Teer van Droog Brood

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 547 woorden
  • 3 december 2001
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
25 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Algemene gegevens: „h titel van de voorstelling: Teer „h naam van het gezelschap of artiest: Droog Brood „h naam van de regisseur: Bas Hoeflaak en Peter de Witte „h plaats en datum van de voorstelling: Nijverdal 6 oktober ¡¦01 2. De ruimte en de vormgeving: „h de cabaret voorstelling van de twee cabaretiers van Droog Brood werd gehouden in het Spoortheater van Nijverdal. Dit is een zaal waar ongeveer 500 zitplaatsen zijn en het podium is daarom ook niet erg groot. „h het publiek zat recht tegenover het podium, zodat iedereen alles goed kon zien. Ook was er boven op het balkon plaats, daar zit je ook recht tegenover het podium. „h De mensen die vooraan zaten die zaten ongeveer een meter van het podium af en omdat het niet een al te groot theater zaten ook de mensen die helemaal achteraan zaten niet ver van de cabaretiers af. Dit leidde tot een beter contact met de cabaretiers. „h De voorstelling begon met het doek open. Er kwam eerst een presentator aan die de cabaretiers inleidde en aankondigde. Toen volgde een muziekje en de cabaretiers kwamen op. „h Op het toneel was geen decor gebouwd, maar ze maakten gebruik van een piano en twee stoelen. De twee cabaretiers hadden geen kostuums aan maar gewone dagelijkse kleding. Dit was ook niet nodig omdat ze geen extreme typetjes speelden met een aparte kledingstijl. „h Het toneelbeeld voegt niets toe aan de voorstelling maar benadrukt het in deze tijd van leven afspeelt en dat het niet al te ingewikkelde voorstelling is door simpele attributen te gebruiken. „h Het toneelbeeld ondersteunt de inhoud heel erg, omdat ze juist doormede van het toneelbeeld de grappen kunnen maken. „h Het licht bleef vrijwel de hele voorstelling hetzelfde, behalve als een stukje iets extras benadrukt moet worden om de grap goed over te laten komen. 3. Werkwijze en presentatie: „h De cabaretiers communiceren niet direct naar het publiek toe, maar doet dit via een typetje. Terwijl ze wel een eigen namen gebruiken krijg je een heel dom beeld van de twee cabaretiers. Ook doen ze dit niet allemaal mondeling maar vooral door lichamelijke bewegingen. Dit maakt het juist ook extra grappig. „h Ik denk niet dat mensen direct daar op letten maar onbewust heeft het een heel groot invloed op het publiek. Het publiek let meer op de inhoud, dan hoe ze het overbrengen maar dat hoort tenslotte ook bij de gehele voorstelling. En het publiek reageerde dan ook heel enthousiast. „h Ik vond het zelf heel erg goed, omdat ze vooral de grappen niet met tekst overbrengen maar met lichamelijke bewegingen. „h Heel ver zelfs doordat ze het zo brengen naar het publiek toe maakt het zo grappig.
4. Inhoud: „h Fysiek cabaret „h Ze gebruiken niet veel tekst maar vooral acrobatische grappen. „h Dit genre spreekt mij aan omdat, je niet zeel moeite moet doen om de grap te snappen en je lacht er nog harder om dan een grap met tekst. 5. Betekenis: „h Vriendschap „h Ja de cabaretiers blijven de hele tijd aan het onderwerp vast houden. „h ruzie „h Door elkaar te treiteren en laten merken dat ze toch vrienden zijn. Ook al zijn ze allebei anders. „h Laten zien dat vrienden niet hetzelfde zijn en dat je het niet voor het kiezen hebt. „h geen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.