Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


    Boekverslag Big Sister Live

Samenvatting

 Het boek gaat over Bambi, ze is een meisje van 18 jaar. Ze voelt zich erg eenzaam omdat ze heel veel alleen thuis is. Haar vader is weg en haar zusje is overleden. Haar moeder werkt als schoonmaakster bij een bedrijf waar ze van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat moet werken. Bambi heeft 2 heel goede vriendinnen Suus en Franka. Ze gaat heel veel met ze om. Bambi heeft lang vakantie omdat ze examen Havo heeft gedaan en ze slaagt. Ze gaat ook nog naar het eindfeest van school waar ze zoent met Andy, later gaat hij ervandoor met Shima. Op een dag in de vakantie vraagt Franka haar of ze mee wil doen aan een tv opname waar ze 20.000 euro per maand mee kan verdienen als ze wint. Eerst heeft ze heel veel twijfels, maar later geeft ze zich toch op voor het programma maar dat komt vooral omdat ze dan dronken is. Als ze samen met haar vriendinnen op het strand is wordt ze gebeld door een onbekend nummer. Het is van het tv programma Big Sister Live ze mag auditie komen doen. Ze moet zich daarvoor melden en zit met heel veel meisjes bij elkaar. Ze moet dansen en zingen en later zouden ze horen of je door was. Bambi krijgt een paar weken later telefoon dat ze erbij hoort en of ze dan de volgende ochtend kan komen. Ze moet alleen persoonlijke spullen meenemen. kleding enz. hebben ze daar. Ze moet zich melden op het stationsplein en ze zou van daar opgehaald worden. Er komt een zwart geblindeerd busje aan waar ze in moet stappen. Ze zal naar een grote villa gaan hadden ze gezegd. Toen ze daar aankwamen was het een oude boerderij. Ze begon wel wat bang te worden. Mobieltjes moesten ingeleverd worden en je mocht met niemand contact zoeken. De eerste avond werd er feest gevierd en heel veel gedronken. De tweede dag zouden de opnames beginnen maar er moest nog 1 meisje bijkomen. Dat meisje is dus die bitch Shima waar Andy mee weg ging van het schoolfeest. Bambi werd gedwongen om heel veel te drinken. De enige waar ze het goed mee kan vinden is Lilou. Lilou heeft een dochtertje wat ziek is en daarvoor zit zij in dat huis om geld voor haar dochter te winnen om haar te kunnen laten behandelen.

Maar een dag later word Lilou opgehaald en een poos later komt ze helemaal gebroken terug. Ze geeft een fotolijstje en een briefje aan Bambi, dat als zij uit het huis zou komen om het dan af te geven bij Bo en haar tante. Daarna ziet ze Lilou niet meer terug. Bambi probeert te ontsnappen en klimt over de muur heen. Maar daarachter is nog een muur en ze word weer opgepakt. Ze krijgt daarvoor erge straf en ze doen heel gemene dingen met haar. Ze moet allemaal seksuele handelingen doen en wordt daarna vastgehouden in een donkere kamer. Later moet ze ook bijna bloot voor de camera en dan bieden ze haar aan via internet. Een dag later word ze naar haar bed gebracht en mag ze bijkomen en wat aantrekken omdat er iemand veel geld had geboden om seks met haar te hebben, maar dan ziet zij een mobieltje liggen die later van Eskil blijkt te zijn. om zijn mobiel terug te krijgen wil zij dat hij hem helpt met ontsnappen. Maar ze had ook al een bericht meegedaan met de vuile was met de hoop dat iemand het zou lezen dat ze opgesloten zitten en geen kant uit kunnen. Met Eskil had ze bedacht dat hij voor kortsluiting zou zorgen op het moment dat Bambi seks zou hebben met die klant. Maar op dat moment volgen er wel explosies, en dan kunnen alle deuren open. Overal komt politie vandaan en er word geschoten. Gelukkig komt Bambi vrij maar ze hoort dat Lilou is gestorven en zelf vind ze Eskil die dood is neergeschoten door zijn baas, de grote baas van heel Big Sister Live. Dan gaat ze naar Bo en haar tante om het briefje van Lilou en de foto van haar moeder te brengen. En als verrassing heeft ze de koffer met het geld ook meegenomen zodat Bo in ieder geval geholpen kan worden.

 

Inhoud van het boek

 Het begon met dat Bambi en haar vriendinnen een oproepje kregen voor de talentenshow big sister live en bambi werd uitgekozen om mee te doen. Omdat ze toch niks te verliezen had want haar moeder was toch alleen maar aan het werk en haar zusje is overleden.

 Het eindigt met dat Bambi kan ontsnappen met wat andere meisjes en ze een koffer met geld meeneemt en dat geld geeft ze aan het dochtertje van lilou die erg ziek is en de pooiers worden opgepakt.

 Het boek speelt zich wel een beetje af in de tijd van nu want het gebeurd nog steeds dat meisjes worden gepakt door loverboys.

 Er word niet verteld hoeveel tijd er verstrijkt in het boek maar ik denk dat het ongeveer een jaar zal zijn.

 Het speelt zich af in een huis in de ardennen waar Bambi en de meisjes zitten opgesloten en niet weg kunnen en allemaal dingen moeten doen die ze eigenlijk niet willen.

 Bambi heeft een sterk karakter en wil eigenlijk niet de dingen doen die de pooiers wel willen dat ze doen. Ook is ze erg lief voor haar vriendinnen onder andere voor Lilou en uiteindelijk ook haar dochtertje.

 

Infomatie over de schrijver

 Patrick van rhijn is geboren op 24 december 1970 in Rotterdam en groeit op in delft. Voordat hij schrijver werd werkte hij als regisseur en redacteur. Hij heeft meerdere boeken geschreven onder anderen de roman Weg Van Lila en Vaderstad. Hij heeft een hele rauwe en directe manier van schrijven waar je zijn boeken ook aan kunt herkennen. Hij heeft havo/vwo gedaan en daarna is gaan reizen .

 Je eigen mening

  Dit was het eerste boek wat ik van deze schrijver heb gelezen en ik vond het een erg mooi boek maar ook wel heftig. Het einde vond ik wel mooi dat ze het dochtertje van Lilou het geld gaf en dat ze uiteindelijk vrij is gekomen. Ook zijn loverboys een actueel onderwerp.

 Ik vond het mooiste moment dat ze vrij kwam na wat ze allemaal had meegemaakt in het huis en dat ze het geld aan het dochtertje van Lilou had gegeven. Ik vond het wel heftig dat ze niet weg kon en dat ze allemaal dingen moest doen wat ze eigenlijk niet wilde doen.

 Ik heb van dit boek geleerd dat je nooit zomaar met vreemde talentenshows mee moet doen en ook nooit met vreemde mensen mee gaan want je weet nooit wat er kan gebeuren voor je het weet ben ik in handen van loverboys. 

 

Verwerings opdracht

 Ik denk dat de belangrijkste gebeurtenis is dat ze meeging doen aan de talentenshow en dat ze daar allemaal dingen moest doen die ze eigenlijk helemaal niet wilde doen.

 Ik vind het wel een geloofwaardig verhaal en ik denk dat dit ook echt gebeurd kan zijn want je hoor het de laatste tijd wel vaker in het nieuws dat meisjes mee worden genomen door loverboys. Ook is het boek heel geloofwaardig geschreven en ik kreeg het gevoel dat het zomaar echt kan gebeuren en dat als je niet oplet je er zo in verzeild raakt.

 Ik heb zelf gelukkig nog nooit zoiets meegemaakt zoals in het boek is gebeurd en ik hoop ook niet dat het me ooit zal overkomen. Dat gun je niemand en ik vond het namelijk best wel erg wat er allemaal gebeurde.

 

2 andere titels:

-       Lover house

-       You think they care about you

 

Koop nu het boek big sister live het is een supergoed boek een echte aanraden en beoordeeld met een 8,0 geschreven door patrick van rhijn en nu voor maar €8.99,-

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.