Mobiele telefoons

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 3e klas vmbo | 702 woorden
  • 4 november 2003
  • 545 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
545 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Mobiele telefoons 1. Inleiding. 2. Geschiedenis. 3. Waar bestaat een mobiel uit? 4. De operators, modellen en I mode. 5. Waar staat gsm voor? 6. Wat kost een mobiel? 7. Bronvermelding. 1 Inleiding. Ik hou mijn spreekbeurt over mobiele telefoons omdat het merendeel van de mensen er wel een heeft. En er heel veel van zijn. 2 Geschiedenis. Vlak na de tweede wereld oorlog in 1946 vond de Amerikaan Saint Louis het mobiele systeem uit. Dat systeem paste alleen in auto`s en het werkte met radio buizen het leek niet op het systeem wat we nu kennen. Het had maar een bepaald bereik en kon slechts enkele tientallen gebruikers aan de uitvinding van de transistor maakt het mogelijk het toestel kleiner te maken. Toch duurde het tot in de jaren 80 dat het mobiel bellen echt van de grond kwam door de uitvinding van de cellulaire techniek door Bell Labs brak de mobiel echt door. Al snel ontstond er overal ter wereld een mobiel netwerk In ons land was het Scandinavische NMT (netwerk) erg populair. En de Franse hadden weer een ander netwerk de verschillende netwerken werkte niet samen dus hebben ze het Pan-Europees standaard netwerk ontwikkeld. Na een periode van 10 jaar werd het eerste digitale gsm systeem in gebruik genomen dat was in 1991 en in Nederland in 1994. Nu is de telefoon niet meer alleen om te bellen maar ook om mee spelletjes te spelen en zelf te internetten 3. Waar bestaat het mobieltje uit? (Nokia 3510 laten zien) Hoe klein het mobieltje ook is het is niet makkelijk om het in elkaar te zetten. Een gemiddelde mobiel bestaat uit zo`n 500 a 700 onderdelen. Om al deze talloze dingen te testen worden er wel zo`n 500 tests gedaan. Ik zal de belangrijkste onderdelen even op een rijtje zetten. - de simkaart (maakt het bellen mogelijk via een bepaalde operator) - de printplaat - antenne (soms ingebouwde antenne) - LCD schermpje - toets paneel (lijkt sterk op die van een gewone telefoon) - microfoon - speakers - batterij (ze maken steeds betere die langer mee kunnen gaan zonder te laden)
4. De operators, modellen en I mode. Wat is een operator, Een operator is het bedrijf die het mogelijk maakt dat jij kunt bellen en smsen. Zoals ben,O2, KPN, orange en zo zijn er nog meer. De modellen dat zijn er wel 100derde de meeste mensen hebben wel een nokia of nu ook wel samsung maar wrm nou nokia omdat een nokia simpel weg heel makkelijk is in het menu. De oudere mensen hebben dat lever dan een moeilijk menu met extra optie`s en zo de jongeren gaan toch meer voor het uiterlijk en de meerdere functies. Ik zal er een paar laten zien. I mode (wap) WAT is nou I mode dat is het internetten op jou telefoon. Dat werd op 18 april 2002 gestart eerst kwamen er alleen speciale I mode toestellen uit en nu ook nog wel maar nu zit er op een mobiel die je nu koopt ook I mode. Via I mode kan je ringtone`s walpapers en spelletjes downloaden. Dit is aardig duur en het verschilt ook weer per operator. 5. Waar staat gsm voor? Gsm staat voor Global System for Mobile communications. Voordat gsm in dienst werd genomen betekende de letters Groupe special mobile. Genoemd naar de studiegroep die op het initiatief van de samenwerkende telecomputers in europa de standaard ontwikkelde de huidige naam is daar dus eigenlijk een commerciële vertaling van. 6. Wat kost een mobiel? Een mobiel kost met een abonnement meestal 0 euro maar dat komt door dat je vaak aansluitkosten of abonnement kosten moet betalen. De kosten van een abonnement verschillen nog al soms betaal je 20 euro die je dan mag verbellen en soms koop je bel minuten en die verbel je dan. Je hebt ook prepaid dan koop je gewoon een kaart van BV 20 euro en die verbel je dan en die kan je weer opwaarderen door een nieuwe kaart te kopen. Het mobiele tostel kost los zo 100 tot 600 euro, dat verschilt weer welk model enz. Het bellen zelf kost niet zo heel veel dat verschilt heel erg en dan moet je gewoon alles vergelijken. 7. Bronvermelding. Ik heb me informatie via het Internet en ook via KPN mobile heb ik informatie gehad dit was me spreekbeurt.

REACTIES

W.

W.

leuk verslag en een goeie naam he

20 jaar geleden

M.

M.

bedankt voor je mobiele telfoon spreekbeurt he (was een 7.5 ) :D

19 jaar geleden

T.

T.

Ik zit nog op de basisschool!
Dus ja het was wel een beetje moeilijk maar sommig dingen snapte ik wel!

13 jaar geleden

A.

A.

Wauw ik vind hier heel wat ideën!!
Super(l)

13 jaar geleden

Z.

Z.

leuk 1

13 jaar geleden

M.

M.

goede dingen alleen je mocht wel hoe je comiceert mun

11 jaar geleden

J.

J.

ik vond het nog wel moeilijk ik was halverwege begonnen om het in m'n eigen woorden te zetten alleen het werd me al te moeilijk dus moet een ander onderwerp uitkiezen

11 jaar geleden

M.

M.

ik vind het een leuke en een leerzame spreekbeurt maar wel een beetje kort :)

11 jaar geleden

M.

M.

leukke spreekbeurt maar wel veel onnozelle info

10 jaar geleden

P.

P.

Wel goed alleen moest alles in eigen woorden zetten en dat duurde te lang dus moest iets anders uitzoeken :) Wel leuk trouwens! Ik gebruik het voor MN presentatie ik hoop dat hij goed gaat <'3

8 jaar geleden

L.

L.

Denk de volgende keer aan punten. En let op je spellen. Ik zit nog maar in groep 8 en heb de helft kunnen verbeteren...

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.