Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Max rencotre des bobards

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • Klas onbekend | 365 woorden
  • 17 augustus 2016
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

 Max raconte des

’’bobards’’

De titel:

De titel betekent ”Max vertelt bullshit’’. Dat komt omdat er tijdens het verhaal veel momenten voor komen waarin de hoofdrolspeler ’’Max’’ veel onzin en bullshit vertelt.

 

Schrijvers:

-Dominique de Saint Mars

-Serge Bloch

 

Samenvatting

Het verhaal gaat over de hoofdpersoon ’’Max’’ die met zijn vrienden en vriendinnen veel leuke dingen doen. Er gebeurt veel in het verhaal maar het belangrijkste is toch wel het liegen en de onzin praatjes van Max, die hij zelf bedenkt. Hij jat onder andere twee zwemflippers, wat hem uiteindelijk duur komt te staan. Als hij stiekem naar een mode show gaat komen zijn vrienden en hun ouders erachter dat hij de zwemflippers heeft gestolen, daar dachten hun ouders anders over want Max had vertelt dat hij ze eerlijk had gevonden. Daarom gaan een paar vrienden en Max zijn vader naar Max toe. Dat gebeurde tijdens de mode show, waar hij ook veel onzin vertelde, aan de kassa vrouw vertelt hij dat hij al tien jaar was. Uiteindelijk krijgt zijn vader hem te pakken en zwaait er een hevig gesprek. Daarna moet hij zijn excuses aan zijn vrienden aanbieden en aan hun ouders. Max zegt daarna dat hij niet meer zou liegen en dat hij tijdens het spelen met zijn vrienden ook niet meer zou liegen en/of opscheppen. Het verhaal loopt uiteindelijk goed af omdat er veel over gepraat is met vrienden. Max en zijn vrienden zijn heel erg blij dat Max weer normaal doet en dat ze met zijn allen weer heel veel leuke dingen kunnen doen.

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

 

Ik vond het verhaal niet zo leuk omdat er niet echt spannende dingen in gebeurde. Maar het is ook een kinder boekje en dat blijft natuurlijk nooit zo spannend.

 

 

Aansprekend element

Het stukje dat mij aansprak, was het stukje dat hij bij de kassa van de modeshow komt en dat hij zegt dat hij tien jaar is. Later bleek dat kinderen onder de tien jaar de halve prijs mochten betalen. Dat vond ik wel een grappig stukje.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.