Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Het mas in Antwerpen

Beoordeling 8.7
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 474 woorden
  • 23 oktober 2014
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 8.7
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie

Inleiding

Ik ben in de herfstvakantie naar het museum aan de stroom (MAS) geweest voor mijn verslag. Ik heb mijn verslag over het MAS gedaan omdat ik het heel leuk vond dat ze meerdere tentoonstellingen hadden en dat je ze allemaal kom bezichtigen.

 

Over het MAS

Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoeting en uitwisseling. Het MAS verzamelt de sporen van die uitwisseling en vertelt er nieuwe verhalen mee over de stad, de stroom en de haven. Over de wereld in al zijn verscheidenheid. Over de verbondenheid van Antwerpen met de Wereld. Maak kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen. Wat ook erg leuk is is dat het MAS eigenlijk een openhuis is, je kan er in en uit lopen zonder te betalen. Je hoeft alleen te betalen voor de tijdelijke tentoonstellingen. Hierdoor zie je er ook veel jongeren ‘Chillen’ maar dat geeft juist wel ene hele leuke sfeer!

 

Inhoud van het gebouw

In het MAS is veel meer dan alleen een museum er zijn vaste tentoonstellingen, tijdelijke expo, kijkdepot, kennishoeken, wandelboulevard, dakpanorama, museumplein, paviljoenen, horeca en de MASshop.

In het gebouw zijn 9 verdiepingen op de 4e etage is een vaste tentoonstelling over Machtsvertoon- over prestige en symbolen, op de 5e verdieping is een vaste tentoonstelling over wereldstad- over hier en elders, op de 6e verdieping is een vaste tentoonstelling over wereldhaven- over handel en scheepvaart, op de 7e en 8e verdieping is een vaste tentoonstelling over Leven en dood- over mensen en goden en over boven- en onderwereld. Ik het er daar van de 4e , 7e en 8e verdieping bezocht.

 

Machtsvertoon- over prestige en symbolen  

Macht en het uiterlijke vertoon van macht is van alle tijden, bij uitstek op economisch of politiek belangrijke plekken zoals Antwerpen. Overal ter wereld overtuigen machthebbers anderen ervan dat zij macht verdienen door ontzag te wekken met symbolen die wijzen op rijkdom, wijsheid of een goddelijke status.

 

Leven en dood- over mensen en goden + over boven- en onderwereld

Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe? Mythes en religies, filosofen en wetenschappers proberen grote levensvragen te begrijpen, te verklaren en zin te geven. Kunstobjecten en rituele voorwerpen, muziek en verhalen weerspiegelen de verscheidenheid aan zingeving. Een belangrijk onderdeel is de collectie van Paul en Dora Janssen- Arts.

 

Conclusie

De kunst werken waren verschillend geordend, sommige hingen netjes afgemeten naast- en boven elkaar, maar sommige waren echt kriskras door elkaar gehangen. Sommige etalages met beelden waren heel net en bij andere etalages was het weer heel rommelig. Dit alles zorgde wel dat het leuk bleef, het was een hele leuke en afwisselende dag! Ik zou zo nog een keer het MAS bezoeken, nu er ook weer allemaal andere expo’s zijn.

 

Bronvermelding

www.mas.be

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.