Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Hoofddoekjes

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Stelling door een scholier
  • 4e klas havo | 363 woorden
  • 26 januari 2005
  • 66 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 66 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Stelling:
De hoofddoek mag niet van Nederlandse scholen geweerd worden!
Naar mijn mening mag de hoofddoek wél van de Nederlandse scholen geweerd worden, daarom ben ik het ook niet met de stelling eens. In Islamitische landen regelt de hoofddoek het sociale verkeer tussen mannen en vrouwen. Het drukt een verhouding uit tussen beide, waarbij vrouwen zich hebben aan te passen aan de mannen.
Mannen hoeven zich niet in de aanwezigheid van vrouwen aan te passen. De hoofddoek drukt met andere woorden een asymmetrische verhouding tussen beide geslachten uit.
Mannen hoeven echter geen hoofddoek te dragen, zij kunnen andere kledij of juwelen dragen die niet zozeer het sociale verkeer tussen mannen en vrouwen regelt. Bijvoorbeeld het dragen van een kruisje of een halve maan.

Hoofddoeken beïnvloeden ook de communicatie op school en die op de werkplek nadelig. Niet enkel verbale, maar ook non-verbale communicatie is van groot belang om doeltreffend te communiceren.
Er mogen geen hoofddeksels gedragen worden in de klassen en ik vind dat de hoofddoek hier ook bij hoort. Ook vind Ik dat mensen herkenbaar moeten zijn, vooral nu er vandaag de dag veel terroristische aanslagen worden gepleegd vanuit Islamitische landen. De hoofddoek belemmert die herkenbaarheid, je ziet maar weinig van het gezicht.
Volgens de wet is het is wel zo dat iedereen zich mag kleden zoals zij dat willen, maar op sommige scholen is sommige kledij verboden. Denk maar aan het merk Lonsdale. Ik vind dat mensen zich mogen kleden zoals ze willen, maar een hoofddoek vind ik iets anders.
Op school zijn er regels dat we er geen hoofddeksels mogen dragen. Hier hebben de Nederlandse leerlingen zich ook aan te houden, zo ook de allochtonen.
Als deze mensen hier naar Nederland toekomen, moeten ze zich ook aan-passen. Daarbij hoort ook dat we hier geen hoofddeksels op hebben in de klas.
In verschillende landen staat men ook toe tegen de hoofddoek op te treden. Duitsland laat zijn deelstaten beslissen of er wel of geen hoofddoek gedragen mag worden op scholen door middel van deelstaatwetgeving.
In Frankrijk hanteert men de strikte scheiding van kerk en staat om hoofddoeken en andere gelovige kleding/sieraden op school onder alle omstandigheden te verbieden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

goed verslag! top

16 jaar geleden

Y.

Y.

So na jou x yasmin

5 jaar geleden