Anorexia Nervosa

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 307 woorden
  • 26 april 2004
  • 82 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
82 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Wat is Anorexia Nervosa? Anorexia Nervosa betekent letterlijk: ‘gebrek aan eetlust door nerveuze oorzaken.’ Maar dat is niet de juiste naam want het probleem is juist dat iemand wel een hongergevoel heeft maar zijn uiterste best doet om dat onder controle te krijgen en dus ondanks de honger niet te eten. Het begint gewoon met lijnen, maar neemt al snel extreme vormen aan. Iemand met anorexia stelt hoge eisen aan zichzelf. Ga maar eens na hoe sterk je moet zijn om jezelf uit te hongeren.

De gevolgen van Anorexia Nervosa: - Je lichaamstemperatuur wordt lager dan normaal. - Je bloeddruk wordt lager, polsslag en ademhaling. - Je darmen gaan trager werken. Daardoor kun je last krijgen van ontstoppingen en daardoor kun je weer meer laxeermiddelen gebruiken. - Je huid word droog en schilferig. - Je haar valt uit. - Er kunnen donsachtige haartjes op je huid verschijnen. - Bloedarmoede. - Je weet niet meer wat honger is. - Door braken verdwijnt het glazuur van je tanden, waardoor je gebit ernstig word aangetast. - Je kunt zelfs doodgaan aan anorexia.

Wat kun je er tegen doen? -Individuele psychotherapie: Met behulp van gesprekken wordt er gewerkt om wat normaler om te gaan met eten, meer zelfvertrouwen te krijgen en een minder grote behoefte om er perfect uit te zien. -Groepstherapie: Een groepje meisjes/jongens die met elkaar hun angsten kunnen delen en die wat van elkaar kunnen leren. -Gedragstherapie: Het eetprobleem wordt direct aangepakt. Het eten en aankomen word beloont en bij het slecht eten of laxeren/braken word niet beloond -Cognitieve gedragstherapie: De verkeerde lichaamsbeelden en verkeerde gedachte worden aangepakt.

Weetje Per 1000 jongeren hebben er 2 Anorexia Nervosa.

Bronvermelding We hebben eerst zoveel mogelijk informatie van het internet en uit boekjes gehaald. Dat hebben we bij elkaar gelegd en een samenvatting van gemaakt en daar is deze presentatie uitgekomen.

REACTIES

R.

R.

dank je wel hee gaaaaffffffffffffffff

19 jaar geleden

L.

L.

echt heel erg bedankt...nu kan ik verder met mij spreekbeurt

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.