Havisten en vwo'ers uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Het grote racisme experiment

 

Angelo Maas 2F

 

 

 

 

Inleiding

Waarom is racisme overal op de wereld? Hoe snel komt de ene groep aan de macht? Discrimineert iedereen eigenlijk? Dit zie je in het programma ‘Het grote racisme experiment’ onder leiding van Seyda Buurman-Kutsal.

 

Samenvatting

Het begint in de oude suikerfabriek op de Halfweg. Iedereen komt binnen en moet iets vertellen over zich zelf, de vrouw is tegen de blauwogen meteen heel bot, en de blauwogen worden opgesloten in een hok (voor 3 uur), alle bruinogen die komen die krijgen vrijwel geen commentaar en mogen doorlopen naar een ruimte met allemaal stoelen en borden waarop allerlei negatieve dingen staan over blauwogen.

Vervolgens begint Seyda te praten tegen de bruinogen die heel rustig opletten, en ze verteld allemaal slechte dingen over de blauwogen. Daarna krijgt Seyda een mededeling dat een blauwoog niet op haar stoel blijft zitten maar er om heen loopt, daardoor moet zij het gebouw verlaten en is het experiment voor haar afgelopen. Zo komen er nog 1 of 2 dingen over blauwogen die niet willen luisteren, die worden er ook uitgezet. Op een gegeven moment komt er een blauwoog die bij de bruinogen wil komen zitten, dat mag! (Hij moet dus aanhoren wat er wordt verteld over blauwogen terwijl hij zelf een blauwoog is).

Daarna komen alle blauwogen uit het hok na 3 uur en moeten ze in de ruimte komen zitten bij de bruinogen die toekijken. De blauwogen moeten 1 voor 1 een bord voorlezen waar slechte dingen over de blauwogen op staan. Het valt Seyda op dat ze niet serieus genomen wordt door de blauwogen. Er zijn een paar mensen die maar blijven terugpraten en een beetje trollen met haar. Ze krijgen een toets die ze moeten maken, en daar komt uit dat de blauwogen niet zo slim zijn.

Op het einde doet Seyda haar knot uit en laat ze zichzelf zien, en is ze ineens aardig en verteld ze dat het niet echt bedoeld was.

 

 

Mening

Ik vind het op zich wel goed dat dit word gedaan, maar het is ook een beetje hard voor in dit geval de blauwogen, want ze doen niks verkeerd en krijgen ineens volle bak commentaar.

 

 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.