Loverboys

Beoordeling 8.4
Foto van Margje
  • Uiteenzetting door Margje
  • 3e klas havo | 849 woorden
  • 13 december 2015
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 8.4
15 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Loverboys

Leuke aantrekkelijke jongen met een vlotte babbel. Hij draagt veel goud, draagt dure kleding. Hij heeft veel vrienden, die ook allemaal dure kleding dragen en goud dragen. Na een praatje te hebben gemaakt gaan jullie in zijn gloednieuwe BMW naar z’n huis. Natuurlijk ga je mee, want je krijgt immers nooit zoveel aandacht.

Grote kans dat je dan in de auto zit met een loverboy, maar wat is dat nou eigenlijk?

Wat is een loverboy?

Loverboys zijn jongens die met verleiding, chantage, beloftes (die hij niet nakomt), geweld en bedreigingen probeert een meisje in de prostitutie te krijgen om daar vervolgens zelf rijk van te worden. Een loverboy wordt ook gezien als een meisjeshandelaar. Er zijn ook lovergirls. Deze meisjes proberen je “beste vriendin” te worden. Ze zorgen er voor dat je ze vertrouwd, en geven vervolgens informatie over jou aan een loverboy. Ook zorgen ze dat je contact krijgt met de loverboy. Meestal zijn lovergirls zelf slachtoffer van loverboys.

,,Soms hebben ze al voor hem gewerkt en krijgen ze nu de kans om wat extra geld te verdienen. 'Als jij zorgt dat je met een meisje aanpapt en haar zover krijgt dat ze voor mij komt werken, hoef jij dit niet meer te doen'. Dit kan een reden zijn waardoor een meisje zelf meisjes gaat selecteren.” (beware of loverboys, z.d.)

Slachtoffers van een loverboy

De meeste slachtoffers van een loverboy zitten in de puberteit, zijn  onzelfverzekerd en durven niet voor zichzelf op te komen. Vaak hebben zijn ze ook in hun jeugd mishandeld of seksueel misbruikt. Ook komen veel van de slachtoffers uit een gebroken gezin, of wonen ze bij pleegouders. Ze zijn vaak ook onhandig in sociale contacten behouden en hebben daardoor weinig vrienden, voelen zich eenzaam en voelen zich sneller gevleid, en daar profiteert de loverboy dan weer van. Ook als ze emotioneel zwak zijn voor een bepaalde (recentelijke) gebeurtenis, maken loverboys daar gebruik van. Gemiddeld genomen lager opgeleiden vaker een slachtoffer van loverboys dan hoger opgeleiden. Afkomst en uiterlijk maakt niks uit, dus het kan gewoon iedereen overkomen.

De werkwijze van een loverboy

Maar hoe krijgt een loverboy het voor elkaar, dat is een goede vraag, want iedereen wordt ervoor gewaarschuwd maar toch gebeurt het nog regelmatig dat een meisje slachtoffer wordt van een loverboy.

Als eerst begint de loverboy met het meisje te versieren, en aangezien het onzelfverzekerde meisjes zijn gaan ze er vrij snel op in. Ze krijgt veel (dure) cadeautjes en krijgt veel aandacht. Vervolgens probeert hij een relatie op te bouwen en als dat lukt probeert de loverboy het meisje los te weken van haar familie zodat ze vervolgens bij hem intrekt. Daarna vraagt hij haar mee op een vakantie, het liefst in het buitenland. Zodat hij daarmee een relatiebreuk met haar ouders kan uitlokken.

Daarna vraagt hij haar zijn problemen op te lossen, wat alleen kan door seks te hebben met diegene, waardoor ze uiteindelijk een prostituee wordt. Als ze dit niet wil, en het weigert dan bedreigt of mishandelt hij haar.

Chantal is op haar vijftiende misbruikt, en heeft ook met geweld te maken gehad:      

,,Als ik iets deed wat hem niet zinde, was ik de lul, werd ik weer mishandeld, en waarom? Hij kikte erop, denk ik. Hij had totale macht over mij, omdat ik zo naïef en verliefd was. Ik mocht niet meer naar school (ik leerde voor directiesecretaresse en deed mee met streetdancing). Hij bleef me dan altijd opwachten met een heleboel vrienden van hem. Zodra het afgelopen was, moest ik naar buiten komen, anders kwamen ze me ophalen. Ik werd opgesloten in een kamer, zodat ik niet weg kon als zij weggingen. Het is me één keer gelukt om weg te komen, maar dat heb ik geweten ook. Mijn hele knie heeft hij kapot getrapt en mijn gezicht bont en blauw geslagen. Ik loop nu nog bij artsen daarmee.'”  (beware of loverboys, z.d.)

Wat kan je ertegen doen als je slachtoffer bent?

Dit wil je ook lezen:

Wanneer je het gevoel hebt dat je een slachtoffer bent geworden van een loverboy, wil je natuurlijk zo snel mogelijk van hem af, al gaat dat soms erg lastig. Maar voorkom vooral dat je niks doet zonder dat je het wilt. Ook is het verstandig om contact met hem te verbreken en erover te praten. Dat kan bijvoorbeeld met je vriendinnen, je ouders, andere familie of een vertrouwenspersoon op school. Ook kan je naar de politie gaan, iemand anders kan ook een melding voor je doen bij de politie.

Je moet dus altijd op je hoede zijn als het om jongens gaat, en als je twijfelt moet je er zo snel mogelijk met iemand praten, dan kan er ook wat aan gebeuren. Als je dat lastig vindt moet je denken aan wat er allemaal zou kunnen gebeuren. En zeg nou zelf, dat wil niemand toch meemaken?

Bronnen:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Loverboy_(persoon)

http://www.preventiescharlakenkoord.nl/beware-of-loverboys

http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?130

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.