ADHD

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 476 woorden
  • 11 februari 2007
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ik ga het hebben over een vaak voorkomende afwijking waarover veel misverstanden circuleren, namelijk ADHD. Ik ga vertellen wat ADHD juist is, wat de symptomen zijn, Hoe de diagnose gesteld wordt en wat je er dan aan kan doen. ADHD is de afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Letterlijk “De wanorde van de hyperactiviteit en het tekort aan aandacht” Tekort aan aandacht wordt vaak verkeerd bekeken. Je moet het zien in de zin van dat de kinderen hun aandacht er niet bij kunnen houden i.p.v. dat ze een tekort aan aandacht hebben en dus voortdurend aandacht vragen. WAT IS ADHD ADHD is een aangeboren hersenafwijking en dus geen ziekte. Men weet nog steeds niet hoe het komt dat iemand ADHD heeft. Wat er bij ADHD misloopt is dat de neurotransmitters (orgaantjes die prikkels van de ene cel naar de andere doorgeven) geen onderscheid maken tussen belangrijke prikkels en onbelangrijke prikkels. Bij een persoon zonder ADHD zullen de onbelangrijke prikkels onderdrukt worden en bij iemand met ADHD niet. Mensen met ADHD doen vaak verschrikkelijk hun best maar het lukt ze maar niet om zich te concentreren. ADHD gaat niet over met het ouder worden. Het hyperactief zijn kan wel afnemen.
SYMPTOMEN Kinderen: - Zich niet kunnen concentreren - Wanneer er veel stemmen door mekaar zijn kunnen zij niet onderscheiden wat tegen hen gezegd word en wat niet. - Bij het leren zien zij geen verschil tussen hoofd- en bijzaak -(Bij de zware ADHD-gevallen komen er ook vormen ook agressie voor.) Volwassenen: - vergeetachtigheid - gemakkelijk gefrustreerd - onzekerheid - moeilijk omgaan met geld. - gehoorafwijking
Mensen met ADHD hebben zeker ook hun positieve kanten - gevoel voor humor - spontaniteit - zorgzaamheid - goed inlevingsvermogen - creativiteit HOE DE DIAGNOSE STELLEN Het is erg moeilijk om de diagnose te stellen omdat er ziektes zijn met dezelfde symptomen als ADHD. ADHD is een aangeboren afwijking. Meestal ontdekt men ADHD tussen 1e en 4e leerjaar
Het is moeilijk om deze op een vroegere leeftijd te stellen omdat kleuters wel vaker hyperactief of afgeleid zijn. De eigenlijke diagnose wordt gesteld door een kinder- of volwassenenpsycholoog. Dit gebeurt aan de hand van een vragenlijst. Ook de gewrichten worden gecontroleerd omdat mensen met ADHD vaak een arm of een been kunnen overstrekken. Dit kunnen ook andere lichaamsdelen zijn. WAT NU? Vermits ADHD geen ziekte is, is het ook niet te genezen. Je kunt de symptomen wel doen afnemen door het nemen van het geneesmiddel Rilatine. Rilatine verbetert de werking van het centrale zenuwstelsel. Het werkt een beetje als doping en wanneer een sporter rilatine genomen heeft zal die dus ook positief testen. Om af te ronden wil ik nog zeggen dat wanneer je ADHD hebt dat niet meteen betekend dat je niets kan bereiken in het leven. Onder andere Bart Peeters, Alfred Einstein en Robbie Williams hebben/hadden ADHD.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.