Roué Verveer

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 693 woorden
  • 23 juli 2008
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV

Blind Date - Roué Verveer

Op donderdag 23 november ben ik heel onverwachts naar het theater geweest. Er was een speciale avond, genaamd Blind Date. Je wist van te voren niet waar je naartoe zou gaan, het zou vanalles kunnen zijn, cabaret, dans, toneel. Het werd cabaret, en wel van Roué Verveer.
Hieronder zie je een foto van Roué Verveer. (afbeelding ontbreekt)

Biografie:

Roué Verveer werd in 1972 geboren in Paramaribo. In 1998 ziet hij in Suriname de aankondiging voor het bezoek van "Freshwagon" (met o.a. Najib Amhali, Howard Komproe, Murth Mossel en Eric van Sauers). Hij schrijft zich in voor de workshop / talentenjacht en krijgt in Suriname een korte workshop.
Na het vertrek van "Freshwagon" wordt hij regelmatig gevraagd om voorprogramma's voor Jörgen Raymann te verzorgen. Een half jaar later is hij in Nederland voor het eerst getuige van een avond Comedytrain en gaat er een wereld voor hem open. En nog geen drie maanden later woont hij in Nederland en wordt hij aangenomen bij de Comedytrain. Sinds zijn debuut in september 1999 is Roué regelmatig te zien in voorstellingen van Comedytrain en Freshwagon.
In 2002 wordt de knoop doorgehakt en besluit hij om zijn baan op te zeggen en zich te storten op het vak van standup comedian. "Uit het niets" is zijn eerste theaterprogramma wat lovend in de theaterwereld wordt ontvangen. In "Uit het niets" verhaalt hij over zijn wereld en over zijn achtergrond. In 2003 wordt hier een vervolg aan gegeven met de eerste avondvullende voorstelling "Eigen vermogen".

De show:

Toen ik die avond naar het theater ging had ik geen idee wat ik te zien zou krijgen. Toen het doek open ging, was er een soort bioscoopscherm te zien, waarop de karaoke-tekst van een Surinaams liedje te zien was. Dit was wel verwarrend, want later bleek dit niets met het programma te maken te hebben.
Ik vond Roué heel erg leuk. Hij is niet bot of lomp, maar heeft wel ontzettend goede opmerkingen. Zijn humor is heel erg eerlijk. Zo durfde hij dingen te zeggen waar de meeste Nederlanders eigenlijk niet over durven te praten. Hij had een stukje over het terrorisme, waarin hij zei dat de Islam de schuld hadden van al het terreur in de luchtvaart. Hij zei niet dat alle moslims vliegtuigen wilden opblazen, maar de mensen die het deden, waren wel Moslim. Dit vond ik ontzettend goed.
Hij gebruikte zijn Surinaamse afkomst heel goed. Zo vertelde hij zijn ervaringen van het inburgeren in Nederland. Nederlanders zouden de beste klagers zijn, en iedereen die hier kwam wonen nam dit over. Hij vond dat niet erg, want een van zijn slogans was: Als je iets doet, doe het dan goed!
Ook had hij een goed stukje over de godsdienst. Er zijn mensen die zeggen dat de Islam de veroorzaker is van alle problemen, maar Roué vond dat alle godsdiensten daar de oorzaak van zijn, en ik kan hem geen ongelijk geven. Mensen voeren oorlogen, alleen om het geloof. Hij vond alle problemen eigenlijk gewoon de schuld van God. Volgens hem zijn er mensen die geloven dat God alles op aarde kan bepalen, maar voor die mensen had Roué een andere theorie. Hij dacht dat God een enorm administratief team boven had zitten, die er voor zorgde dat iedereen op tijd geboren werd, en ook weer op tijd stierf. Als ze dan een dossier van een persoon kwijt waren, lag die persoon gewoon even in coma. Als hij dan toch nog even te leven had, ontwaakte hij gewoon weer. Ik vond dit stuk enorm goed gevonden, ik zou het zo niet kunnen bedenken.
Ook vertelde Roué ook persoonlijke dingen. Hij vertelde over zijn overleden vader, hoe hij hem miste, en hoeveel hij op hem leek. Ook dit vond ik heel erg goed, niet alle mensen durven dit soort dingen te vertellen voor een groot publiek.

Mijn Mening:

Ik denk dat Roué een geweldige avond heeft neergezet! Voor hem was het extra moeilijk omdat mensen niet direct voor zijn show hadden gekozen. Dit vertelde hij ook aan het eind. Ik denk dat ik nog wel een keertje naar een andere show van hem toe zou willen gaan! Ik heb genoten van deze voorstelling.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.