ADVERTENTIE
Zie jij op tegen het lezen van al die boeken voor je leeslijst?

Probeer dan eens een luisterboek! Wij geven je acht tips van boeken die op je leeslijst staan en die je kunt terugvinden op Storytel. Check het blog en probeer Storytel nu 30 dagen gratis! 


Check het blog!

Speekbeurt MSNMijn spreekbeurt gaat over jongeren en MSNEerst ga ik vertellen wat MSN is, maar ik denk dat de meesten dat al wel weten, daarna over het krantenbericht, daarna vertel ik waarom ik denk dat MSN zo populair is en als laatste noem ik voor- en nadelen van MSN.MSN is een heel beroemd chat-programma van Microsoft. Als je dit programma hebt gedownload krijg je een eigen e-mail adres en op je computer komt een lijst te staan waar je al je andere vrienden die ook zo’n e-mailadres hebben in kunt zetten.

Als je dan MSN opstart en on-line komt, kun je dus steeds een berichtje intypen en zo kletsen met alle andere vrienden uit je lijst die ook on-line zijn.


Er komen steeds weer vernieuwde soorten van MSN en je kunt elkaar nu ook zien via een kleine camera en horen via een microfoon. Maar in Amerika hebben ze nu wel iets heel raars, dat vind ik een beetje overdreven: je kunt daar nu een e-mail sturen met een geurtje, als je dan een speciaal apparaatje bij je computer hebt, komt daar een geurtje uit die een ander jou gestuurd heeft.Dit programma is heel populair bij de jeugd; in twee jaar tijd is MSN uitgegroeid tot het grootste communicatiekanaal van de jongeren. Eerst praatten de jongeren na school met elkaar door gewoon te bellen en toen Internet populairder werd, ging dat over in e-mailtjes sturen, daarna hadden steeds meer jongeren mobieltjes en gingen ze sms-en en nu is dus chatten via MSN het meest populair.Ongeveer 2 weken geleden stond in de krant dat Microsoft bekend had gemaakt dat in Nederland de 4-miljoenste gebruiker van het chat-programma MSN messenger is binnengekomen.

Daarmee steekt Nederland in verhouding heel ver uit boven bijvoorbeeld Amerika en andere landen van Europa. Toen Amerika hoorde dat er in Nederland zoveel gebruikers waren, belden ze de manager van MSN in NL op om te vragen of hij niet een beetje teveel aan de wiet had gezeten.

Op dit moment is 75% van de jongeren tussen de 13 en 24 jaar actief op MSN, dat is dus 3 van de 4 kinderen in deze klas. Zoveel is in Amerika ondenkbaar.

Op een gemiddelde dag in Nederland worden er via MSN zo’n 22-miljoen gesprekken, dat is per persoon dus 6 gesprekken per dag gevoerd en zijn de chatters in totaal 125-miljoen minuten per dag aan op MSN dat betekend dat de mensen die chatten, dit gemiddeld zo´n half uur per dag doen.

Ik zal nu even vertellen waarom ik denk dat MSN in NL zoveel meer gebruikt wordt dan in bijvoorbeeld Amerika:


- Andere chatboxen zoals ICQ, Messenger America en Yahoo uit Amerika zijn in Nederland verboden omdat ze onveilig zijn omdat je niet weet met wie je praat. MSN is wel veilig en is dus wel toegestaan en nu heeft MSN geen concurrentie meer.

- Vroeger betaalde iedereen per minuut; als je dan lang ging chatten was het heel duur. Internet is veel goedkoper geworden omdat er nu ook internetverbindingen zijn via de kabel; je betaald dan een vast bedrag per maand en dan kun je dus zolang internetten als je wilt.

- Ik denk dat het er ook wel mee te maken heeft, dat jongeren elkaar een beetje aansteken; als de één MSN heeft dan willen anderen dat natuurlijk ook.Ik vind MSN heel leuk maar ik kon zelf niet bedenken waarom eigenlijk, dus heb ik een paar voor- en nadelen bedacht.Voor- en nadelen van MSN:

Voordelen:

- voor mensen die een beetje verlegen zijn is het veel makkelijker om iets te zeggen omdat de ander jou niet kan zien )als je je webcam tenminste niet aan hebt.

- Als iemand anders iets aan je vraagt, heb je even de tijd om na te denken voordat je antwoord geeft, als je gewoon met elkaar praat moet je dat direct doen.

- Je kunt tegelijk MSN-nen en andere dingen doen zoals tv kijken.Nadelen:

- Alles wat met MSN te maken heeft, is via Internet en Internet kost geld.

- Je spelling gaat er op achteruit om twee redenen: er zijn bij het chatten speciale afkortingen zoals w8 in plaats van wacht, en ff in plaats van eventjes en als je dan weer gewoon gaat schrijven, dan doe je dat daar misschien per ongeluk ook. Maar het is ook wel weer leuk dat er zo eigenlijk een nieuwe taal ontstaat.

- Je gaat ook tijdens het typen steeds slechter letten op je spelling als je probeert zo snel mogelijk te antwoorden.

- Er blijf minder tijd over om je bijvoorbeeld huiswerk te maken en naar buiten te gaan.Ik heb dit onderwerp gekozen omdat het mij interesseert (blabla… =/) en heel veel mensen in deze klas en op deze school hebben ook MSN, ikzelf ook. Per dag ben ik er minstens 2.5 uur mee bezig maar vaak meer, vooral in het weekend en ik vind het hartstikke leuk.Dit was mijn spreekbeurt.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

V.

V.

Best leuke spreekbeurt, je betrekt het aleen een beetje teveel op jezelf. desalniettemin redelijk goed bruikbaar voor mij!

16 jaar geleden

henk

henk

alleen*

6 jaar geleden

M.

M.

ey als ju ut nie erg vind gebruik ik um...erg handig

15 jaar geleden

L.

L.

ik vond jouwn werkstuk zwaar onbetrouwbaar..

14 jaar geleden

henk

henk

jouw*

6 jaar geleden

M.

M.

Goed verslag en duidelijke voor en nadelen over het hebben van msn!

11 jaar geleden