Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Amulet van de dood

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 2e klas aso | 180 woorden
  • 3 juni 2015
  • 3 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.7
  • 3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

Tiberius, een Romeinse jongen, wordt op een dag getuige van een moord op een man. Wanneer de moordenaars gaan lopen, snelt Tiberius hem nog te hulp, maar tevergeefs. Voor de man sterft krijgt Tiberius een amulet in zijn handen geduwd en hoort hij hem nog de woorden "geen  water, de rode wind” fluisteren. Tiberius probeert het raadsel en de geheime boodschap op het amulet te ontcijferen, maar dit lukt hem niet alleen. Hij krijgt de hulp van Callicles, zijn leraar. Lucia, zijn nichtje, die intussen samen met haar vader bij Tiberius logeert, doet mee om het raadsel op te lossen. Uiteindelijk, na bedreigingen, achtervolgingen, ... en met behulp van steeds meer aanwijzingen, kunnen ze de boodschap op het amulet ontcijferen. Het blijkt om een samenzwering te gaan waarbij, tijdens het bloemenfeest voor keizer Commodus, een aanslag op hem gepleegd zal worden. Callicles doktert een plan uit en zo kunnen ze, met behulp van de lijfwacht Nascia, op het nippertje de moord verhinderen. Wat echter niemand had verwacht, was dat Lucius Aurelius, de vader van Lucia, de moordenaar was.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.