Vriend van

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 380 woorden
  • 9 maart 2009
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

In "Vriend van" wordt het mythologische verhaal van de vrienden Achilles en Patroklos ( gespeeld door Gijs Nollen en Joris Erwich) uitgebeeld om iets te vertellen over vriendschap anno nu. En dat lukte heel goed: de kracht en de zwakke punten van de vriendschap werden verbeeld met veel humor maar ook met de nodige breekbaarheid.
Patroklos zat te drinken op de berg. Achilles zet Patroklos klem door te vragen over zijn ervaringen met de meiden, en hij is stil als Patroklos vraagt naar het mooiste boek dat hij gelezen heeft. In het begin boterde het niet tussen de ‘vrienden’ . “LELIJKE JAS! LELIJKE SCHOENEN, LELIJK VENTJE! LELIJK T-SHIRT! LELIJK! LEIJK! LELIJK! “ was de eerste indruk van Achilles. Patroklos was het daar mee eens en zo ontstond de vriendschap. Als Achilles wordt opgeroepen door Agamennon om in het leger te strijden, tegen de Trojanen. Patroklos gaat met hem mee. Ze fantaseren over hoe ze de schone Helena gaan redden

( ‘We gaan haar redden en dan kust ze me, ze had zo'n zachte lippen’ , “Ja, dat komt omdat ze met mij daarvoor in bad lag, daar krijg je zachte lippen van”, “Ja, ze was een beetje vies omdat ze met mij de liefde heeft bedreven, dus ze moest in bad”, “Ja, en ze had geen moeite om zich bloot te geven, omdat ze daarvoor met mij de liefde heeft bedreven”, “Ja, en daar had ze geen moeite mee, omdat ze voor jou mij al 30 keer heeft gehad“) , en over de oorlogsbuit. Als achilles het opgeeft, lijkt de vriendschap ten einde. Maar de vriendschap overwint uiteindelijk.

Deze voorstelling vond ik echt super!! De voorstelling was ook heel bijzonder, omdat hij mooi was als een verhaal voor alle tijden, maar tegelijkertijd kwam ook de historische achtergrond, over Achilles en Patroklos op een hele leuke manier aan bod. Het decor was simpel maar effectief: een schot in het midden waarachter benodigheden liggen, en waarachter gestreden word ( dat kun je zien door de 2 gaten die in het schot zitten) Het was echt een hele leuke en mooie voorstelling en ik kan echt iedereen aanraden om erheen te gaan. Mede dankzij Gijs Nollen en Joris Erwich die met hun energieke samenspel de zaal wisten te boeien en te ontroeren (en ze kunnen nog mooi zingen ook!)! Absoluut een topvoorstelling.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.