Marc de Bel

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 484 woorden
  • 22 mei 2001
  • 100 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
100 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Mijn spreekbeurt gaat over Marc de Bel. Velen van jullie hebben er zeker al een paar boeken van gelezen. Hij is een enorm bekende kinderschrijver. Ik heb er hier een aantal boeken van en zal van sommige boeken een korte samenvatting geven. Hier heeft u bijvoorbeeld “Feest in de abdij” : Het gaat over een jongen dat voor zijn moeder en zusjes moet zorgen doordat zijn vader gestorven is.Hij vindt in de abdij werk
als keukenhulpje. Vanaf dat hij in de keuken staat beginnen de problemen, zijn zusje
Tanne komt in de keuken waar niemand mag komen, om te kijken wat voor werk hij moet doen. Wanneer ze voetstappen horen verstopt Tanne zich maar ze moet steeds veranderen van schuilplaats en daarbij helpt een jonge pater haar.

Een ander voorbeeld is “De zusjes Kriegel”: De drie zusjes Lien, Sien en Fien zijn echte kwajongens. Ze zijn heel apart dan de meeste kinderen van die leeftijd. Ze vallen iedereen lastig door bijvoorbeeld padvinders rood te schilderen. Wanneer ze met de school naar een pretpark gaan, gaan ze der helemaal tegen tekeer. Ze vallen heel de tijd de buschauffeur lastig en veroorzaken ongelukken in het pretpark. Hun ouders zorgen helemaal niet voor hun kinderen en dan is er ook nog hun jong zusje dat heel de tijd denkt dat ze haar dode oma ziet en daar heeft ze een beer van gekregen en sleurt die overal mee naartoe.

Het volgende boek “Blauwe snoepjes” gaat over 2 kinderen dat een meisje helpen dat net uit de klauwen is gehaald van een fotograaf. Ze zegt dat er nog een meisje opgesloten zit bij de fotograaf en dat ze die er mee uit moeten helpen. Ze proberen eerst het huis te vinden waar ze opgesloten zat en dan moesten ze nog binnen zien te geraken. Ze proberen allerlei mogelijkheden. Ze gaan zelfs als sinterklaas verkleed op straat. Als ze eindelijk de fotograaf te pakken krijgen blijkt dat hij het meisje al heeft verkocht en ze vinden het meisje niet meer terug.

Het volgende boek is er ook al een film van gemaakt. Blinker en de bakfietsbioscoop: Blinker heeft ondertussen zomervakantie en der is een wedstrijd je moet het mooiste voertuig maken en het snelste.Er verdwijnen ook voortdurend heel de tijd honden. Als ze bij een gravin gaan eten ontdekken ze achter een schilderij een doorgang maar ze weten niet wat maar ze denken dat daar een schat ligt. Wanneer Blinker met Nelle op zoek gaat achter het gordijn ontdekken ze dat daar al een paar honden liggen waaronder Blinker zijn eigen hond maar ze zijn allemaal dood.Later wordt ontdekt dat het de gravin zelf is. Dan moet Nelle terug naar huis en blijft Blinker verdrietig achter met zijn vriend Mats.

Waarop een vervolg is “Blinker en het bag-bag juweel” Hier ziet u nog een andere boeken dat hij heeft geschreven maar dit is het

Einde van mijn spreekbeurt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.