Van adviseren naar verkopen

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Verslag door een scholier
  • 3e klas mbo | 292 woorden
  • 9 juni 2015
  • 1 keer beoordeeld
  • Cijfer 4
  • 1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Deelopdracht 1In deze opdracht heb ik 3 voorbeeldgesprekken gemaakt, gebaseerd op verkoopgesprekken die ik binnen Perry heb gedaan. Bij deze gesprekken heb ik hoofdpunten genoteerd en er een klein verslagje per gesprek van gemaakt.Gesprek 1, het tennisracket:De klant had de vraag hoe zij het beste het juiste tennisracket kon vinden op basis van (licht)gewicht. Hierop heb ik geantwoord dat er voor –en nadelen aan een lichtgewicht racket zitten. Voordelen die ik heb opgenoemd: Een snellere balbehandeling en je raakt minder snel vermoeid. De nadelen heb ik achterwege gelaten omdat een lichter racket vaak duurder is. J Qua bijverkoop heb ik nog getracht tennisballen te verkopen, maar dit is helaas niet gelukt omdat ze al genoeg tennisballen had.

Gesprek 2, de hardloopschoenEen (andere) klant had hardloopschoenen nodig. Hij had als huidige schoen de Gel-Cumulus 14. Ik heb een aantal modellen laten zien, maar de klant wilde eigenlijk al snel de Gel-Cumulus 16 proberen, dit omdat hij tevreden was over zijn huidige schoen.Nadat de klant  de schoen had gepast en deze ook goed vond, heb ik de klant geattendeerd op een aanbieding van onze hardloopsokken (2+1 actie). Als bijverkoop heb ik dus 3 paar sokken verkocht. De zooltjes kon ik hem helaas niet voor overhalen.

Gesprek 3, VoetbalschoenDeze (weer andere) klant was op zoek naar voetbalschoenen voor zijn zoontje. Helaas had hij zijn zoontje niet mee, met als resultaat dat hij schoenen op de gok (qua maat) heeft moeten kopen. Ik heb de klant erop gewezen dat hij altijd binnen 14 dagen de schoenen kon ruilen als ze niet goed waren que maat, of niet in de smaak vielen bij het joch.Bijverkoop: Wederom helaas geen bijverkoop, wel geprobeerd. Ik heb de man scheenbeschermers en voetbalsokken aangeboden, maar dat was niet nodig.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.