Kerstspecial Petrov: Niet schieten!

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 445 woorden
  • 9 september 2008
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Naam: Bianca
Klas: V4a
Soort voorstelling: Theater, Cabaret
Naam voorstelling: Kerstspecial Petrov!, NIET SCHIETEN.

Algemene beschrijving:

Omdat het kersttijd was, besloten de mannen van NIET SCHIETEN! Om maar eens een mooie voorstelling cadeau te doen aan de Nederlandse bevolking.
Zo produceerde ze de cabaretshow: kerstspecial Petrov!.

De hoofdgedachten in het stuk was toch de idealen van kerst, vrede op aarde, gelijkheid, enz.

In de voorstelling zat geen vaste verhaallijn maar losse thema’s zoals:
- een “lelijke” man die bevriend raakte met een “knap” meisje.
Hierdoor kwam het “knappe” meisje erachter dat de “lelijke” van binnen heel mooi is, maar dat dit juist niet gezien wordt in “deze” wereld.
- een meisje dat voor 2 stiefzussen werkte en dat ze alle 3 meededen aan een miss-Kerstmis verkiezingen en dat het “sloofje” de wedstrijd won.
- een diefstal waarvan niemand de dader van kon vinden omdat niemand werkelijk de waarheid vertelde.

Theaterwijzer:

In het stuk werd dans afgewisseld met zang en toneelstukjes (rollenspel), er werd steeds maar 1 spotlight op de hoofdrol gezet, dus telkens op een belangrijk persoon of een belangrijk attribuut.(b.v als er iets verteld werd was het gericht op de verteller, maar als er dan iemand die “stiekem” achter liep werd daar een 2de licht op gevestigd.), op de omgeving en omstander vooral sfeerverlichting (kleine lampjes aan de muur en lampen bij b.v. op tafeltjes).

Er was niet echt een decor, soms werden er platen neergezet of een meubel.
Het decor had geen vaste functie, de cabaretiers maakte van b.v 2 stoelen een auto en zo en het publiek moest zo zijn fantasie gebruiken.

De cabaretiers betrokken telkens ook het publiek bij hun rollen, ze vroegen telkens wat of zeiden iets tegen bepaalde personen die vooraan het podium zat.
Of ze begonnen over een dagelijks onderwerp, b.v het huwelijk, relaties, vakanties enz.

Evaluatie:

De voorstelling was leuk. Je kon er mee lachen, sommige stukken en thema´s waren leuker dan anderen. Het leukste stuk vond ik over die 2 stiefzusters, ze deden net of dat ze heel veel waren maar toen ze alle 2 meededen aan een miss-Kerstmis verkiezing en alle 2 niet gekozen werden en de zus het ‘’sloofje‘’werd wel gekozen, hierdoor keken ze op hun neus.

Je kon vooral merken dat in het stuk de cabaretiers een boodschap wilde vertellen of juist zijn menig, dit doet hij door het te verpakken in een leuk grapje. Het doel van de voorstelling was om het publiek te amuseren, maar de duidelijke boodschap was dat schoonheid niet van buiten maar van binnen komt, dit was te zien dat b.v.: een ‘‘knap’’ meisje werd bevriend met de ‘‘lelijke’’man, en het ‘’sloofje’’ dat won bij de verkiezingen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.