partybussen

Beoordeling 1
Foto van een scholier
 • Verslag door een scholier
 • 2e klas mbo | 710 woorden
 • 16 april 2015
 • 1 keer beoordeeld
Cijfer 1
1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Wat is een partybus?

Een partybus (ook bekend als een partij rit, limo bus of luxe bus) is eigenlijk een standaard bus of touringcar met bepaalde aanpassingen wat het een partybus maakt. De bus of touringcar bieden vaak een capaciteit van 10 tot 50 passagiers aan, maar er zijn ook grotere maar dit zijn de gemiddelde afmetingen.  Verder is de inrichting ook anders dan die van een normale bus. Het grootste verschil is de verlichting. In een partybus is het misschien wel het belangrijkste dat de verlichting goed is en door heel de bus heen. Dit zorgt voor het sfeertje dat je het idee krijgt dat je ook in de bus al in een discotheek of club zit of staat. Verder is het belangrijk dat er in een partybus natuurlijk een goede geluidsinstallatie aanwezig is, want wat is een feestje zonder muziek? De muziek installatie zit ook van voor tot achter door heel de bus heen verdeeld. Vaak zit het in een normale bus alleen voor en achterin. Verder is de bekleding van een partybus vaak veel luxer dan dat van een normale bus. Vaak is deze van leer en de van een normale bus van stof.  Bij een party bus zit je vaak ook tegen over elkaar met een tafeltje er tussen. In sommige normale bussen wil dit ook nog wel eens voorkomen maar zelfde. Ook zit der in alle partybussen een koeling voor de drankjes. Ook zijn sommige partybussen voorzien van rookmachines en laserlichten. 

Waarom zijn partybussen zo populair? 

Partybussen zijn momenteel extreem populair. Dit heeft verschillende redenen maar dat komt voornamen omdat je het voor al je uitjes kunt gebruiken. Van een vrijgezellenfeest tot en met kinderfeestjes. Hier op rijtje gezet waarvoor partybussen allemaal worden gehuurd:

 • Kinderfeestjes

 • Bedrijf uitjes

 • Festival vervoer

 • Dagjes weg

 • Rondleidingen

 • Kroegentochten 

 • Bruiloften

 • Verjaardagen

 • Drop-off / Pick-ups

Der zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden maar dit zijn de gene die het meeste voorkomen. Mensen vinden het gemakkelijk en leuk omdat ze met een grote groep weg kunnen gaan. Verder is het voor de ouderen die een drankje willen drinken ook erg makkelijk, omdat ze dan zelf niet meer hoeven te rijden. Verder is het natuurlijk ook gewoon een beleving met de muziek laserlichten en rookmachines! Omdat er ook zo veel mogelijkheden zijn met de bussen zijn de uitjes die je der mee kan bedenken oneindig. Wat is der nu leuker dan een avondje naar Amsterdam met al je vrienden voor je verjaardag en dan door de hele stad rijden in een partybus. Iedereen die je aankijkt omdat mensen het natuurlijk leuk vinden om een bus voorbij te zien komen waar het een groot feest in is. 

Het verschil tussen een partybus en touringcar? 

Het verschil tussen een partybus en touringcar is dat een partybus met rookmachines en laserlichten is. Een touringcar heeft die niet een touringcar is eigenlijk een luxer passagiersbus. Der zijn bijvoorbeeld wel touringcarren met tafeltjes tussen de stoelen en dat je tegen over elkaar kan zitten. Een touringcar is meer voor de mensen die een dagje weg gaan en van rust houden maar wel comfortabel willen zitten. Der worden ook partybussen in gezet als touringcar alleen gaat de verlichting dan niet aan en rookmachines. Dan is het gewoon een extra luxe bus. Een touringcar word dus voornamelijk gebruikt voor:

 • dagjes weg met ouderen

 • schoolreisjes

 • dagje met een vereniging

Detournado

Voor een schoolopdracht moest een opdracht doen voor evenementen. De opdracht hield in dat het iets met een festival of feest te maken moest hebben en dat je hier een deel veder zou belichten. Zo doende ben ik uitgekomen bij partybussen en touringcars. Na wat informatie hier over opgezocht te hebben op internet ben ik terecht gekomen bij Detournado. Ik heb hun benadert of ze bereid waren om een mij verdere informatie te geven hierover. Detournado verhuurt al jaren met veel plezier en passie touringcarren en partybussen aan mensen. Ik ben in contact gekomen met Nick en Kenneth Van der Meer de oprichters van Detournado. Zo ben ik aan deze informatie gekomen over de partybussen en touringcarren. Ik wil hier graag voor bedanken.

bronvermelding: http://detournado.nl/

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.