Drugs

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vmbo | 677 woorden
  • 27 mei 2001
  • 246 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
246 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Deelonderwerp: Illegaliteit/Legaliteit van Drugs

Illegale drugs: Harddrugs

Als eerst ga ik het over de illegale drugs hebben. De illegale drugs zijn harddrugs. Je hebt veel verschillende soorten harddrugs. De meest gebruikten zijn: Speed, Pillen, Cocaïne, Heroïne en Crack.

Speed is een wit poeder waarin soms wat harde klontjes zitten. Speed wordt voor rond de f15,- per gram verkocht. Speed wordt bewaard in een sealtje. Een sealtje is gemaakt van papier en plastic. De speed valt er niet uit want het sealtje is op een speciale manier opgevouwen. Speed wordt meestal gesnoven en soms ook ingeslikt en gerookt. Als het gesnoven wordt moet je eerst het poeder met de harde klontjes erin met een bankpasje of mesje fijnmalen, anders blijven ze in je neus achter. Als het is fijngemalen maak je er een lijntje van en snuif je het op met een opgerold tientje of een buisje. Speed kan je ook inslikken met behulp van een bommetje. Je moet dan een hoeveelheid speed omwikkelen in een paar vloeitjes. Speed kan je ook nog roken. Dat heet een plof. Je doet dan wat speed tussen je shag.

Pillen worden zo rond een tientje verkocht. Het ligt eraan wat voor een pil het is, want je hebt verschillende soorten. De verschillende soorten kunnen ook uit verschillende kleuren bestaan. Pillen worden ingeslikt met wat drinken, omdat het makkelijker is om in te slikken en je hebt dan geen kans om uit te drogen.

Cocaïne is een duur soort drugs, want het wordt verkocht voor ongeveer f100,- per gram. Cocaïne wordt net zo als speed bewaard in een sealtje. Alleen is er voor cocaïne een kleiner sealtje omdat het een minder grote hoeveelheid is. Cocaïne kan worden gesnoven en gerookt. Als het gerookt wordt heet het net zo
als speed een plof.

Heroïne is ook een duur soort drugs. Heroïne wordt eigenlijk altijd gespoten. Het wordt gespoten met behulp van een spuit in de arm. Voor het spuiten wordt er van heroïne een vloeistof gemaakt om in de spuit te doen.

Crack is wat minder duur dan cocaïne en heroïne. Crack is een mengsel van cocaïne en heroïne en soms nog wat speed. Crack is het verslaafdste van deze soorten harddrugs. Van crack kan je de dampen opsnuiven of je kan het in je spuiten. Als je de dampen wilt opsnuiven moet je een hoeveelheid crack op bijv. een lepel leggen en er een vuurtje onder houden. Als je het in je wilt spuiten moet je net zo als heroïne er een vloeistof van maken en in de spuit doen.

Legale Drugs: Softdrugs

De legale drugs zijn softdrugs. Je hebt verschillende soorten softdrugs. De bekendste softdrugs zijn: Hasj en Weed (Cannabis) en Paddo’s.

Hasj en Weed komen van de Cannabisplant (Weedplant). Een Weedplant heeft, als hij goed verzorgt wordt en goed gegroeid is, na een lange tijd, toppen onder de bladeren zitten. De toppen is de weed. De toppen worden van de takjes afgeknipt en worden, als de blaadjes ertussen ook zijn afgeknipt, gedroogd. De toppen worden gedroogd, omdat als je de Weed gaat roken (blowen, Weed rook je eigenlijk altijd wel met wat shag of een peuk en dat heet dan een joint), het makkelijker kan verbrokkelen om het in je joint te doen en hoe langer het gedroogd is, hoe meer stoned je wordt. Bij weed word je stoned door THC. THC betekent: Tetra Hydra Carbinol. THC zit in de weed, dus in de toppen.

Hasj wordt gemaakt van THC. Hasj is eigenlijk samengeperste THC in de vorm van een staaf of een blokje. Als Hasj gerookt wordt, wordt de Hasj met vuur afgebrand van het blokje of staafje en de stukjes Hasj worden in een joint gedaan. Hasj rook je net als Weed met shag of een peuk.

Paddo’s zijn gedroogde paddestoelen en komen vrijwel allemaal gewoon uit Nederland. Paddo’s moet je eten. Van het sap die in je mond komt als je er op kauwt, ga je trippen.

REACTIES

D.

D.

Paddo's zijn Harddrugs ! Geen softdrugs ! x

14 jaar geleden

R.

R.

ik wil geen commentaar geven maar ik wil alleen maar zeggen dat ik het erg goed vind dat je jongeren wilt helpen dus bij deze erg goed hoor

21 jaar geleden

S.

S.

goede spreekbeurt als je nog meer van die maakt zeg het dan ff groete

20 jaar geleden

C.

C.

goed werkstuk daar zaal je vast veel tijd aan besteed hebben, alleen het hoofdstukje van cannabis en heroine mocht iets langer=)

19 jaar geleden

Z.

Z.

eey wouter,

ik heb net je werkstuk gelezen en ik vond um heel interessant, ik ga ook zeker info gebruiken voor mijn
spreekbeurt.

groetjes zenzi

18 jaar geleden

N.

N.

een super mooie spreekbeurt!
heel erg bedankt.

groetjes nick

18 jaar geleden

R.

R.

je had een goeie spreekbeurt maar ik had er veel ana bedankt he zit in de eertse

16 jaar geleden

T.

T.

bonjour tout le monde,
comment ca va?
Je m' appelle Tatjana, j'taime le site de drugs. I Love Fiton x3.
X x x au revoir

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.