Ladies and Losers

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 388 woorden
  • 25 januari 2002
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Naam voorstelling: Ladies and Losers
Waar: Schouwburg Rotterdam
Wie: ‘Domenica’ -> de jongerengroep van de Paardenkathedraal, onder leiding van Barry Atsma en Paula Bangels
Hoe lang: 1 uur Verwachtingen: Ik dacht dat het wel leuk zou worden omdat het over jongeren gaat en door jongeren gespeeld zou worden. En ik behoor zelf ook tot de jongeren!

Het type voorstelling: toneel & dans Tekstgebruik: Normale taal, en af toe wat jongerentaal als ‘cool’. Licht: Discolampen wat voor een realistisch effect zorgde. Geluid: Op de achtergrond zachte discomuziek. 2 Keer was dat heel hard omdat het toen de disco zelf moest voorstellen.

Kostuums: Ze hadden ongewone kleding aan. Het was een soort witte sexy kleding, erg bloot, het was gemaakt van een soort ondergoed, best gewaagd. Ik zou het zelf niet willen dragen. Een meisje liep steeds met een tasje rond, dat was gemaakt uit een onderbroek die ze aan de onderkant dicht hadden gemaakt! Dat was erg lachwekkend!

Decor: Erg simpel gemaakt, het moest een wc voorstellen. Muren met bakstenen. Net zoals het lijkt of daar achter wc hokjes zijn. Daar hangt ook een rol dus als ze daar zijn zie je papier. Verder niks. Er staat kreten op de muur en een jongen tekent er halfnaakte vrouwen op.

Het blijft onduidelijk waar de voorstelling over gaat. Van te voren wist ik echter dat het thema eenzaamheid was. Zelf kwam ik daar niet achter. Allerlei situaties. -Een meisje wilde vreemd gaan. En aan het eind werd ze aangerand. -Een meisje zei dat ze met een ander meisje had gezoend maar die wist het niet meer omdat ze dronken was. -Een jongen werd voor gek gezet omdat een andere jongen waarmee hij een soort seks had gehad z’n onderbroek weggooide en die kreeg hij terug van 2 meisjes. -Een jongen zat in een rolstoel en werd een beetje gepest. -Een gesprek tussen die jongen en een verlegen meisje, dat ging een beetje moeilijk. Dat soort situaties waren het. Verder weet ik het niet precies meer.

Ik heb er nooit echt verwachtingen over gehad, wel hoopte ik dat het leuk zou worden. En dat was ook zo. Er zaten humoristische stukjes bij en het was boeiend van begin tot eind. Af en toe ook wel verdrietig. Het was jammer dat het zo kort duurde maar over het algemeen vond ik het een goed toneelstuk!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.