Giraf

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 8 | 246 woorden
  • 14 december 2003
  • 192 keer beoordeeld
Cijfer 5
192 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Giraffe

Waar leven giraffen? Giraffen komen alleen in Afrika voor, in de Savannen. Ze trekken voortdurend van de ene plaats naar de andere. Ze komen niet graag in dichte bossen. Als de giraffen bij een rivier komen, inspecteren ze eerst de omgeving. Daarna dalen ze in een groep de oever af. Een giraffe eet haast nooit kruiden van de grond, omdat zijn poten niet zo lang zijn. Op een morgen vertrekt het vrouwtjes met haar jong zonder dat daarvoor een duidelijke reden is. Na een paar maanden laat de moeder haar jong gewoon in de steek om zelf te gaan eten. In alle Afrikaanse landen zijn de giraffen beschermd. In de natuurreservaten in Oost-Afrika leven grote groepen. Helaas wordt het leefgebied in West-Afrika steeds kleiner. Hoe zien ze eruit? Iedere giraffe heeft een nader vlekken patroon. Daardoor kun je ze uit het elkaar houden. Het hart van een giraffe is 60 cm doorsnede en de wanden zijn 8 cm dik. Hij weegt meer dan 11 kilo. Maastal leven giraffen in groepen van 4 tot 15 dieren. Als ze niet op zoek zijn naar vrouwtjes dan trekken de hengsten meestal alleen door het gebied. De Net-giraffe is te herkennen aan de grote, hoekige vlekken die gescheiden worden door rechte lijnen. Hij heeft zijn leefgebied in het noordoosten van Afrika.

Een pas geboren giraffe Eerst verschijnen de hoefjes en dan komt het donkere snuitje van het jong tevoorschijn. Het girafje wordt naar buiten geperst en valt van een hoogte van 2 meter naar beneden.

REACTIES

T.

T.

er zijn maar 3 soorten giraffen

16 jaar geleden

S.

S.

er staan te veer - jes en waar het woord reeds staat moet al te komen staan en de hoofdlettens is soms vergeten

17 jaar geleden

A.

A.

Ik vind dat je te weinig informatie geeft over de giraf ik had meer verwacht. Ik heb er helemaal niks aan gehad. Ik wil niet stom zijn of so maar het is wel waar wat ik zeg.

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.