Boyband

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Theaterverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 1183 woorden
  • 4 maart 2001
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Boyband; The Musical
CKV-prijs: fl.12,50

VOORBESCHOUWING: Op vrijdag 16 februari speelde Boyband; the musical.Ikzelf had eerder al iets gehoord van Boyband, maar dat ze zo bekend waren in Nederland dat wist ik niet. Sinds 3 december 2000 is de musical hier in Nederland te zien. Boyband is in Engeland ontstaan. Maar oorspronkelijk komt Boyband uit Nederland. Ik heb Boyband gekozen, omdat ik had gehoord dat hun voorstelling erg goed was. Als voorbereiding heb ik hun website al meerdere keren bezocht en ik heb informatie gezocht. Ik verwacht een goede voorstelling met veel songs en weinig tekst. En veel glitter en glamour. Hier volgt een kleine vooruitblik van de musical. Boyband gaat over vijf individuen met ieder hun eigen verhaal en hun eigen achtergrond. Zij worden bij elkaar gezet om een droom die zij gezamenlijk delen te verwezenlijken. Dit gaat, zoals te verwachten valt, niet alleen gepaard met vriendschap en plezier, maar ook met de nodige problemen. De grote vraag in deze voorstelling is dan ook gericht op de vraag hoe ver mensen bereid zijn te gaan in het streven naar de vervulling van hun dromen. Wat is men bereid op te geven en hoelang duurt het voor men inziet dat het verwezenlijken van een droom niet hetzelfde is als het hebben van een droom?

ANALYSE: Op 16 februari 20 uur precies komen de jongens het podium op. We hadden goede plaatsen vooraan.

Ik vond de voorstelling van erg goede kwaliteit. Alle dialogen kwamen goed met elkaar overeen. De songs worden gepresenteerd als een soort live- concert dat wordt opgevoerd voor een publiek. Daar tussendoor zitten de gespeelde dialoogscènes die leiden tot/of voortkomen uit de songs. Tussendoor worden er ook filmpjes getoond die bepaalde nieuwsberichten tonen of songs aankondigen. Er waren zo echte beelden van TMF. Ook werd er onder de voorstelling écht gefilmd. De songs die voorkomen in de musical zijn allemaal speciaal voor de voorstelling geschreven door gerenommeerde songwriters met ieder een indrukwekkende staat van dienst in de hedendaagse popscene. De songs zijn namelijk geschreven de songwriters van o.a. Take That, Spice Girls en Culture Club. Dat hoorde je goed aan de opbouw van een song.

De acteurs speelden hun rollen best goed. Ook Johnny Kraaijkamp jr. leefde erg goed met zijn rol mee. Hij moest een negatieve, vervelende rol spelen die op het laatst helemaal omsprong in een positieve rol. Op het einde kwam Johnny K. Zelf heel hip het podium opgerend. Hij danste en zong keihard mee. Dat was heel leuk gedaan. De bandleden zelf acteerden ook mee. Elke keer nadat de acteurs van het podium gingen, kwamen ze na een kleine minuut terug met steeds andere kleding. Ze hebben zich heel erg vaak verkleed. Dat gaf steeds een andere sfeer weer en zo werd het ook niet saai. Ook het decor werd meerdere malen veranderd. Dat deden ze heel snel, want er was een bepaald systeem opgezet waarmee je dat snel kon regelen. Het geluid werd perfect geregeld. Soms was er wel een klein foutje, nadat ze gezongen hadden. De echo zat dan nog in hun microfoon als ze gingen spreken. Ook bij 1 liedje was Jay te laat met omkleden en moest hij het hele liedje wegblijven. Eén stoeltje bleef leeg…

Het doel van de musical is vooral het zingen. Terwijl hun acteerwerk ook niet slecht was. Johnny Kraaijkamp jr. is en blijft altijd een acteur. Dus ik weet niet of er nog een musical volgt met Boyband. Vooral hun muziek is populair. Boyband stond op een hoge plaats in de hitlijsten met hun 1e en nieuwste single: ”Driving Me Crazy” Ik denk dat ze na de tour van hun musical doorgaan met hun zangcarrière. Ook al konden er 2 van de 5 écht goed zingen. De rest waren vooral achtergronddansers van bekende zangers. De songs werden heel zuiver gezongen, andere een beetje vals. De muziekleraren zeggen dat het niet live werd gezongen, maar volgens mij was het wel live, want ik hoorde helemaal geen verschil. Verder was de musical goed geregeld. HET VERHAAL: De voortelling gaat over een jongensgroep genaamd; Boyband.. De voorstelling begint tijdens het grote Wembley concert van de immens populaire jongensgroep. Tijdens dit concert worden alle speculaties van de sensatiepers door de jongens de kop ingedrukt. Om dit te bereiken wordt het publiek mee teruggenomen in de tijd, naar het prille begin van een nieuw te starten jongensgroep. Na een aantal auditieronden worden vijf jongens bij elkaar gezet om als een nieuwe jongensgroep hun manager uit het slop te halen. Ze tekenen het (wurg)contract en zien een zonnige toekomst in het vooruitzicht. Wayland, de manager, ziet dit anders. Hij ziet de vijf jongens als een product dat hij heeft samengesteld en waar hij dus alle zeggenschap over heeft. Hij is van mening dat hij in ruil voor de dromen die hij voor de jongens verwezenlijkt het recht heeft hen voor te schrijven wat ze zowel professioneel als privé moeten doen en moeten laten. De band wordt een succes en de fans zijn niet meer bij de jongens weg te slaan. Na de tweede CD wordt er een groot concert in het Wembley stadion georganiseerd en daarna zullen de jongens ook daadwerkelijk iets gaan verdienen aan hun werk. De manager is echter een andere mening toegedaan. Intussen lopen de spanningen tussen de jongen onderling hoog op. Geheimen worden na elkaar ontrafelt De één blijkt homo te zijn, de ander is vader. En ook een drugsverslaafde. Iedereen heeft namelijk zo zijn eigen problemen terwijl ze ook nog eens worden geleefd door hun manager. De vraag is of het concert nog wel zal doorgaan en de groep zal blijven bestaan. Door toedoen van de assistenten van de manager neemt het verhaal echter een wending en kiezen de jongens voor zichzelf. Tenslotte stappen alle bandleden op, omdat ze erachter zijn gekomen dat manager Wayland de band wil dumpen, nadat ze Ahoy bereikt hebben en alleen zijn eigen zoon Charly solo wil laten gaan. Charly steekt hier een stokje voor en haalt iedereen terug. Hij wil verder met de hele band. Ook na Ahoy. Uiteindelijk sluit iedereen weer vrede en blijft Boyband bestaan.

EIGEN MENING: Mijn eigen mening over de musical; Boyband is erg positief. Ondanks ik negatieve meningen heb gehoord vind ik Boyband één van de betere musicals die ik tot nu toe heb gezien. Ik zou hem graag nog een keer willen zien. Ook zou ik hem aanraden voor andere leerlingen. Het was een goed verhaal, veel afwisseling, veel dans en zang, goed geluid, veel verschillende decors, veel kleding en bekende personen. Ook na de voorstelling kwamen de “boys” even langs en mocht je ze alles vragen. Ik vond het een erg leuke voorstelling. De ‘boys’ van Boyband:

Jay Axel de Graaf Sean Richard Rodermond Danny Duncan Anepool Matt Ivo Chundro Adam Charles Luske

Verdere hoofdpersonen:

Manager: Waylan =Johnny Kraaijkamp jr. Choreografe: Mandy =Tanja Jess PR- Manager: Robert =Paul Groot

Bijrollen worden gespeeld door: Simone van Gog Renske Hoeksema Annemarie Libbers

Er is ook nog een 6e Boybandlid als er eentje afwezig is:

Rich gespeeld door Marijn Brouwers

Zeker de moeite waard!!

TIP: Boyband- website: www. boyband.nl

REACTIES

Y.

Y.

Nou Jelle, jij vond dit dus één van de betere musicals?! Ik vind dat deze show de naam musical niet een verdiend. Tegen jou zou ik willen zeggen. Ga eens naar Elisabeth the musical, dat is pas geweldig. Beter dan een paar van die jongens die niet kunnen acteren, alleen een beejte dansen

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.