Dictatuur Noord-Korea

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
 • Verslag door een scholier
 • Klas onbekend | 662 woorden
 • 20 mei 2016
 • 12 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
12 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Dictatuur Noord-Korea                Leon van Rooij         M2b         8-1-2016

 • Inleiding

Noord-Korea zowel genoemd de ‘’Democratische Volksrepubliek Korea’’.de mensen in Noord-Korea hebben helemaal niks te zeggen over het land bestuur, Dat noem je een dictatuur. Noord-Korea is 1 van de landen met de grootste dictatuur.

Er is maar 1 iemand in Noord-Korea die wat heeft te zeggen en dat is Kim Jong un. Hij is de opvolger van  Choi Jong Kun.

 • Kernenergie

Noord-Korea ligt onder Zuid-Korea. Vroeger was het 1 land met 2 regeringen maar die kregen ruzie en kwam er een zware oorlog. Het land werd door 2en gesplitst en ontstond er Noord en Zuid Korea.

In die oorlog werd er veel gebruik gemaakt van nucleaire wapens.

Kort na de oorlog wilde Noord-Korea een atoombom maken maar daar was America het niet mee eens en heeft er voor gezorgd dat Noord-Korea geen kernwapens maar mag en kan maken. Ze mogen ook geen kernenergie maken, maar dat hebben ze hebben die belofte nu al lang verbroken.

 • Hersenspoeling

In Noord-Korea worden kinderen al vanaf de geboorte gehersenspoeld, zodat ze later gaan stemmen op kim Jung Un. En alles willen doen voor het land. Noord-Korea 1 van de Grootste leger ter wereld. Kim Jung Un heeft al meerdere keren een oorlog aangekondigd maar daar valt nu nog niks van te zien. Mijn voorspelling is dat over 5 jaar er een grote oorlog komt tussen America en Noord-Korea, en dat veel meer andere landen zoals rustland en Duitsland enz. er mee gaan bemoeien.

 • Politieke partij ’’de Koreaanse arbeiderspartij’’

Kim Jong Un werd geboren op 18 januari 1983 in Pyongyang in Noord-Korea. Toen hij 23 was had hij een partij opgericht ‘’de Koreaanse arbeiderspartij’’ hij kwam aan de macht op 11 april 2012.

Tot nu toe is hij de machtegste lijder in Noord-Korea.

In het na jaar van 2014 had Kim jung Un zich bijna een half jaar niet in het openbaar laten zien. Veel mensen denken dat hij toen op vakantie was in het buitenland.

 • Zijn gezin

In 2009 ging Kim Jung Un trouwen met de Noord-Koreaanse popster Hyon Song-Wol. Kim Jung Un heeft ook een kind gekregen in 2010 kregen ze een kind genaamd Ju-ae.

 • Internet

Het eerste internetcafé in Noord-Korea werd geopend in 2002. De meeste Noord-Koreanen hebben geen toegang tot internet, maar kunnen gebruikmaken van een landelijk publiek internet, dat heet Kwangmyong. Hiermee hebben  de mensen toegang tot landelijk nieuws, een e-maildienst en gecensureerde informatie van buitenlandse websites.

 • Zogenaamde Democratie

Noord-Korea is wettelijk een Democratie, maar dat is niet helemaal waar. Mensen worden daar onderdrukt tijdens het stemmen. Als ze niet voor de juiste partij stemmen worden ze gedwongen om een andere te kiezen of ze worden naar een werk kamp of een gevangenis gestuurd.

Dit wil je ook lezen:
 • Werk kampen 

In alle landen heb je gevangenissen. Maar in Noord-Korea niet alleen, daar hebben ze ook werk kampen, waar ze onder zware omstandigheden moeten werken. Je kan het bijna vergelijken met een werk kamp uit de 2de wereld oorlog.

Mensen worden daar meestal gemarteld en verminkt. Daar zitten zogenaamde spionnen van de geheime dienst van America. Er zitten ook mensen die het niet eens zijn met Kim Jung Un.

 • Niet er in, niet er uit

Noord-Korea is een gesloten land. Als je er bent kom je er ook niet meer uit. Veel mensen komen niet levend uit Noord-Korea. Ze zijn bang dat mensen vertellen wat er allemaal gebeurd in dat land. Soms ontsnappen er mensen uit dat land. En die verhalen zijn meestal heel heftig.

De grens van Noord-Korea en Zuid-Korea is zwaar bewaakt. Er staat een hele grote muur en het word zwaar bewaakt.

Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kim_Jong-un

https://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Korea

603 woorden

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.