Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Verenigde Staten

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 296 woorden
  • 9 september 2008
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Mijn spreekbeurt gaat over de Verenigde Staten.

Het land bestaat uit 50 deelstaten, dat is ook de oorzaak dat er 50 sterren op de vlag staan.De vlag bestaat uit13 strepen, 7 rode en 6 witte. Die strepen staan voor de oorspronkelijke 13 lidstaten van de VS.

De hoofdstad van VS is Washington D.C., dit is ook de plaats waar het witte huis staat.Het land heeft maar liefst een oppervlakte van 9.372.610 km² en telt 205 miljoen inwoners en heeft 2 buurlanden: Canada en Mexico. Er wordt hoofdzakelijk Amerikaans Engels gesproken en een kleine hoeveelheid van de bevolking spreekt ook Spaans. De munteenheid van het land is de Amerikaanse dollar.

De VS werd onafhankelijk in 4 juli 1776 onder de leiding van de president George Washington. Sinds onafhankelijkheidsverklaring zijn er al 43 presidenten geweest. De Verenigde Staten is een republiek met een sterke democratische traditie. Elke vier jaar worden er presidentsverkiezingen gehouden.Alle Amerikanen boven de 18 jaar mogen stemmen.


Het Vrijheidsbeeld is een standbeeld in de haven van New York. Het staat symbool voor het welkom heten van iedereen: zowel terugkerende Amerikanen als gasten en immigranten. Het 46 meter hoge beeld was een geschenk van Frankrijk, ter ere van het eeuwfeest van de onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Op de plaquette in haar linkerhand staat de datum (4 juli 1776) van de onafhankelijkheidsverklaring in het Frans.

In de Verenigde Staten is er godsdienstvrijheid. De meerderheid van de Amerikanen is christen. Binnen het christendom is de Protestantse Kerk het meest vertegenwoordigd. Het jodendom, boeddhisme en islam is in veel mindere mate vertegenwoordigd.

Het Amerikaanse leger heeft 5 divisies: de landmacht, luchtmacht, marine, marinekorps en de kustwacht. De krijgsmacht telt maar liefst1,4 miljoen actieve dienstnemers. De dienstplicht is na de Vietnam-oorlog afgeschaft. De uitgaven voor defensie bedroegen in 2003 370,7 miljard dollar , dat is bijna de helft van de werelduitgaven aan defensie.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.