De vliegende panters

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 413 woorden
  • 29 juni 2001
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
25 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Culturele Kunstzinnige Vorming THEATERVERSLAG 'de vliegende panters' 1. Algemene gegevens: Titel v/d voorstelling : Naam v/h gezelschap :De Vliegende Panters Naam van de regisseur :"""" Namen van de Cabaretiers : Plaats en datum van de voorstelling :Circustheater, Scheveningen

2. Plot : Er is niet echt een plot, het zijn allerlei verschillende onderwerpen die ter sprake komen, actuele onderwerpen die worden bespot, typetjes die worden nagedaan, liedjes, of parodieën daarop. 3. Toneelbeeld : De voorstelling vond plaats in de grote zaal (halfrond). Het publiek zit daar ook, de cabaretiers zelf stonden op het podium. Het decor was er sober, het was een leeg toneel met 3 stoelen. Het licht was ook niet erg bijzonder, gewoon wat spots. Met geluidseffecten werd wel redelijk veel gewerkt. Ik denk dat er voor zo'n sober decor gekozen is zodat de aandacht volledig uitgaat naar de cabaretiers. 4. Muziek en geluidseffecten. Er zijn best veel liedjes gezongen, die werden meestal ondersteund door muziek. Geluidseffecten maakten vaak de grappen nog net iets leuker, door bijvoorbeeld een stem te vervormen of zoiets. 5. Personages. De 3 cabaretiers waren ook de 3 hoofdpersonen. De 3 personages die ze uitbeeldden waren : Xavier, Xantippe en xantier. Deze personages hebben alledrie verschillende rollen ingenomen. Zo speelde Xantier in een scene het buitenbeentje, en in een andere scene zong hij. Het is vrij moeilijk om ze te karakteriseren omdat ze allemaal een aantal totaal verschillende rollen hebben ingenomen. De relatie die ze hebben is dat het broers zijn, maar dat wordt ook weer niet in alle scenes zo gespeeld. 6. Boeiende werking. Wat ik het leukste vond aan de voorstelling waren de typetjes en de gesproken scetches. De liedjes vond ik over het algemeen wat minder leuk, omdat ze vaak wel erg flauw waren. Ik denk dat de boeiende werking vooral kwam door de grappige teksten, maar ook door de onderlinge, fysieke communicatie tussen de cabaretiers. 7. Recensie. Ik vond de voorstelling al met al zeer geslaagd. Het was leuk neergezet met scherpe grappen en was erg actueel. Ik vond dat de 3 'vliegende panters' alle drie goed speelden en zich telkens goed inleefden in hun rol. Ondanks het karige gebruik van hulpmiddelen en decors vond ik toch dat alles duidelijk was. Ik denk zelfs dat het misschien wel zo leuk was juist doordat het zo'n sobere toneelbrenging was. Ik heb nog geen recensie gelezen, maar ik ben ervan overtuigd dat deze positief is over de voorstelling. Ik zou andere mensen zeker aanraden de voorstelling te bezoeken, omdat deze gewoon superleuk is. Scherpe grappen, grappige scetches, actuele voorstelling enz. enz.

REACTIES

B.

B.

De drie heten Xander Xavier en Marnix, jongeman. En dr is wel degelijk een plot, want het gaat erover hoe je een hype kan creeren!

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.