Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Vette Broodjes

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 200 woorden
  • 11 maart 2013
  • 2 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.5
  • 2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Saucijzenbroodjes bevatten veel ongezond vet en zout. Maar ze kunnen natuurlijk gezonder! Een gemiddeld saucijzenbroodje bestaat voor ongeveer een kwart uit vet. Bijna de helft van dat vet is het ongezonde verzadigde vet.


Het verzadigde vet, komt deels door het gehakt, maar het bladerdeeg daar zit het meeste in.


Bijna de helft van de saucijzenbroodjes uit een test scoort matig of slecht als het om trans vet gaat.


Gemiddeld bevat een saucijzenbroodje van 70 gram ruim 1 gram zout! Met één broodje krijg je 1/6 van je dagelijkse zoutmaximum van gram 6 binnen.


Met de verse saucijzenbroodjes die je kant-en-klaar bij de supermarkt, bezinepomp en bakker koopt, is het iets beter gesteld dan met de thuisbakvariant.


Een negatieve uitschieter is het broodje dat het Wild Bean Café van tankstation BP maakt: met 2 gram zout per 100 gram saucijzenbrood krijg je in één keer een kwart van je dagelijkse zoutmaximum binnen.


Om alles heen heeft geen enkel saucijzenbroodje in de test een beter testoordeel dan redelijk.


De slechte margarine die voor veel slechte trans vet zorgt, moet weg samen met het vele zout. In de Schijf van Vijf zullen ze nooit komen, maar de saucijzenbroodjes zullen echt wat minder ongezond worden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.