10 Things I Hate About You (1999)

Beoordeling 8.5
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 683 woorden
  • 30 juni 2016
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 8.5
6 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!


10 things I hate about you
Vita Samsom,
Nederlands, 4V3, 7-4-2016


Titelverklaring: De titel slaat vooral op Kat en Patrick. Het gaat over de dingen die ze eigenlijk niet leuk vinden van elkaar, maar dat het hun eigenlijk nog aantrekkelijker maakt voor de ander.  Kat vindt Patrick veel te opdringerig en Patrick vindt haar weer te afstandelijk.

Personages: De 4 hoofdpersonages zijn:
 Katarina: Een achttienjarig meisje die vroeger erg populair was, maar er genoeg van kreeg. Ze is een erg opstandige, feministische tiener die maar als te graag voor haar mening uitkomt. Ze trekt zich niets aan van wat andere mensen van haar vinden en  gaat gewoon haar eigen gangetje.

 Patrick: Patrick is een oudere scholier die door de andere scholieren wordt gezien als een rebelse en enge gast. Hij rookt, drinkt en volgens sommige steelt hij zelfs. Hij scheidt zich net als Kat erg af van de menigte. Echter blijkt hij later in de film wel lief te zijn, en smelt Kat zijn hart.

 Bianca: Zij is het net iets mooiere en jonge zusje van Kat. Alle jongens op school hebben haar ooit wel eens leuk gevonden en ze is dus ook erg populair. Ze is lief, onschuldig maar toch best wel opstandig tegenover haar vader.

 Cameron: Cameron is de nieuwe jongen op school die gelijk valt voor Bianca. Hij is erg vastberaden, lief en zelfverzekerd. Hij doet er alles aan om Bianca voor zich te winnen.


Perspectief: Het is een alwetend vertelperspectief. Het beeld is niet vanuit een speciaal persoon, maar vanuit alle vier de hoofdpersonen. Zo krijgt de kijker een totaal beeld over alle personen zonder dat er informatie wordt achtergehouden.

Opbouw: Het verhaal is compleet chronologisch opgebouwd. Er wordt wel verteld over de gebeurtenissen uit het verleden, maar er wordt nooit teruggeblikt. Er komen dus geen flash-backs in voor.
Hierdoor ontstaan er vragen en blijft het spannend. Bijvoorbeeld waarom Kat zich zo opstandig voordoet tegenover alles en iedereen.

Thema’s: De thema’s zijn:
 Liefde: Dit is eigenlijk het hoofd thema. De hele film draait over verliefd worden op de ander en hoe je er nou eigenlijk mee om moet gaan. Zo wordt Cameron gelijk verlieft op Bianca en later zij ook op haar. Door deze liefde ontstaat er ook jaloezie en wordt het verhaal gelijk een stukje spannender.
 High-school: De meeste dingen spelen zich op school af. Het gaat eigenlijk ook over de algemene problemen die iedere tiener wel heeft. Alle feestjes die zich afspelen in de film zijn ook georganiseerd door school.

Motief:  Ik heb als enige motief gekozen voor de regels van de vader van Kat en Bianca. Door deze regels ontstaan eigenlijk alle problemen en de relaties van de tieners. Als de regels er niet zouden zijn, zouden Kat en Patrick nooit een stelletje worden.
Ook zorgt dit er voor dat Joey Patrick gaat betalen en er een ongemakkelijke en pijnlijke situatie ontstaat tussen Kat en Patrick.

Sonnet: Het sonnet is best wel erg verwerkt in de film. Het gaat over alle dingen die de hoofdpersonen (vooral Kat en Patrick) niet leuk vinden van elkaar. Ze irriteren zich op het begin ontzettend erg aan elkaar, en kunnen elkaar soms niet uitstaan. Het verandert steeds een klein beetje naarmate het eind van de film eindigt. Net als dat het sonnet op het begin nogal haatdragend was maar daarna liefdevol werd. 
Katarina draagt in een van de laatste scenes het sonnet ook voor en zo wordt het ook nog eens verwerkt in de film.

Mening: Ik vind dit een erg leuke film. De cliché problemen van de tieners slaan zó erg op het echte leven. Ik vind het ook leuk omdat ik me goed kan inleven in de personages omdat we ongeveer dezelfde leeftijd zijn.
Het is grappig omdat de verschillende personages allerlei andere acties ondernemen en zo verschillend zijn, waardoor het niet altijd bij elkaar past en het ontzettend geestige situaties oplevert.


Einde.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "10 Things I Hate About You (1999)"