Loverboys

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Uiteenzetting door een scholier
  • 4e klas havo | 601 woorden
  • 25 februari 2008
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
25 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Bouwplan

Onderwerp: Loverboys/Prostitutie
Tekstsoort: Uiteenzetting
Tekstdoel: Informeren
Benaderingswijze: Kritisch/Maatschappelijk
Hoofdgedachte: Een slimme jongen die weet hoe hij een meisje moet manipuleren, ik heb het over een loverboy.

Loverboys/Prostituees

Deze uiteenzetting gaat over Loverboys en Prostitutie, er wordt geïnformeerd over wie loverboys zijn, de werkzaamheden, slachtoffers en ook gevolgen. Loverboys gaat altijd heel sluw te werk, omdat ik wat meer wilde weten over loverboys besloot ik dit onderwerp te kiezen voor mijn uiteenzetting.

Loverboys, wie zijn het:

Een loverboy is een jongen die een meisje versiert op een slimme manier, hij geeft het meisje veel (dure) cadeautjes en is heel lief voor haar. Ze doen vaak leuke dingen met elkaar, en het meisje heeft niks in de gaten dat de jongen met wie ze gaat eigenlijk een loverboy is, het meisje begint de jongen steeds leuker te vinden. Het zijn meestal jongens die er een beetje patserig uitzien, veel goud, veel dure dingen, hij ziet er goed uit, en dat weet hij.


Slachtoffers:

Er zijn veel kenmerken die de slachtoffers van loverboys gemeen hebben, het zijn meisjes die in de puberteit zitten, niet erg veel zelfvertrouwen hebben (dus makkelijk over te halen zijn bij bepaalde dingen), uit gezinnen komen waarbij het niet echt goed gaat (je kunt niet echt goed praten over je vriend tegen je ouders etc.) die meisjes zijn het meest beïnvloedbaar. Een aantal kenmerken of een meisje echt beïnvloed word door een loverboy zijn: Ze loopt regelmatig weg, ze spijbelt vaak, gaat met veel jongens om die veel dure spullen hebben, en steeds meer ruzies schopt thuis, dat komt omdat de loverboy het meisje er naar aanzet.

De werkzaamheden:

Het is bekend dat een loverboy in verschillende stappen te werk gaat, de stappen staan hier uitgewerkt:

Stap 1: Het ontmoeten van het ‘slachtoffer’, de jongen praat makkelijk en is lief.
Stap 2: Hij spreekt met je af, doet erg lief tegen je, geeft je cadeautjes enz.
Stap 3: Een relatie, jullie hebben een relatie, je vriendinnen zie je niet veel meer, ze zijn kinderachtig volgens de loverboy, en hij beweert dat je ze toch niet nodig hebt omdat je hem toch hebt.
Stap 4: Je bent met hem naar bed gegaan, hij was heel lief, je bent helemaal verliefd op je vriend
Stap 5: Hij stelt voor om met andere mannen naar bed te gaan, het is maar voor 1 keer heeft hij beloofd.
Stap 6: Het geld is op, en nu wordt je zo ongeveer gedwongen de prostitutie in te gaan, ook al wil je het niet.
Stap 7: Prostitutie, je zit nu in de prostitutie, je word gedwongen door je vriend en soms doet hij het met geweld, je komt bij mannen thuis, werkt in een seksclub of staat achter het raam, je wilt het niet, maar je vind je vriend ook zo leuk.


De gevolgen

De gevolgen van prostitutie zijn groot: Je kunt zwanger raken, je vertrouwt mannen niet goed of helemaal niet meer. Je kunt denken dat het leven geen zin meer heeft en dan zelfmoord plegen, of aan de drugs gaan. Veel prostituees zijn eenzaam en vinden het moeilijk om contacten te maken, mensen denken ook dat ze niet met die persoon om moeten gaan omdat ze diegene ‘vies’ vinden.

Het is ook bekend dat er Lovergirls bestaan, ze doen zich voor als de perfecte vriendin (zonder relaties etc.) en proberen hun vriendin te overhalen om in de prostitutie te gaan, er worden veel dure spullen gegeven als cadeau.

Ik hoop dat de lezer nu meer af weet van loverboys, en dat het bekend is hoe gevaarlijk die jongens kunnen zijn, je merkt ze niet gauw op, maar ze zijn er wel.

Succes,

Laura.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.