ADVERTENTIE
Eerste hulp bij leerachterstanden!

Het zijn gekke tijden. Loop jij, om wat voor een reden dan ook, achter met de lesstof? Met deze tips van Examenbundel gaat het jou sowieso lukken om je leerachterstand weg te werken. Het allerbelangrijkste is dat je in jezelf blijft geloven. Jij kan dit! #geenexamenstress

De tips van Examenbundel

CKV 1

Toneelstuk: Alice

Naam: Ilona

Klas: 4 havo

Voorstelling gezien op: 14 December 2001Algeme voorwaarden:1. Alice

2. Rieks Swarte

3. lewis Carroll

4. In de Stadsschouwburg op vrijdag 14 December 2001Toneelbeeld:1. Een kamer met allemaal deuren van stof die zo gemaakt waren alsof het een lange gang was (in de diepte)

Een houten vloer en verschillende atributen zoals: Tafel met kopjes, een keuken (zelfgemaakt stof), een kasteel (voorkant)

2. Ja, er wordt veel gebruik gemaakt van décor.3. Ja, heel veel bijv: Eerst was er een kamer (lange gang) en toen zakte dat geheel in en transformeerde het in een grasveld met een klein kasteeltje.

4. Ik vind het erg leuk gedaan vooral die gang met die diepte erin die Alice ook weer kleiner en groter lijkt te maken.Kostuums en / of grime:1. Alice: een crème kleurig jurkje met daaronder een witte broeken ze draagt aan haar voeten schoentjes met een hak.

Het konijn: het konijn draagt een broek van bont, een wit shirt, een keep en pantoffels gebruikt hij als oren.

The thee drinkende mannen: nette cremekleurige pakken met stropdassen en hoeden op.

Koningin: Baljurk met een pruik op+ kroon, schoenen.

Koning: Grote mantel en een kroon+ shirt een broek en schoenen.

2. Ja, het past goed bij de tijd waar Alice in leefde.Spel:1. Alice, het konijn, de 3 theedrinkende mannetjes, de koning en de koningin.

2. Ja, bij de stukken waarbij het de bedoeling was dat het lijkt of het fout gaat bijv, Alice trekt een scherm weg en de medespeler wordt boos op haar waarbij Alice + de drie andere personages uit hun rol vallen maar later weer terug hun rol ingaan. Hun lichaamstaal (bewegingen) die komen heel overtuigend over als er iets wordt gezegd. Ze bewegen zoals hun personages zouden moeten bewegen. En aan hun gezichtsuitdrukkingen, die laten zien hun rol is.3. Geen van alle, omdat ik vind dat er niemand is waarbij je, je kan inleven met hun rol.Muziek:1. Water geluiden, orgel muziek, in het begin en tussen in is er even gezongen door de toneelspelers, wind geluiden.

2. Wind geluiden bij het stukje waar Alice het hol van het konijn in valt, het effect daarvan is dat het nog meer lijkt alsof ze echt een diepte in valt, leuk gedaan vond ik dat. Er wordt ook gebruik gemaakt van water geluiden als ze begeven moment een scene spelen dat ze in het water zijn, het lijkt zo nog meer of ze in het water zijn. Orgelmuziek werd vooral gebruikt voor achtervolgingen van verschillende personagesEigen mening:1. Ik vond het een erg leuke voorstelling dat kwam vooral door het décor gebruik denk ik, waardoor sommige delen van het stuk leuker werden. Verder klopte dingen niet en waren echt gemaakt voor humor.

2. Het was best verwarrend, ik snapte vaak even niet wat er gebeurde.

3. Niks, want het is een droom van Alice en dromen zijn vreemd en verwarrend dus eigenlijk is het best goed.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.