Drugs

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • groep 7 | 429 woorden
  • 30 maart 2001
  • 285 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
285 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

Drugs
Er zijn veel soorten drugs bijna 1000. Een soort drugs zoals cocaïne ook wel coke, coka of snow genoemd is de bekendste. EDTA is ook een drugs soort. Een aantal onbekende drugssoorten zijn: Azeperone, Carfentanyl, Amlodipine, Calcitrol, haloxon Isoniazide en fentanyl. Maar je hebt ook hele bekende soorten drugs zoals cocaïne en morphine. Cocaïne is gemaakt van de bladeren van de coca plant en het ziet er uit als kristalachtig poeder. Het werkt niet zo heel erg lang. Als je het snuift werkt het ongeveer 1 uur, maar als je het rookt 10 tot 15 minuten. De risico’s zijn hoofdpijn en verwarring. Je kan het op drie manieren gebruiken je snuift het of je rookt het maar je kan het ook spuiten.

Hoe raak je verslaafd
Het gebeurt vaak zo dat jongeren op school verslaafd raken. Dan staan er bijvoorbeeld mensen bij de ingang en zeggen dan als je dit slikt ben vet stoer. Dat doen een aantal gasten dan. Als je het een keer doet ben je nog niet echt verslaafd. Maar je wil het nog een keer. Als je dan eenmaal verslaafd bent en je wil het nog vaker dan moet je er voor betalen. En als je geen geld meer hebt dan probeer je het te stelen. Want je wil dat spul zo graag hebben, want je weet vaak niet eens weet wat het is.

Waarom is het verboden
Drugs is verboden omdat je er een hersenbeschadiging van kan krijgen. En je gaat hele rare dingen doen. Vaak als het uitgewerkt is kan je erg veel pijn krijgen. Het enige wat je doet als net hebt geslikt en het werkt nog, is dat onuitputtelijk bent. Dus je kan niet moe worden. Je kan ook gewoon helemaal doordraaien en dan kan je zonder dat je er ergen in hebt iemand neersteken of neerschieten. Degene die je dan doodschiet, kan iedereen zijn, zelfs je moeder of vader. Daarom is het verboden.

Hoe werkt speed
Speed is een middeltje wat er voor zorgt dat je onvermoeibaar bent en je bloeddruk gaat omhoog en je lichaams temperatuur gaat ook omhoog. Het versnelt ook de pols en je pupillen worden groter. Maar de gebruikers zien er voordeel in. Dit komt omdat ze er erg zelfverzekerd door raken. Maar dan hebben ze niet door dat ze erg paranoia worden.Wanneer de speed is uitgewerkt worden ze erg agressief en lusteloos. De echte naam van speed is amfetamine. Het ziet eruit als wit poeder, tabletten of capsules. De risico’s zijn: hoofdpijn en verwarring. Je kan het gebruiken door: spuiten of slikken.

REACTIES

G.

G.

er zijn veel taal fouten bij de vraag: WAAROM IS HET VERBODEN en HOE WERKT SPEED!

16 jaar geleden

N.

N.

hoi michiel
nou ik vind het heel erg knap dat een jongentje zoals jij dat verslag heb gemaakt en vooral omdat je in groep 7 zit ik wou even zeggen dat ik dat heel goed vind en er zouden meer mensen een voorbeeld aan jou moeten nemen

groetjes,
nicky

20 jaar geleden

L.

L.

Ik vind het een een goed werkstuk en handig voor iemand van de basisschool

20 jaar geleden

C.

C.

goed gedaan joh he

20 jaar geleden

R.

R.

heey michiel
ik heb ook men spreekbeurt over drugs gehouden en dankzij jou heb ik nu een 9!!!

19 jaar geleden

B.

B.

een leuk werkstuk hoorz!!! whihii
we hebben hem kunnen gebruiken voor ons werkstuk en zit in 3 vmbo doeii

19 jaar geleden

J.

J.

heey ik ben ook een spreekbeurt over Drugs aan't doen en ik zit in groep 7 maar ik had alleen geen iedeeen maar dit vind ik echt top
maar mazzel he
DOEG!!!!

19 jaar geleden

H.

H.

hee best wel een goeie spreek beurt

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.