Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het versterken van de maatschappelijke positie van een leefgroep zorgvragers.

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Stageverslag door een scholier
  • 2e klas mbo | 518 woorden
  • 31 maart 2010
  • 45 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
45 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het versterken van de maatschappelijke positie van een leefgroep zorgvragers.
Artikel : mijn rol in het versterken van de maatschappelijke positie van een groep zorgvragers!
Ik loop stage op een afdeling met somatische zorgvragers. De meeste zorgvragers op mijn afdeling hebben een cva gehad waardoor ze halfzijdig verlamd zijn geraakt, en daardoor in een rolstoel zitten. Door deze beperkingen kunnen de zorgvragers minder makkelijk deelnemen aan maatschappelijke activiteiten waardoor hun maatschappelijke positie minder word. Bij ons op de afdeling proberen ze de zorgvrager zoveel mogelijk bij activiteiten te betrekken. We doen dit omdat we de zorgvragers een bezigheid willen geven, ze zoveel mogelijk activiteiten te laten uitvoeren die ze nog kunnen en om het sociale netwerk te behouden/verbreden.

Het is belangrijk voor de zorgvragers om een maatschappelijke positie te hebben zodat de zorgvragers het gevoel hebben dat ze erbij horen. We horen vaak dat de zorgvragers vinden dat ze de hele dag niks te doen hebben. Ze vinden dat ze maar de hele dag in de huiskamer zitten. En daarom probeer ik de zorgvragers ook zoveel mogelijk te stimuleren om aan de activiteiten mee te doen.


Op mijn stage afdeling hebben wij verschillende activiteiten voor de zorgvragers.
- Als het lekker weer is gaan wij met de zorgvrager een blokje om lopen zodat de zorgvrager even uit huis zijn, Andere mensen zien. Ik heb al verschillende keren met mensen mogen wandelen, we mochten dan ook geld meenemen om met de mensen in de stad een kopje koffie te gaan drinken of een ijsje te eten.

- In het verpleegtehuis zit een handwerkclub waar de zorgvragers kunnen breien, knutselen, haken, tekenen en nog veel meer creatieve handelingen kunnen uitvoeren. Dit is goed om de motoriek van de zorgvrager te onderhouden. Ook zien de zorgvragers hier weer andere zorgvragers waardoor hun sociale netwerk verbreed word. Deze activiteiten worden meestal door vrijwilligers en activiteitenbegeleiders georganiseerd.
- Op bepaalde dagen per week worden er optredens georganiseerd voor de zorgvragers. Dit kan een bandje zijn, een bepaalde zanger/zangeres of een goochel show. Dit word georganiseerd omdat het een leuke bezigheid voor de zorgvragers is en omdat ze zo tussen de mensen zitten.

- Als de mensen bijv. willen gaan stemmen omdat er verkiezingen zijn dan is de familie daarvoor om de mensen mee te helpen en naar de locatie te brengen, er komt ook vaak familie op bezoek om met de zorgvragers een dagje uit te gaan enz.
- De zorgvragers die in het verpleegtehuis wonen kunnen zich ook opgeven bij stichting zonnebloem. Stichting zonnebloem organiseert dagjes uit, huisbezoeken, dagactiviteiten ook wel Zonnedagen genoemd, en aangepaste vakanties. Dit is voor de zorgvragers erg leuk zodat ze hun zorgen even kunnen vergeten en andere mensen kunnen ontmoeten.
Mijn rol is: dat ik zorg dat de mensen naar de activiteiten worden gebracht waar ze aan deel willen nemen. Ik zorg dat de mensen even het huis uit kunnen door bijv. een stukje te gaan wandelen en een kopje koffie te gaan drinken. En ik probeer de mensen zoveel mogelijk te stimuleren dat ze mee doen aan activiteiten zodat ze hun maatschappelijke positie kunnen behouden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.