Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen.

 


Alles over seks Alles over seks


De Chinese cultuur in de Nederlandse Samenleving.

Inleiding

Nederland is een multiculturele samenleving die vele culturen kent. Zo kent Nederland de Molukse cultuur, de antilliaanse, de Surinaamse, maar ook de Chinese cultuur. En dat is waar wij het nu over gaan houden.
Waarom hier? China telt ongeveer 1.3 miljard mensen. Al is China een groot land, toch bestaat maar 3% van het land uit steden en onder andere daarom gingen mensen weg uit China. Nog een reden was, doordat veel mensen meer dan 1 kind wilden, Daarom gingen ze weg. Nog een reden is de regering. In China heb je niet veel te zeggen over dingen die je niet aanstaan. Als je het er niet mee eens bent, moet je maar weg gaan. Veel mensen trokken daarom naar Nederland en Amerika voor een beter leven en een betere toekomst.

De verschillen in cultuur
Je kan wel nagaan dat er grote verschillen zijn tussen de Chinese cultuur en de onze. Zo heb je natuurlijk de taal als verschil, maar er zijn ook grote sociale en meningsverschillen. De chinezen zochten elkaar op om toch hun eigen taal en socialiteit te gebruiken. In de laatste jaren hebben de culturen zich wel een beetje gemengt, maar toch is er nog steeds een groot verschil tussen de culturen. Als we om ons heen kijken zien we grote delen van de Chinese cultuur terug is ons dagelijks leven. De restaurants bijvoorbeeld. Ze namen die mee toen ze hier naartoe kwamen.


De aanpassing
Veel culturen passen zich aan aan de Nederlandse cultuur. Maar dat is bij de Chinezen niet zo, ze willen juist dat de Nederlanders de Chinese cultuur leert kennen. Momenteel is Nederland een multiculturele samenleving, en juist daarom stelt Nederland zich open voor andere culturen. Dat is handig want zo leren wij ook dingen uit andere culturen en zo kunnen wij ze ook leren begrijpen. De Chinese cultuur is een cultuur apart. Chinese tellen vele godsdiensten, dat komt omdat de godsdiensten dicht bij Elkaar liggen en toch enigszins verschillen, daarom kun je ook meer dan één Godsdienst hebben. Zo hebben ze het boeddhisme, taoïsme, het focuisme en het tibettisme. Eigenlijk zijn het geen echte godsdiensten maar leefwijzen. Als je chinezen ziet die op vakantie zijn, dan zie je die bijna altijd met een Fototoestel , dat komt doordat chinezen heel open zijn tegenover andere Culturen. Eigenlijk zijn Chinezen heel open, maar toch kom je heel moeilijk in hun Cultuur. Dat komt omdat hun geen vrienden kennen zoals wij, maar alleen maar broers En zussen, daarom kom je dus ook heel moeilijk in hun cultuur want jij stelt Ook niet je vrienden gelijk aan je broers en zussen.

Het schrift

Chinezen kennen niet zoals wij het alfabet, maar hun kennen karakters: Eén karakter is een woord of een zin. Een taal vele woorden en zinnen, daarom zijn er ook veel karakters Het Chinees kent nu ongeveer 7,5 duizend karakters, met alle een andere Betekenis. Met ongeveer 2000 karakters kun je een krant lezen en met ongeveer 4,5 Duizend karakters kun je een boek lezen. Er zijn niet veel mensen die echt alle 7,5 duizend karakters kennen, dat komt Doordat veel karakters alleen maar in het oude schrift staan en die worden Allen door monniken geleerd. Nu in de westerse wereld zie je steeds vaker Chinese karakters. Zo zie je die bijv. in restaurants en op kledingstukken. Nu zie je ook veel mensen lopen met kettinkjes met daaraan een Chinees teken Maar niet veel mensen weten echt wat dat teken betekent, er zijn natuurlijk Altijd wel tekens die bijna iedereen kent zoals ‘mens’. Er zijn nu wel steeds meer mensen die het Chinees willen leren, dat komt Grotendeels door de grote verschillen tussen taal en schrift. Maar voor een volwassen iemand wordt het vrij moeilijk om het aan te leren, Dat komt doordat als je ook maar één streepje verkeerd zet je meteen een Heel ander woord krijgt. 5)slot: wij hebben deze spreekbeurt gekozen, omdat we jullie meer wilden leren Over de Chinese cultuur. Wij hopen dat het gelukt is. En dat jullie nu EINDELIJK iets meer weten over de Chinese cultuur.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Goed gemaakt

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

dit is weinig info

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Dit was zo handig ik heb er voor mijn werkstuk heel veel uit kunnen halen. Top!!! thx:-)
xxxxx
Anna (die bijna in groep 7 zit:-)

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast