Van Houts en De Ket

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 627 woorden
  • 5 december 2001
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
15 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

1. Algemene gegevens - Voorstelling: van Houts & en de Ket - Gezelschap: George van Hout en Tom de Ket - Hoofdrolspelers: George van Hout en Tom de Ket - Plaats: Enschede, Twentse schouwburg, wo 7-11-2001

2. Tekst en themathiek De volgende onderwerpen zijn gebruikt bij het cabaret: Poolse kinderen, trouwen, egoisme, de dood, een netwerk, hoe is het mama, thuiszorg en kanker patienten. Ik vind dat er niet echt een rode draad in het verhaal zat maar ze vielen wel telkens terug in een al eerder besproken onderwerp, zoals het netwerk. Theatrale effecten zaten er maar weinig in vond ik. De humor was best wel droog om sommige stukjes kon je wel lachen maar andere vond ik iets te hard zoals over poolse kinderen. De afwisseling kwam telkens met een tussenstukje dat ze allebei op een stoel zaten en dat de bel ging eerst ging de eerste erheen en daar ging alles goed mee maar toen ging de tweede bij de tweede keer dat de bel ging en alles ging bij hem mis.

3. Spel en presentatie Ze trekken het publiek er bij d.m.v opmerkingen over dat ze stil moeten zijn of jij bent mooi, En ook liep er een het publiek in. Er worden wel bij verschillende onderwerpen rollen gespeeld zoals bij dat ze broers spelen. Er wordt steeds solo gezongen en met het dansen en schreeuwen zijn ze steeds met z'n tweeen.

4. Vormgeving Het decor is een beetje saai want er is alleen maar een rood gordijn waar alles spullen achter staat. Whet licht is gemaakt met behulp van discolampen (verschillende kleuren). Bij zielige scenes dimpen ze het licht. De attributen waren niet erg boeiend alleen de scenen met de poppen pakte goed uit. Verdere attributen zijn: gitaar, stoelen en een wandelstok. De kostuums wat ze aan hadden waren gewone pakken.

5. Boeiende werking De persoonlijkheid van de cabaretiers was boeiend. De tekst sprak me niet echt aan. Vooral de handelingen wat ze deden waren goed voor mekaar. Daardoor moest het publiek vooral lachen.

6. Recensie Ik vond het wel een leuke avond alleen ik zat er bij sommige onderwerpen van waarom maak je hier nou grapjes over. Er waren wel stukjes waar ik echt om moest lachen zoals dat hij die poppenkastpoppen pakt en er mee begint te spelen laat maar zeggen. Eerst had ik het helemaal niet door wat hij er mee deed maar toen ik beter keek zag ik het wel. Ook dat ze ineens begonnen te dansen vond ik wel stoer. Ik vind niet zo dat ze moordend mooi spelen wat in het NCR Handelsblad stond. Maar ze speelden ook niet slecht. Toen ik er heen ging ging ik met het gevoel ik ga er zitten omdat het moet en het wordt vast saai, maar het werd niet saai. Ik zou anderen wel een andere voorstelling aanraden omdat ik het niet echt heel boeiend vond en de mensen die ik zoiets zal aanraden zullen dit niet echt mooi vinden. Ook zal ik anderen het niet aanraden omdat het niet echt onderwerpen zijn wat me aanspreekt. Ik had iets meer verwacht van de jeugd maar het was meer voor ouderen ook de taal wat ze sproken. Over het algemeen vind ik de cabaret voorstelling wel leuk maar had er toch meer van verwacht. Een recensie: Het Algemeen Dagblad: "Van Houts en De Ket spelen moordend mooi." 's Avonds valt NRC Handelsblad op de mat, je slaat de kunstpagina open en daar staat in vet gedrukt: "'Fit' is weer onvoorspelbaar." Het is geen toneel, ook geen cabaret; ze zijn niet in te delen maar het blijft een verademing om naar hen te kijken. Van Houts en De Ket zetten je met satanisch genoegen op het verkeerde been met ontsporende dialogen, zotte monologen en messcherp sarcasme.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.