Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Inleiding:

Wij kozen Olympische Spelen omdat wij dachten dat een interessante onderwerp waren. Het is ook zo! Wij willen over Olympische Spelen meer weten.De eerste spelen:

Bij de eerste spelen liepen de atleten in hun blootje want vrouwen mochten niet meedoen. In die tijd waren de oorlogen ook stil gelegd en ze deden mee aan vrede. De aller eerste spleen waren alleen maar hardloopwedstrijden van 192 meter. Later kwamen er lengte van 400 m en 4 en half km. Pas na de 15e Olympische Spelen kwamen er onderdeel: Vijfkamp. Dat is een kampje met 5 sporten. Na aantal jaren kwamen er meer onderdelen zoals paardenrennen: eenspan of meer. En toen kwam boksen. De olympische spleen duurt ongeveer 3 dagen. En daarbij hoort: openingsfeest en sluitingsfeest. Bij oude olympische spelen kwamen ongeveer paar honderd mensen in een dag kijken. En toen was er drie dagen olympische spleen en dat trekt de kijkers aan. Het aantal werd 21.000. Toch te weinig.Traditie:

In Olympia is een grote vlam, elke keer voor de Olympische Spelen wordt de vuur in de fakkel gestoken. Dan gaan ze lopen naar alle wereld delen. Er zijn ongeveer 5000 hardlopers die de fakkel dragen. Als ze overal zijn geweest dan ga ze naar de plaats waar Olympische Spelen word gehouden. En dan werd de fakkel gestoken in de grote vlam. Daarmee beginnen ze Olympische Spelen.

Waarom Olympische Spelen?:

Ze houden elke 4 jaren Olympische Spelen. Ze werden gehouden voor de VREDE.

Als ze gaan beginnen moesten landen die deelnamen beloven. Ze mogen geen oorlog voeren tijdens Olympische Spelen. In de tijd van Olympische Spelen is de vrede over aarde. Net als vroegere Olympische Spelen. Ze leren dan samenwerken met andere landen. In Olympische Spelen zijn er meer dan 40 landen aanwezig. De symbool van de spelen is 5 ringen samen…

Elke ring bedoelt voor een wereld deel. Europa, Azië, Afrika, Australië, Zuid-Amerika en Noord-Amerika zijn de 5 wereld delen. De ringen werden samen geringd. Daarmee bedoelen ze vrede.Organisatie:

In 1984 richtte de Fransman baron Pierre de Coubertin de Internationaal Olympische Comité. De eerste Moderne Spelen zou in 1900 in Frankrijk gehouden maar op laatste moment werd eerste Olympische Spelen in Athene gehouden. Toen kregen de winnaars Zilveren medaille en een kroon van olijftakken zoals vroegere Olympische Spelen in Griekenland.

Veel landen willen Olympische Spelen in eigen land worden gehouden. Maar vaak zijn er te veel kandidaten. IOC bezoekt de stad, en IOC kregen dan de plannen en plattegrond over Olympische dorp en stadions enz. Daarna kiezen IOC welke stad Olympische Spelen worden gehouden. Een stad moet miljoenen euro hebben om Olympische Spelen te organiseren. Ze bouwen dan Olympische dorp. Daar slapen de atleten en trainers. Maar als de Olympische Spelen voorbij is dan wordt die dorp gehuurd aan rijke mensen.Soorten Olympische Spelen:

Zomerspelen, Winterspelen, Paralympics, Deaflympics.Zomerspelen is een Olympische Spelen met buiten sporten en ook binnen sporten. Zoals basketball of paarden rijden enzo. Winterspelen is een Olympische Spelen met koude sporten zoals schaatsen en skiën enzo. Paralympics is een gehandicapte Zomerspelen. Zoals Rolstoelbasketbal. Deaflympics is een Spelen voor doven.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

E.

E.

uhm , de olympische spelen werdengehouden ter ere van de goden niet om VREDE . faal

8 jaar geleden

Jeroen

Jeroen

1 jaar geleden

Jeroen

Jeroen

klopt

1 jaar geleden

P.

P.

volgens mij klopt het niet helemaal

7 jaar geleden

Jeroen

Jeroen

Deze website is poep

1 jaar geleden