Wapens en vuurwerk

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 1e klas vmbo | 315 woorden
  • 26 maart 2009
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
17 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Wapens

Veiligheid
Mensen die uit gaan, hebben het idee dat ze zonder wapen, niet veilig zijn op straat. Dit is dan ook de reden, dat ongeveer 15% van de kinderen in Nederland die uitgaan, een wapen op zak draagt. De kinderen die zich er veilig mee voelen, zitten binnen no-time in de problemen, want als je toch een wapen hebt, ben je geneigd om het ook snel te gebruiken.

Verstandig
Wees verstandig, en neem nooit een wapen op zak. Ook niet om aan je vrienden te laten zien. Het is erg gevaarlijk en er kunnen alleen dingen mis gaan. Wat vind jij zelf? Zou de wereld er niet leuker uit zien zonder wapens? Geweld is niet de oplossing! Als je wapens hebt, gooi ze weg, of berg ze goed op!!!

Vuurwerk

Het risico van vuurwerk
Vuurwerk is zelf niet gevaarlijk maar kan door gevaarlijk gebruik gevaarlijk worden. Daarom zijn er special regels voor vuurwerk gemaakt die volgens de wet gebruikt moeten worden:
- Vuurwerk nooit binnenshuis gebruiken; dan kan het huis in de brand vliegen.
- Geen vuurwerk in kledingstukken bewaren; als er vuur bij komt en het gaat af gaat dwars door het kleding stuk op je huid en krijg je brand wonden.
- Houd brandend vuurwerk nooit in de hand.
- Gooi nooit met vuurwerk naar mensen en dieren; dan kan het mens of dier gewond raken.
- Na het afsteken de restanten opruimen; het milieu moet natuurlijk wel netjes blijven.

Het ontstaan van vuurwerk
Niemand weet precies wanneer en waar vuurwerk uitgevonden is. Waarschijnlijk bij toeval, doordat iemand per ongeluk salpeter morste (een chemische stof die vroeger wel eens gebruikt werd als vervanger van zout), tijdens het koken. Dat poeder viel in het houtvuur en begon tot ieders schrik enorm te knetteren. In ieder geval gebruikte men in China al 2000 jaar geleden vuurwerk. Voor feesten, maar ook omdat men dacht dat die knallen de boze geesten weg zouden jagen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.