Toeristische plek Nederland

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 1628 woorden
  • 3 juni 2021
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

De deltapark NeeltjeJans is een interactief park waar je meerdere activiteiten kan doen door de dag heen. De activiteiten van het park liggen allemaal rond het thema van deDeltawerken en de zeeEr zijn veel dingen te doen in hetDeltapark NeeltjeJans zoals de zeehonden bekijkennaar het speelstrand gaan of zelfs op de waterglijbanen spelen.Het Deltapark is ook zeer leerzaam doordat je op leuke manieren over de verschillende dieren leert.

Is het park bereikbaar?

De delta park is bereikbaar vanuit alle locaties. Als je vanuit Brabant of de omgeving van Antwerpen komt dan hoor je richting bergen-op-zoom te rijen en dan de A58 te volgen. De A58 volg jin de richting Middelburg/Vlissingen. Als je in de buurt bent van Goes dan zie je al borden staan van Neeltje Jans die volg je tot dat je de borden van het deltapark ziet.

Als je vanuit de randstad naar het deltapark NeeltjeJans rijdt dan moet je via hetRotterdam-Beneluxtunnel of de Brienenoordbrug.  Hierna volg je de A15, A29, of N29 richting ZierikzeeAls je zover bent rij je richting Burgh-Haamstede en daarvoor neem je de afslag WestenschouwenMiddelburg(N57). Als je de afslag genomen hebt kan je de borden richting NeeltjeJans en daarna de borden van het deltapark volgen.

Het park is ook via het openbaar vervoer bereikbaar! Er is een bushalte op 5 minuten loopafstand van het park. Als je loop moeilijkheden hebt moet je oppassen met het openbaar vervoer want het pad richting het park is onverhard en dus moeilijker te bereiken voor rolstoelen.

Als je per auto komt dan kost een dagkaart €7,50 om te parkeren. Dit geld niet bij een all-in ticket en als je als groep komt met een touringcar parkeren is dan gratis en de chauffeur krijgt gratis toegang.

Adres:

Parkeeradres 
Deltapark Neeltje Jans 
Eiland Neeltje Jans 
Faelweg 5 
4354 RB Vrouwenpolder

Kosten:

Er zijn verschillende soorten tickets en avonturen bij het deltapark Neeltje Jans. De meest bekende tickets zijn de all-in ticket. De all-in tickethoudt in dat je toegang tot het park hebt, alle shows, bezienswaardigheden en attracties. (M.u.v.VIP-programma's). Hierbij komt ook gratis parkeren een rondvaart nationaal park Oosterschelde en een expositie over de stormvloedkering. Deze tickets kosten €15,- euro voor kinderen van 3-11 jaar en €25,- vanaf 12 jaar en ouder (p.p.).

Zwemmen met de dieren

Dit wil je ook lezen:

Naast de tickets om het park in te gaan heb je ook speciale avonturen die je daar beleven kan. Een van deze avonturen is het zwemmen met zeeleeuwen. Dit gebeurt onder begeleiding van de zeeleeuwentrainers, met hen ga je de zeeleeuwen van het deltapark ontmoeten. Eerst krijg je een wetsuit die ervoor zorgt dat je het niet koud krijgt tijdens het interactief programma waar je eerst uitgelegd krijgt over de prachtige Californische zeeleeuwen en hoe die zich in het wild gedragen. Daarna ga je het water in met de zeezoogdieren en mag je ze aaien en aanraken zodat jullie een beetje aan elkaar wennen. Als jullie aan elkaar gewend zijn leert de trainer jou hoe je zeeleeuwen een opdracht kan laten uitvoeren, dit kan een bal balanceren of zelfs door een hoepel laten springen. Die worden ook tijdens de show gedaan. Omdat jijervoorgezorgd hebt dat de zeeleeuwen zo goed luisteren en opdrachten doen mag je ze ook nog een visje voeren! Hierbij krijg je ook nog een dikke zeeleeuwenkus en eemooie foto die de fotograaf maakt om de beleving vast te leggen.Dit kan vanaf half mei als het water een beetje warmer is. 

Je kan zelfs bij deltapark Neeltje Jans met haaien zwemmen!  De avonturen die je met het haaien zwemmen beleven kan zijn de rondleiding van het blue reef Aquarium zeelandhierbij ga je met de deskundige dierverzorgers ook naar de kraamkamer van de haaien kijken. Bij het aquarium krijg je uitleg over de wonderlijke dieren die in het aquaria leven. Als je het uitleg hebt gehad ga je de haaien voeren! Je wordt geassisteerd door de dierverzorgers om te zorgen dat er veilig gevoerd wordtje gaat met duikbril en wetsuit de haaien voeren met een voertang!

Het verslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Je kan zelfs bij deltapark Neeltje Jans met haaien zwemmen!  De avonturen die je met het haaien zwemmen beleven kan zijn de rondleiding van het blue reef Aquarium zeelandhierbij ga je met de deskundige dierverzorgers ook naar de kraamkamer van de haaien kijken. Bij het aquarium krijg je uitleg over de wonderlijke dieren die in het aquaria leven. Als je het uitleg hebt gehad ga je de haaien voeren! Je wordt geassisteerd door de dierverzorgers om te zorgen dat er veilig gevoerd wordtje gaat met duikbril en wetsuit de haaien voeren met een voertang!

Ondanks dat het water niet te koud is, is een wetsuit handig hiervoor betaal je €25,- borg die je weer terugkrijgt als je het wetsuit weer inlevert. Je moet minimaal 1 uur voor de aanvang van de show al in het park aanwezig zijn. Onder het wetsuit draag je je badkleding hierbij is het ook handig om waterschoenen of slippers en een handdoek mee te nemen. Er wordt wel gevraagd dat je geen cosmetische productenzoalbodylotion,zonnebrandcrème of make-up te dragen zodat de waterkwaliteit van het water goed blijft en de dieren niet ziek worden.

Dichter bij de dieren

Je kan ook dichter bij de dieren komen met het programma dichterbij zeeleeuwen” en “dichterbij zeehonden”.Hierbij kan je alles te weten komen over deze prachtige diereneen foto met ze nemen, eenvisje voeren en uitgelegd krijgen over hoe hun trainingen werkt. Je krijgt uitgelegd hoe ze de zeeleeuwen of –honden getraind worden en dan kan je hun een opdracht laten uitvoeren! Voor beloning voer je dan de dieren een visje en voor jou beloning krijg je een dikke kus van onze dieren.

Bij de zeehonden is het iets anders want daar kan je geen trucjes uit laten voeren. Maar je mag wel meekijken hoe hun eten gesneden wordten misschien zelfs meehelpen met bereiden!

 Toch ga je niet in het water kan je nog steeds een beetje nat worden dus een handdoek en een schoon setje kleren zou heel handig zijn.

All-in tickets:

3-11 jaar €15,-      (p.p.)

Vanaf 12 jaar 25,- (p.p.)

Zwemmen:

Met haaien 55,- (p.p.)

Met zeeleeuwen €55,- (p.p.)

Dichterbij:

Zeeleeuwen €45,- (p.p.)

Zeehonden   €40,-  (p.p.)

Borg:

25,- die je later ook terugkrijgt

De prijzen van zwemmen met haaien/zeeleeuwen en dichter bij zeeleeuwen/zeehonden zijn exclusief van het entree ticket.

Telefonisch reserveren kan via: + 31 (0)111 655 663

Extra informatie

Jaarlijks komen rond de 300.000 een bezoekbrengen aan het deltapark. Er zijn verschillende recensies over het park. Het park hadbij Ardoereen 8.3/10 maar bij dagjeweg.nl een 3.9/10 als recensie.Dit komt door dat de mensen de prijs-kwaliteitsverhouding van het park niet goed vinden. Ik vond het park zelf heel leuk om te bezoeken maar vond het zelf ook duur voor wat ik kon doen.Ik zou het zelf wel aanraden aan ouders of verzorgers die een leuke dag voor hunkinderen maken willen en zorgen dat ze plezier hebben. Ik ben hier vroeger wel vaker naartoe gegaan en vond het altijd zo magisch. Het park is als je naar geld kijkt een beetje een in stinkertje maar voor beleving geweldig, zeker voor de kinderen.

De openingstijden van het deltapark zijn verschillend voor elke seizoen maar vanaf 2021 zijn zij open van 11:00 tot 17:00. Deltapark NeeltjeJans is toegankelijk voor rolstoel. Er zijn wel enkele attracties die niet toegangkelijk zijn. De waterglijbaan, waterspeelsplaats en de walviswereld zijn niet toegankelijk. De storm vloedkering is gedeeltelijk toegankelijk maar voor de rest ka

Huisdieren mogen helaas niet mee in het park voor de veiligheid van de zeehonden en zeeleeuwen. Opvang van het huisdier is ook niet mogelijk.

Met certificaat en overleg mag je met hulphonden het betreden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.