ADVERTENTIE
Schoolexamens

Wist je dat je de boeken Examenbundel, Examenidioom, Zeker Slagen! en Samengevat ook heel goed kunt gebruiken bij het voorbereiden voor je schoolexamens?! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij o.a. Bol.com.

Nu bestellen

Frans Leestoets Dossier 2.Tekst 1. Jogging
De ideale houding van de lichaamsdelen tijdens het joggen.

A. Hoofd: gezichtspieren in een rechte lijnB. Schouders: soepel, de armen, botten op de hoogte van de taille, heen en weer zwaaien van de armen naar voor en achter.C. Handen: met de vingers, botten op de natuurlijke manier.D. Romp: recht, een beetje schuin naar voren.E. Benen: met rechte knie, gebogen, terwijl de voet contact heeft met de grond.F. Voeten: Men moet contact met de hak op de grond ontwikkelen. Men voltooit de beweging door met de hak en de grote tenen te drukken.

Het joggen kost kracht/energie. Oefen 20 minuten 3 keer per week en men heeft een perfecte lichamelijke conditie. Als men jogt moet men de volgende regels respecteren:

Train opbouwend en regelmatig. Voor een debudant, de 1e dag 1 minuut joggen en dan 1 minuut lopen, regelmatig afwisselen. Na 1 week, 2 minuten joggen en 1 minuut lopen regelmatig afwisselen. Op het ritme, u moet 20 minuten onafgebroken lopen zonder moeite in de 10e week.De aangepaste schoenen. Koop een paar comfortabele sportschoenen voor het joggen, aangepast aan de lichaamsbouw. De zool moet voldoende dik zijn, recht en de voet moet goed de effecten van de schokken op kunnen vangen. Wacht niet tot ze erg versleten zijn met vervanging.Een soepel terrein. Als het joggen beoefend wordt is het niet belangrijk waar. Geef de voorkeur aan wegen, geslagen aarde (gravel), grasvelden. Je moet niet een te zachte of te gladde ondergrond nemen. Als u op een vlak loopt dat hobbelig is verander dan regelmatig van kant om te vermijden dar het altijd dezelfde voet is die je belast.Tekst 2. Snake-board: Le surf du bitume.

Het surfen op het asfalt.
Spieren. Vergeet niet uw skateboard te laten staan. Vergeet uw oude skateboardwieltjes. Vandaag, helt u over, het gewicht van het skateboard. Het is goede fun.1. De jonge skateboarders van de stad namen de vooruitgaande nieuwe snufjes aan/over. Zij gaan zonder lawaai een soort plank met wieltjes op. Ze zwaaien lenig heen en weer met hun gewicht van het ene been naar het andere.2. De snakers gaan voorwaarts met een versnelling -zelfs tot 40 km/h- vragen machine onzichtbaarDe bewegingen en de sensaties zijn de.. van een surfer. Het is niet veilig/betrouwbaar op gevaar als het snake-board is uitgevonden door een 24 jarige Zuid-Afrikaanse surfer, genaamd James Fisher. Hij had genoeg van te wachten op de golven. Toen is hij gaan knutselen in zijn garage. Met het snake-board, is het niet meer noodzakelijk het been op te tillen zoals op een normale plank op wieltjes. De beweging van de voeten en de draaiing van de schouders, kan men een heuvel weer opgaan.3. Wilt u het proberen? Geen probleem. Het Snake-Board-Tour heeft een grote kennismakingscampagne georganiseerd in 50 steden. Mis dan niet de bus. ????? Belangrijkste surfers op het asfalt.????? Het wereldkampioenschap (slalom, downhill, freestyle) vind plaats van 9 tot 12 september a.s. in Anglet (64) in de omgeving van Gliss-Expo, de beurs van de glijeigenschappen.Tekst 3. Rollers plus vite, plus haut, plus fun.

Skeelers sneller, hoger, leuker.
Voor de sport, het tochtje, naar het werk, honderduizenden Fransen gebruiken skeelers.I. Sinds een goeie tiental jaren kennen de liefhebbers van de glijsport de inlinerollers. Rolschaatsen is ouderwets. 4 of 5 wieltjes op 1 lijn, zitten midden onder de schaats. Dat doet meteen je aan. Met inlinerollers kun je tochtjes maken al springende tot 3 meter hoog. Je kunt street-hockey spelen, je kunt ook op de snelheidsring (halfpipe). Men kan de slanke lijn erin houden, je kan bezig zijn met je kleine broetje op je vrije woensdagmiddag.

II. Wat betreft middelbare scholieren, die zijn steeds grote in aantal om ze te hebben om naar school te gaan. Op voorwaarde dat ze gewone schoenen zonder wieltjes in hun tas hebben zitten.

III. In tegenstelling tot andere glijsporten surf/skate is de roller te gebruiken door iedereen zonder lange training. Hoewel je kunt lachen met beginnelingen. Het enthousiasme is gezinsbreed. Het raakt alle leeftijdscategorieën.

IV. In frankrijk houden de verkopen niet op met stijgen. Ze verkopen zo'n 400.000 tot 600.000 paar rollers per jaar, een beetje water vergelijkend met 12 / 13 miljoen rolschaatsen verkocht elk jaar in de Etats-Unies, de steden van oorsprong van het apparaat.

V. Voor de verkoop van inlinerollers, heeft u de keus tussen 2 soorten. Ze bieden degene aan in supermarkten, de gemaakte helft van de verkopen op de Franse markt. Maar, sommige modellen kosten tussen de 300 en 1.000 Francs per paar. Ze zijn niet een stuk speelgoed dat praktisch is aangepast. De soorten die ze aanbieden in de speciaalzaken zijn professioneler en kosten tussen de 1.000 en 2.000 Francs per paar. De inlineskates zijn een dwaze onderneming, belangrijk voor het permitteren van rollermaniakken, ze vergeten alles als ze eenmaal op de skates staan.

VI. Er bestaan verscheidene soorten rollermaniakken. De talrijkste bestaat uit degene die het beoefent voor de fitness. Zij houden zich bezig met hun lichaam. ???Over dik en kort??? Zonder zich te hebben opgesloten in de fitnessruimte. Hun skeelers zijn uitgerust met een rem. De klipjes zetten snel vast en ze hebben ook een ventilatiespleet, voor de maximale comfort. De look van de skeeler en de accessoirestelt ook veel mee, vooral voor de beoefenaars.

VII. Ander look, andere stijl, andere zeden. De parkeerplaatsen van de supermarkten beginnen in het weekend zo langzamerhand vol te raken met die kleine rotjochies, de aanhangers van de sportieve collectie die, met kniebeschermers en lange houten hockeysticks zich verplaatsen op het plein. >

VIII. Maar look of geen look, de inlineskates blijven over, een simpele activiteit en intuitief, evenals de meeste sporten van de glijeigenschappen. De ongerustheid na de belangrijkste superrollers en rollers, en de schade is niet te tellen.Tekst 4. Jeudi 23 mars.

TV-gids van maandag 23 maart.
TV-Programma's:Kinderen: JEUNES (Babar, Pere Castor, TinTin, Lucky Luke)

JOURNAL = journaal

FLASH

METEO = weerbericht

FIN = het eindeFilm: 'Les avontures de Sherlock Holmes'

'ABYSS'Documentaire: Gandhi.Tekst 5. >

Dankzij toneel praat iedereen met elkaar.
>Leven de chaos en de anarchie zingen Marie, Marina, Alexis, Christophe, Sonya, Malle, Fransois.... Zij zijn 15 middelbare scholieren. Ze zijn gek op toneel. In de coulissen zetten zij oorverdovend hard zingend het loflied in, terwijl ze de champagne laten rondgaan. Het is afgelopen. Na een jaar voorbereiden van het stuk hebben de groentjes van de theaterclub van het Lyceum het stuk Voortaan, heet je Sara gepresenteerd. Dit stuk is geinspireerd op stukjes uit het leven dat echt beleefd is, van het Joods meisje, die grootgebracht is in Berlijn in de jaren 30. Haar leven als kind, tiener, een jonge vrouw, ze wordt somberder op hetzelfde moment van het opkomen van het nazisme, het opkomen van de jodenhaat.Op woensdagmiddagen, tijdens kleine vakanties, zonder nog maar te praten over sommige dinsdagen hier en daar. De lerende komedianten hebben geimproviseerd, doen oefeningen met mime (gebarenspel) zoals ademhaling. Met behulp van een van oorsprong Duitse regisseur Gerold Schumann en Claire Caillaud, leraar frans op het lycee.Voor de toneelgroep van het lycee is het hoogtepunt van het jaar de eerste voorstelling te hebben gedaan, gespeeld in Oberursel, een Duitse zusterstad van Empinay, afgelopen september. Ze hebben gespeeld voor 600 toeschouwers en de hoofdpersoon waar het stuk over gaat was er in levende lijve! Herone, Inge Deutshkron, ze maakt indruk op de mensen vanaf de 72 jaren tot op de dag van vandaag. > van het verhaal dat de komedianten vertellen. Marie, vertegenwoordigd de rol van Inge Deutshkron, en is in tranen uitgebarsten in de armen van de goeie Inge.Tijdens het avontuur, de leerlingen zijn verlegen over hun debuut, zijn ze samengegroeid tot een heuse toneelgroep met een vriendschappelijke en sociale band. Voor François is het een metamorfose: "Toen ik gearriveerd was bij de theaterclub werd je bij elkaar gezet, men praatte praktisch niet. Vandaag praat men met elkaar." Marina lacht: "Nu zijn we samen als 2 handen op 1 buik."En waarom een roeping?

Toen tijdens de afgelopen voorstelling in Frankrijk voor een publieke familie, een keer het gordijn valt, tekenden er zich sommige roepingen achter de coulissen af. Julie en het theater: een passie van het moment van openbaring? Zij heeft niet meer de droom/het ideaal om weer terug te gaan naar het toneel. Voor Alexis, een oude der ouwelingen, die op het toneel staat sinds de lagere school: "Ik ben jaloers geweest na de première van de komedie op CM2 op het ontstaan van de komedie.} Maken ze de terugkeer, gemotiveerd door de gezichten van het publiek dan is mijn vertrouwde weergave vrij en zijn er overal meer open mensen.Tekst 6. Les vacances actives aux Pyreneeës.

De actieve vakanties in de Pyreneeën.


Canyoning = letterlijk: bergspelonken afdalen.Op stormloop naar de kloven en de wilde rivieren. Naar de bergpas van Spanje in de oogverblindende omgeving van de bergen van de Pyreneeën. Jullie zullen gaan proeven/kennis maken met de sterke aangenaamheden van de wildwatersport, de watersnelheid bij canyoning, de drukte door de studie der natuurlijke holen/grotonderzoekers. Een uniek speelterrein, te midden van 600 tot 1000 meter hoogte, waar de beklimming, het zwemmen en het duiken plaatsvindt. Ritmisch opgewekt wordt de fascinerende afdaling van de bergstromen begaan. Een pittige verblijfplaats, helpt u deel te nemen aan het leven van de groep. Een onvergetelijk avontuur in de leer van de natuur. (letterlijk: natuurschool)Hoe kun je er komen?:

Vliegveld Toulouse "Blagnac, stations SNCF van Toulouse naar Montrejean/Gourdan" Polignan.Het programma:

Dag 1: aankomst op station SNCF van Montrejeau, overdracht tot/overgebracht naar Saint-Bat, installatie in het kamp, presentatie van het programma en het materiaal.

Dag 2: Inleiding en vervolmaking op beklimming.

Dag3: Canyoning in de omgeving/regio van Lunchon.

Dag 4: De studie der holen in de omgeving van Troubat.

Dag 5: Canyoning in de omgeving van Lunchon.

Dag 6 en Dag 7: Wandeling te voet, beklimming van de bergtop van Gard, 's nachts bivakkerend bergplein.???

Dag 8: Studie der holen/grotonderzoek in de omgeving van Troubat.

Dag 9: Op de Garonne.

Dag 10 en Dag 11: Canyoning in de Spaanse Pyreneeën.

Dag 12: Waterspelen (het maken van vlotten enz.)

Dag 13: Een verrassingsactiviteit bedacht door de organisatoren.

Dag 14: Opruimen van het kamp en vertrek.Benodigdheden/Niveau:

Voor het canyoning, moet je kunnen zwemmen.

Voor het wandelen moet je een fikse wandeling van 2 tot 4 uur kunnen maken.

Voor de dagen in Spanje moet je voorzien zijn van een vergunning om het ouderlijk grondgebied te mogen/kunnen verlaten. ( = paspoort).Datá:

14 dagen, van zondag 15.30 uur tot vrijdag 11.00 uur.Aantal deelnemers:

6 tot 12 jongeren in de leeftijdsgroep van 13 t/m 15 jaar of 16 t/m 18 jaar.Begeleiding:

Ervaren begeleiders met diploma's en omlijst techniek van de (Jeugd)leider met diplomastatus: Vermaak (Jongeren en Sport)Overnachting:

Op een 2 sterren camping, tenten van 4 personen, voorzien van de organisatie. Sanitaire is volmaakt/perfect.Restaurant:

Tussen de middag koud eten. Doorleef de loop van de dag. 's Avonds warme maaltijd in overvloed.De prijs bestaat uit (Bij de prijs is inbegrepen):

Verblijfplaats in het volmaakte pension, de transport naar de verblijfplaats en het geld voor de naar wens makende assistentiebegeleiders OIMA die meereizen met jullie van Toulouse naar Montrejeau.Dit is niet bij de prijs inbegrepen:

De inschrijvingskosten, het treinkaartje van de SNCF van Montrejeau.In de tabellen:

Prix par personne = prijs per persoon

Jours = dagen

Nuits en auberg = overnachtingen in herberg

Nuits en hotel 2* = overnachtingen in 2 sterrenhotelLes Pyrenëes Centrales en parapente.

Parapente = langs de helling afdalen. (pente = helling)

Jullie beleven het opstijgen als een droom van een grandiose natuur, degene wat die beschouwt in de hoogte van de lucht, de panorama van de Pyreneeën is grandioos. De stage van parapente, het vertrek vanaf Luchon, uw aanbod is een fabelachtige/denkbeeldige schilderspalet v de ligging van de vlucht; in de ideale conditie. U wenst tijdens de reis in de lucht volledige veiligheid en profiteert van het spectaculaire uitzicht op de meerdere hoogtes van de top van de TV-installatie, wacht niet meer. Dit is een voornemen voor u.Hoe komt u er?

Vliegveld Toulouse Blagnac (140 km), stations SNCF van Toulouse en Luchon.Programma:

Stage van de parapente, de door de school ingewijde Juegdbegeleiders leren het u geleidelijk aan en u zult een echte techniek opdoen.J1: Ontvangst op de basis van Luchon, het materiaal uitleggen/ontdekken, werken op de pente-school, uitleg over de houding met betrekking tot als je in de lucht bent. Uitleg over de installatie van 'alle zeilen bijzetten' boven de grond, oppompen, het loodsen van de grond.J2: Uitleg over het opstijgen, landen, kleine bochtjes.J3: Eerste vluchten/tochtjes op 300 m in de Vallei van met bochten, ondersteund door een zadeltje. (naderen en landen)J4: Vluchten op 600 m.J5: Vluchten op 1200 m van de hoogteverschillende, het grootste officiële oord van de Pyreneeën. Ook, elke dag: theoretische cursus op archeologie, het weer enz.Niveau (verreist te hebben):

Enkele ervaring is niet verplicht. Men moet voorzien zijn van een medische certificaat waarop staat dat men lichamelijk geschikt is om de vluchten te maken.Duur: 5 dagen/4 nachten van maandag 8.30 uur tot vrijdag 18.00 uur.Aantal deelnemers: van 3 tot 12 personen.Begeleiding: Leiders met diploma's.Overnachting:

1) In typische herberg van de Pyreneeën 10 km gelegen van Luchon, in de omgeving van een unieke vallei van Lys. Collectieve kamers met 4 tot 6 bedden, snaitaire is prima.

Restaurant: Traditioneel in de tolerante eetkamer.

2) In een 2 sterren hotel, gelegen aan een plein in het centrum van Luchon, vlakbij het terminale station.

Restaurant: Wat lekker eten betreft: eten uit de Traditionele Keuken.Bij de prijs inbegrepen: Overnachting in pension (letterlijk vertaald = halve kost) en het lenen van het materiaal.Niet bij de prijs inbegrepen: Ziektenkostenverzekering, verplichting (tussen 200 en 300 F, te regelen op de plaats zelf)


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.