Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Romeo + Juliet (1995)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1049 woorden
  • 18 februari 2004
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Vooraf De titel van de voorstelling is Romeo en Julia. Hij vond plaats in het nieuwe Luxor theater Rotterdam. De kostuums worden gemaakt door Dominiqeu Borg. De choreografie, regie en het decor door Redha. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Davy Gilles (Romeo) en Jennifer van Brenk (Julia). Ook Danielle Cohen (de Dood) speelt een belangrijke rol. Ik verwachtte al dat het een mooie voorstelling zou zijn door de goede recensies en omdat ik er al een hele goede film van had gezien. Die film was een hele moderne versie waarin ze reden op motoren en schoten met pistolen. Dat was echt een hele leuke film. De voorstelling was ook modern maar dan meer met moderne teksten en kostuums. Tijdens Als het doek opgaat zie je eerst een dans en lied van de dood. Die staat daar al als het doek opgaat. Het verhaal is deels realistisch, deels eigen interpretatie. Het is niet helemaal hetzelfde als het origineel, modernere teksten, Dood, maar het lijkt er wel veel op. De belichting speelt een niet zo heel erg belangrijke rol maar wel als er bijvoorbeeld heel veel tegelijk op het toneel gebeurt, dan weet je beter waar je moet kijken. De acteurs spelen echt een karakter. Echte mensen zouden waarschijnlijk geen zelfmoord plegen meteen als ze denken dat hun geliefde dood is. Misschien wel later maar ik denk dat ze er toch eerst over na zouden denken. Ik weet niet wat ik zou doen. Het stuk wordt gespeeld op een podium met 2 verdiepingen. De speelstijl is melodramatisch. De spelers richten zich nooit rechtstreeks tot het publiek, ze zijn echt het verhaal. De tekst is hier en daar aangepast om het geheel iets moderner te laten zijn. De voorstelling is een tragedie. Het loopt slecht af; Romeo en Julia gingen aan het einde dood en Mercutio al eerder. Het was zo zielig dat ik de halve vorstelling zat te huilen. De voorstelling roept emoties op en misschien zit er ook een morele boodschap in, dat je geen ruzies moet maken om eigenlijk helemaal niets.
Na afloop Ik vond het de mooiste voorstelling die ik ooit heb gezien en ik wou dat ik hem nog een keer kon zien. Het was de eerste keer dat ik bij een verhaal echt geluidloos schreeuwde van het huilen, normaal krijg ik soms wel tranen in mijn ogen maar nooit zo erg. De auteur wil vertellen dat je geen ruzies moet maken om niets en die visie zie je terug in het stuk. De regisseur denkt er duidelijk ook zo over, dat kun je zien omdat er veel aandacht is besteed aan de relaties tussen beide families. De regisseur vond de rol van de pater en zijn ethisch dilemma duidelijk ook erg belangrijk. Hij zingt verschillende liedjes over of hij wel goed heeft gedaan aan zijn plan om Romeo en Julia bij elkaar te brengen. Ik vind hun visie erg duidelijk en ik ben het er oom wel mee eens. Het is erg nutteloos om eeuwenlang een ruzie te voeren als iedereen intussen vergeten is waarover die ging. De voorstelling was nog mooier dan ik gedacht had dat die zou kunnen zijn. De dansers hielden zo’n beetje acrobatische voorstellingen en schitterende schijngevechten, en dat maakte het fantastisch om er naar te kijken. Ook de Dood vind ik een interessant personage. De acteurs die erin spelen zijn echt heel erg goed. Het is een lange voorstelling (ongeveer 3 uur) en de Dood staat daar dan ook 3 uur op het podium en danst constant, maar mag niemand aankijken. Het lijkt me een erg vermoeiende rol. Ik vond de acteur die Mercutio speelde erg goed vooral het stuk waarin die dood ging. Het was heel erg mooi om te zien Hoe hij zijn dans met de dood deed. Verder vond ik Benvolio wel aardig met stukjes als: ‘Romeó, o Roméo, iedereen zoekt altijd naar Romeo, wat is er nou zo bijzonder aan Romeo.’ Hij speelt dat heel erg goed, ik las ook in de recensie dat hij een komisch talent is. Ik ben het eens met de recensies. De voorstelling was verpletterend. Het was de beste voorstelling ooit. Ik zou een ander deze voorstelling zeker aanraden omdat het een fantastische voorstelling is die iedereen gewoon zou moeten zien. Relatie met een andere kunstdiscipline Ik vond het onderstaande liedje een relatie hebben met de voorstelling omdat het de liefde uitdrukt die ook in de voorstelling speelt. Bij dit liedje ga je trouwens ook bijna huilen. Delta Goodrem - Lost without you
I know I can be a little stubborn sometimes
Might seem a little righteous and too proud
I just wanna find a way to compromise
Cos I believe that we can work things out
I thought I had all the answers, never giving in
But baby since you've gone
I admit that I was wrong
CHORUS: All I know is I'm lost without you
I'm not gonna lie
How am I ever gonna be strong without you
I need you by my side
If we ever said we'd never be together and we ended with goodbye
I don't know what I'd do
I'm lost without you
I keep trying to find my way [yeah] but all I know is
I'm lost without you

I keep trying to face the day
Lost without you
How'm I ever gonna get rid of these blues
Baby I'm so lonely all the time
Everywhere I go I get so confused
You're the only thing that's on my mind
Oh my bed's so cold at night and I miss you more each day
Only you can make it right no I'm not too proud to say
CHORUS
I keep trying to find my way [yeah] but all I know is
I'm lost without you
I keep trying to face the day
I'm lost without you
If I could only hold you now
Make the pain just go away
Can't stop the tears from running down my face
Oh
CHORUS
I keep trying to find my way [yeah] but all I know is
I'm lost without you
I keep trying to face the day but all I find is
I'm lost without your love

I keep trying to find my way but all I know is
I'm lost without you oh
I'm lost without you

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo + Juliet (1995)"