Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 814 woorden
  • 9 mei 2016
  • 50 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
50 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2009
Pagina's
284
Verfilmd als
Prijzen
Jonge Jury (2011 Genomineerd)

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Boekverslag Boy 7

Schrijver: Mirjam Mous

Auteur: Mirjam Mous

Gepubliceerd: 2009

Aantal pagina’s: 284

Het boek Boy 7 gaat over een jongen die wakker wordt op een kaal grasveld. Hij weet niks meer, hij weet niet wie hij is, hoe hij daar komt en wat hij hier deed. Hij heeft een tas bij zich met daarin maar een paar spullen. Hij vindt ook een dagboek van hem met daarin het verhaal van wat er allemaal gebeurd is toen hij in een soort van gevangenis was. In het dagboek staat precies omschreven wat er allemaal gebeurde. Het is een avontuurlijk en spannend verhaal waar de mensen die in de gevangenis werken experimenten uittesten op de jongens.

Verwerkingsopdracht titels

Andere titels voor dit boek kunnen zijn:

  • De gevangenen            -             omdat het zich het meest in de gevangenis afspeelde.
  • Het dagboek                 -             omdat het hele verhaal in het dagboek staat.
  • Het geheim                    -             omdat alles geheim is wat de mensen de jongens aandoen.
  • De ontsnapping           -             omdat boy 7 uit de gevangenis ontsnapte en de andere heeft bevrijd

Ik vind dat De gevangenen een hele goede titel is, ik vind het de beste van diegene die ik heb verzonnen. De titel is spannend en een beetje mysterieus omdat alleen weet dat het over een gevangenis gaat als je de titel leest. De andere titels die ik heb verzonnen zijn ook goed alleen spreken ze me niet zoveel aan als dat de eerste titel doet. Ik vind toch dat de titel Boy 7 een betere titel is omdat het heel spannend klinkt en ik het beter bij het verhaal vind passen. Het boek gaat namelijk ook heel veel over boy 7 omdat hij ook de hoofdpersoon is. Als het boek een andere titel had zou ik hem wel hebben veranderd naar: De gevangenen.

Reflectie

Ik heb het boek Boy 7 gelezen en ik heb het gekozen omdat ik het boek eerder heb gezien en het mij een heel leuk boek leek om te lezen. Ik heb veel andere kinderen het ook zien lezen en zij zeiden dat het een heel leuk boek was.

Ik vond het boek leuk om te lezen omdat ik meer van spannende boeken houd. Het was een avontuurlijk verhaal. Sommige stukken waren wel een beetje saai omdat er niet veel gebeurde, maar meestal was er veel actie. Het boek was ook heel leuk en daarom bleef ik ook doorlezen. Ik heb de verwerkingsopdracht gekozen omdat ik vond dat de titel niet echt bij het boek paste vond ik. Daarna merkte ik wel dat het eigenlijk een hele goede titel was, maar de andere verzonnen titels waren ook niet slecht. Het lezen ging zeer goed. Ik had het boek al na een tijdje uit. De verwerkingsopdracht is ook heel mooi gelukt vind ik. Ik ben tevreden met de titels die ik heb verzonnen. Wat niet zo goed ging tijdens het lezen is dat ik bepaalde woorden niet wist en in plaats van ze op te schrijven las ik gewoon door, de volgende keer ga ik alle woorden opschrijven die ik niet weet en wanneer ik het boek uit heb zoek ik de betekenis van de woorden op of vraag ik het aan mijn ouders. Zo leer ik niet alleen meer Nederlandse woorden, maar snap ik het verhaal ook veel beter. Tijdens de verwerkingsopdracht wist ik een paar titels maar daarna had ik veel moeite om er nog meer te verzinnen. Ik heb uiteindelijk toch nog twee andere titels verzonnen die ook best goed bij het verhaal paste. Ik heb geleerd dat ik beter woorden die ik niet weet op kan schrijven en daarna de betekenis opzoeken. Ik heb van de verwerkingsopdracht geleerd om meer na te denken over het verhaal en daar titels bij te verzinnen.

Ik heb dus geleerd om beter na te denken over een verhaal en daarmee betere bijpassende titels bij verzinnen. Ik heb dus ook geleerd dat spannende boeken heel interessant zijn en dat ik ze heel leuk vind om te lezen. In de toekomst van lezen ga ik meerdere van dit soort boeken lezen, maar wat ik wel anders ga doen is moeilijke woorden die ik niet begrijp opschrijven zodat ik de betekenis kan opzoeken.

Geschreven door Jake Posthouwer,

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"