ADVERTENTIE
Hoe kies je een studie die past bij wat je later wil gaan doen?

Je bent bijna klaar met je middelbare school en weet al wat voor werk je later wilt gaan doen. Maar hoe vind je de studie die past bij jou plannen voor later? Lees alle tips over het vinden van de studie die past bij wat je later wilt gaan doen op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

ISH
Soort discipline: Dansvoorstelling
Naam titel: ISH

Inleiding
De dansgroep, bestaand uit 6 jongeren onder wie 2 meisjes, verplaatst zich iedere keer in verschillende situaties. De 2 journalisten kondigen de nieuwsberichten aan en verschillende onderwerpen worden aan bod gebracht; de ene keer is het de overval de andere keer weer internet daten weer wat anders was het Olympische spelen 1000 cm sprint. Je volgt de 6 dansers door hun goede maar ook slechte tijden.
Mening
Van het dansspektakel ISH, geregisseerd door de jonge Marco Gerris, was ik erg onder de indruk. Ik heb erg genoten van de Hiphop beats en de verrassende en creatieve moves. De dansvoorstelling sprak me erg aan, omdat ik zelf heel erg van verschillende soorten dansstijlen houd.


Wat ik erg slim van de regisseur (Marco Gerris) vind is dat hij de harde Hiphop beats ook af en toe afwisselt met wat langzamere trieste liedjes, waardoor je gauw begrijpt dat de situatie veranderd is, en daardoor ga je ook vanzelf medeleven tonen. De artiesten op hun beurt gaan hun bewegingen ook weer aanpassen op het soort muziek. Helaas bewogen niet alle artiesten op het decor even goed. Het viel me op dat de jongste van de 6 artiesten veel fouten maakte, ook bewoog zij zich wat minder soepeler dan de rest. Daardoor viel de groep af en toe wat uit een, maar de danspasjes maakte het allemaal weer goed. Ik vond dat de jonge artiesten heel goed en enthousiast hun rol speelden en ook hebben zij mij veel aan het lachen gemaakt.
Het viel me trouwens ook op dat het publiek deze keer bestond uit een groep mensen van verschillende leeftijden en verschillende culturele achtergronden. Dat was vorige keer niet het geval( bij de theatervoorstelling ‘Het Licht’). Ik verwachtte eigenlijk vooral een jong publiek, want ik dacht dat de wat oudere publiek niet veel interesses zouden tonen voor breakdance en Hiphop muziek, maar ik begrijp dat ik daar volledig naast zat.
De sfeer veranderde continu, de ene keer was het lachen en de andere keer weer was het zielig en was iedereen stil. Dat lag aan de soort nieuwsbericht en ook de artiesten.
De sfeer werd ook deels bepaald door het licht. Bij vrolijke momenten werden alle lichten aangezet, en sierden verschillende kleuren het podium. Bij droevige momenten dimde het licht dan weer. Ik heb het meest genoten van de dansbattle waarbij het licht aan en uit knipperde, ze namen dan allemaal steeds weer een ander positie in, het ging allemaal heel snel en dat deden ze best goed.
Er werden verschillende soorten dansstijlen getoond, onder andere: breakdance, streetdance, moderne dans en martial arts. Bij sommige dansers was het te zien dat ze nog in opleiding waren, maar gelukkig viel dat niet erg op omdat de rest het wel goed deed. Ook waren er twee solo’s, het ene aan het begin en de andere aan het einde. De solo’s werden door verschillende artiesten gedanst. Op beide solo’s werd verdriet geuit dat was te merken aan de dans, dat langzamer ging, het trieste een langzame muziek en het gedimde licht.
Onderling veranderden de relaties van de artiesten, bij elk nieuwsbericht veranderden de relaties van de dansers. Eerst zijn ze allemaal vrienden dan weer speelt liefde een grote rol weer en ander keer is er haat tussen sommige dansers. Dat hangt van het soort nieuwsbericht af.


Al met al vond ik deze voorstelling een waar spektakel, als ik het een cijfer mocht geven zou het een dikke tien waard zijn. Deze voorstelling zal ik niet zo gauw vergeten. Ik zou zelfs nog een keer een dergelijke dansvoorstelling willen bezoeken.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.