Quaiss Kitir JUMMOO

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 384 woorden
  • 9 september 2008
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Naam: Bianca
Klas: V4A
Soort voorstelling: Theater Cabaret
Naam: Quaiss Kitir JUMMOO

Het stuk was een mengeling van cabaret en muziekfragmenten, het meeste van de show was toch muziek. Er waren 2 cabaretiers een hield van klassieke muziek en de andere van rock en pop muziek, dus hierdoor kregen ze steeds conflicten omdat de ene steeds klassiek wilde spelen en de andere daar niet van hield en andersom. Ze praatte beide niet, ze maakte met gebaren en geluiden duidelijk wat ze wilde, dit gaf soms ook wel een grappig moment. Het was vooral de genen met de pop/rock stijl die van alles deed, terwijl de klassieke juist steeds bleef spelen of zijn piano.

Vaak combineerde ze de muziek stijlen met elkaar en dit klonk (naarmate dat het 2 zeer verschillende stijlen zijn) zeer goed. De 2 cabaretiers waren zeer goede muzikanten, beide speelde ze stukken waarvoor je toch zeker jarenlange studie of oefening voor nodig hebt.

Personages:

De man links:
Rik Debonne
een man die zeer geïnteresseerd is in klassieke muziek en daarom ook zeer goed de stukken van Bach, Mozart en andere bekende muziekcomponisten kan spelen op zijn vleugel
en piano.

De man rechts:
Ron De Rauw
Een rocker met tatoeages en een liefhebber van rock, metall en popmuziek.
Hij had een “groot ego” en speelt de instrumenten: piano, akoestische en elektrische gitaar en hij kon drummen.
Ook was hij de genen die alle liedjes zong.

Het toneel:

Op het toneel stonden verschillende instrumenten opgesteld, met voor de rest geen enkele andere decorstukken.
De klassieke muzikant zat steeds aan zijn vleugel aan de linker hoek of aan de piano (deze stond helemaal links) en de “rocker” stond in het midden van het podium te zingen en gitaar te spelen.

Evaluatie:

Ik vond de voorstelling echt geslaagd, terwijl ik helemaal niet van klassieke muziek hou. Ze combineerde de 2 muziekstijlen echt kei goed en zo was het leuk om er naar te luisteren. De 2 muzikanten konden beiden goed een muziekinstrument bespelen en de gene met de gitaar kon ook goed zingen. Ze bleven de kijkers boeien om steeds weer van alles erbij te halen en vooral ook omdat ze veel bekende liedjes spelen (het waren vooral oudere liedjes maar zelf deze kennen “wij” jongere generatie)

Ook de conflicten en “gevechten” tussen te 2 cabaretiers was zeer leuk, dit gaf de voorstelling humoristische wentelingen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.