Metallica

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 430 woorden
  • 15 juli 2008
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 6
29 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Metallica

Ik ga jullie wat meer vertellen over de groep "Metallica". Metallica is een metalgroep maar heeft ook rustige liedjes. De groep begon met James Hetfield en Lars Ulrich. James had een artikel in de lokale krant gelezen dat Lars een groepje wou beginnen. James was niet erg onder indruk van Lars zijn drumkunsten maar Lars overtuigde James toch om een groepje te beginnen. De band was pas helemaal compleet als Cliffort lee Burton en Dave Mustaine erbij kwamen. Ze noemden Clifford Cliff. Dat was in 1982. Dave Mustaine werd in 1983 uit de groep gegooid wegens alcoholproblemen. Dan verving de topgitarist van exodus hem. Hij noemde Kirk Hammet.
Metallica's eerste album heette "Kill 'em all " dat werd uitgebracht in 1983. Dan wilden ze nog een album maken en dat hete Ride the ligthtning, dan was het tweede album dus ook weer af. Maar het derde album Master of puppets was het album voor Cliff want op 27 september 1986 kantelde de bus waar hij opzat in het Zweedse stadje Lungby. Het koste de 24-jarige basgitarist zijn leven. Hij werd vervangen door Jason Newsted. In 1988 maakte ze nog een album dat heette And justice for all, ze verdiende daar een prijs mee voor het beste Hard-Rock album. In 1991 maakte ze een album dat ze zelf getiteld hadden dat album noemen ze The Black Album, het werd zo genoemd wegens de zwarte kaft. Het werd meteen nummer 1 over de hele wereld. Er werden 15 miljoen kopieën van gemaakt. Maar in 2001 verlaat Jason de groep wegens een conflict met James Hetfield. Dan werd er een nieuwe bassist gezocht en dat wordt Bob Rock, maar hij is maar een vervanger. Samen maakten zij het album St. anger het was nog niet helemaal af.
Lars Ulrich en Kirk Hammet vragen zich af of Metallica nog wel lang zal blijven bestaan na de ernstige dood van Cliff en met de drugsverslaving van Hetfield. Ze maken het album St. Anger af en dan is het gedaan met Bob Rock. De fans zijn zeer blij met dit album. In 2003 is James Hetfield helemaal afgekikt en de nieuwe bassist is er. Zijn naam is Robert Trujillo . Als welkoms geschenk krijgt hij $1.000.000. De groep maakt ook weer een nieuw album in 2007. In 2006 is de groep in Nederland
komen optreden. Uiteindelijk is Rick Rubin nieuwe producer geworden. Dat had hij al in andere groepen gedaan zoals Slayer, Run DMC, Red hot chilli peppers en Aerosmith. Metallica is pas aan een nieuw album begonnen. En op 1 juni komen ze op Rock Werchter afsluiten.

Dus de Huidige bandleden zijn nu James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammet en Robert Trujillo.

REACTIES

J.

J.

Metallica, is de beste band ooit dus een 7.5

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.