Saturday Night Fever

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 568 woorden
  • 26 oktober 2003
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Musical: Staurday Night Fever

Een tijdje terug ben ik naar de musical Saturday Night Fever geweest, een musical die helemaal in het teken van dans staat.

Het verhaal speelt zich af in New York in 1977. Tony is een jongen die in Bay Ridge Brooklyn is opgegroeid in een arm Italiaans immigrantengezin. Hij houdt veel van dansen. Helaas vinden zijn ouders dit minder leuk en zouden ze het meer waarderen als hij hetzelfde zou doen als zijn broer: priester worden. Elke zaterdagvond gaat Tony met zijn vrienden Bobby C, Joey, Double Jay en Gus in de auto naar de discotheek ‘2001 Odyssey’ waar DJ Monty muziek draait. Veel vrouwen aanbidden Tony omdat hij zo goed kan dansen. Vooral zijn danspartner Anette is gek op hem. Samen willen zij meedoen aan een danswedstrijd in de 2001 Odyssey. Tony hoopt door dat te doen veel geld te verdienen en daarmee weg te komen uit Bay Bridge Brooklyn. Maar dan ontmoet hij de mooie maar arrogante Stephanie. Zij werkt in Manhatten en zit in een wereld vol zakenmensen en beroemdheden, wat Tony erg interessant vind. Na veel aandringen haalt hij Stephanie over om mee te doen aan de danswedstrijd. Hij laat Anette barsten.

Dan verlaat de broer van Tony, Frank, de kerk. De sfeer thuis is nu nog vervelender. Tony neemt zijn broer een avondje mee naar de 2001 Odyssey. Bobby C probeert met Frank over zijn probleem te praten: Hij heeft een meisje zwanger gemaakt en zijn katholieke familie zal dat nooit accepteren. Frank luistert niet en heeft alleen maar oog voor Tony. Na een tijdje zit Bobby C nog steeds met het probleem, terwijl Tony Stephanie probeert te versieren en het maar niet wil lukken.

Frank verlaat Bay Bridge Brooklyn en geeft Tony de raad om te doen waar hij denkt dat hij zelf goed in is. Ook Stephanie gaat verhuizen. Tony besluit om haar te gaan helpen. Hiervoor moet hij wel eerst z’n baan opzeggen omdat zijn baas hem niet vrij wil geven. In het appartement van Stephanie ontmoet hij Jay Langhart: de man waarmee hij Stephanie al eens op de dansvloer heeft gezien. Hij komt er achter dat het met Stephanie eigenlijk niet goed gaat. Ze praten over hun angsten waardoor ze een betere band met elkaar krijgen. Hierdoor zijn ze samen nog beter op de dansvloer.

De danswedstrijd is begonnen. Alle kandidaten zijn heel erg goed. Zo goed dat Tony denkt dat hij nooit kan winnen. Tot zijn grote verbazing wint hij toch, maar in plaats van blij te zijn wordt hij boos. Hij denkt dat er sprake is van discriminatie, omdat hij een Porto Ricaans danspaar beter vind. Stephanie is het daar niet mee eens en wordt kwaad. Dan probeert Tony haar duidelijk te maken dat hij verliefd op haar is en loopt zij kwaad weg.

Anette, Tony en zijn vrienden besluiten om even uit te rusten bij de Verrazano. Maar dan gaat het mis. Bobby C kan zijn problemen niet meer aan en springt op de railing van de brug. Tony probeert hem op andere gedachten te brengen. Maar dan struikelt Bobby C en valt hij naar beneden. Tony grijpt nog naar zijn arm maar het is te laat.

Tony gaat weer naar Stephanie toe en verteld haar dat hij ook naar Manhatten wilt gaan wonen en als de narigheid in Bay Bridge Brooklyn achter zich wil laten. Ze besluiten een nieuwe start te maken als vrienden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.