Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Phantom of the opera

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 431 woorden
  • 10 maart 2009
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
47 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting : Phantom of the opera

Op een zomeravond komen Raoul en zijn broer Christine en haar vader tegen. Raoul haalt Christine’s sjaal uit de zee die was weggevlogen. En Christine zingt daarna voor hem. Haar vader zegt dan dat hij binnenkort zal overlijden en dat hij de “Angel Of Music” naar haar zal sturen. Daarna hoorden ze in de verte een prachtige vioolgeluid. 10 Jaar later komen ze elkaar weer tegen in de The Opera house doordat Christine invalt voor Carlotta. Alle mensen die in de Opera werken praten over de The Phantom . Er gebeuren vreemde dingen zo verdwijnt er een muzikant. Raoul gaat dan naar Christine’s kleedkamer en hoort haar tegen een man praten, alleen tegen wie? Want hij ziet niemand. Hij schrijft een briefje voor haar met daarop dat hij veel van haar houdt en krijgt er één terug met dat zij hem op het gemaskerde bal zal ontmoeten. Op het gemaskerde bal ziet hij Christine. Hij zegt dan dat hij veel van haar houdt en met haar wil trouwen zij antwoordt daarop dat dat niet kan. En dat ze alleen voor Erik zingt, de man met de zwarte mantel en de witte masker. Op een gegeven moment praat Raoul met de Persian, de man die alle gangen en kelders van de Opera house kent. Hij zegt dat hij Christine en hij op die zomeravond 10 jaar geleden gezien had, en dat Erik een geheim heeft. Het prachtige vioolgeluid dat ze 10 jaar geleden hoorde was van Erik. Op een avond zingt Christine weer, voor Raoul. Daarna verdwijnt ze. The Persian neemt hem de volgende mee naar de kleedkamer van Christine en opent daar de spiegel. De Persian zegt dat de Opera House veel geheime deuren en gangen heeft. Ze lopen door de spiegeldeur heen, door alle gangen en komen uiteindelijk bij een meer. Aan de overkant gaan ze door een luik. De luik wordt dichtgeslagen, Erik heeft hen gezien. Ze lopen verder en zien een boom. Aan die boom hang een dode man, de muzikant die een week geleden was verdwenen. Boven hen zien ze Christine en Erik. Dan worden de spiegels beneden heel warm. Erik zegt dat Christine ze kan redden hij laat haar kiezen tussen twee handgrepen één van een adelaar en één van een vis. Ze kiest voor de vis... Dan koelt het af beneden, maar alles overstroomt ook gelijk. De Persian schreeuwt dan dat Christine Erik's geheim moet weten. Ze haalt de masker van zijn gezicht af, maar ze schrikt niet. Erik laat dan Raoul en de Persian vrij voor Christine. In het water overlijdt Erik.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.