Onze jeugd

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 401 woorden
  • 11 november 2003
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
10 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Theater: ‘Onze Jeugd’

‘Onze jeugd’ is een theatervoorstelling die gericht is op de jeugd van nu. Er komen drie personages in de voorstelling voor:  Dennis. Wordt gespeeld door Johnny de Mol.  Sander. Wordt gespeeld door Teun Kuilboer.  Kim. Wordt gespeeld door Katja Schuurman.

Het verhaal gaat over drie verveelden jongeren, die maar aan drie dingen kunnen denken: seks, drugs en alcohol. Sander wordt door zijn vader het huis uit gezet. Hij pikt dat niet, en ziet dan een koffertje met 15.000 euro van zijn vader, en neemt dat mee. Hij gaat naar zijn vriend Dennis, die een eigen kamer heeft, en blijft daar logeren. Dennis vind het eerst niet zo goed. Maar Sander mag toch blijven slapen. Het geld dat Sander heeft gestolen van zijn vader geven ze samen uit aan drugs. Sander is al een poosje verliefd op Kim. Hij neemt haar mee naar het Hilton Hotel in Amsterdam, want hij heeft nu toch geld zat. Na die nacht heeft hij helemaal geen geld meer over. Samen met Dennis bedenkt hij een manier om al het geld weer bij elkaar te krijgen, voordat zijn vader erachter komt. Uiteindelijk lukt dat en gaat Sander weer terug naar huis.

De sfeer in het stuk is een beetje gespannen. Sander en Dennis waren de hele tijd aan het ruziën over waar ze het geld aan uit zouden geven. De theatermakers zijn uitgegaan van de gebeurtenissen van de jeugd. Over drugs, alcohol en seks. Er wordt natuurlijk gespeeld. Alles wat ze zeggen en doen, zie je terug in het dagelijks leven. De gebeurtenissen zijn heel realistisch. De situaties zijn opgenomen in een lopend verhaal. Het stuk laat 48 uur zien nadat Sander het geld van zijn vader heeft gestolen.

De acteurs hebben gebruik gemaakt van stemgebruik. Verder is er geen speciale aandacht besteed aan kostuums. Ze hebben allemaal gewone kleren aan. Het verhaal speelde zich af in de kamer van Dennis. In de kamer lag een matras op de grond, er stond een stoel, koelkast, een stereo en een telefoon. Er werd niet van decor verwisseld. En verder werd er ook geen gebruik gemaakt van speciale lichteffecten.

De functie van de maker bij het stuk is vermaak, maar ook een beetje bewustwording. Mensen krijgen te zien hoe het met de jeugd kan gaan. Er komen problemen in voor die zich nu voordoen. Ik denk dat de maker de kijker daar bewust van wil laten worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.