ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

Colombiaanse mammoet
De Colombiaanse mammoet leefde in de ijstijd tussen de Canyons.
Er lag nooit sneeuw,zelfs niet in de winter. De Colombiaanse mammoet at allemaal gras,250 kilo gras per dag, en ze bleven altijd in de buurt van water.Ze sliepen in grotten.
En ze leefde in kuddes van 2 tot 5 Colombiaanse mammoeten.Ze konden 4 met-er hoog worden.En ze lieten keutels van wel 20 c.m lang.Ze waren lang niet zo behaard als de Wolharige mammoet,want dat moest ook niet,want ze zouden het anders nooit overleven in de Canyons.Want dat is een droge woestijn van zes duizend miljoen kilometer lang.En van alleen maar bergen,zand,Yuccabom-en en cactussen.En het regende soms 1 keer per jaar. En het gebied noemde Men:de Mammoetsteppe.Ze hadden slagtanden van 1 meter 20.En in de slagta-nden kwam er ieder jaar weer een nieuwe ring,en de slagtand werd steeds groter net als bij een boom.
De Colombiaanse mammoet zag er net zo uit als de Afrikaanse Olifant.Alleen dan wel grotere slagtanden.


Ze hadden kleine oren net als de Wolharige mammoet.En het lijkt net als of hij een bult op zijn kop heeft.De vijand van de Colombiaanse mammoet was de Sa-beltandkat,hij had scherpe klauwen net als zijn familie lid de Sabeltandtijger.
Als ze geen dorst hadden,trokken ze gewoon rond.En liten ze hun oude grot g-ewoon achter,en zochten ze een nieuwe grot.

Glyptodont

De Glyptodont was de voor ouder van het Gordeldier,hij was bijna twee keer zo groot.En had een veel sterker pantser.Hij leefde in FLORIDA,een staat in Amerika.Hij had een soort schild net als een Schildpad.
Voor z’n scild,had hij allemaal dingetjes.Die wel 15 c.m dik waren.Hij leek 100 procent zeker niet op het Gordeldier.Hij kon meestal altijd de Sabeltan-dkat weg jagen,maar soms niet de Florida Panter.En soms heeft de Florid-
a Panter de Glyptodont gewoon voor niks dood gemaakt.Hij had kleine hore-ntjes.En had ook een soort schild op zijn kop.Hij at gras.Hij leefde meer in de bossen,bij de lama’s,die leefde toen ook in Florida.En deet ze niks,als hij moest verdedigen,kwispelde hij met z’n staart.

Reuzenhert

Het Reuzenhert was ooit het grootste hert van de wereld,vandaar de naam:


Reuzenhert.Het Reuzenhert had geweien een sik en hij was 2 meter hoog net zoals de Eland.Hij was ook het tijdgenootje van de Wolharige mammoet.En van bijde was de vijand:De Sabeltandtijger.De geweien van het Reuzenhert dient om te verdedigen tegen de scherpe hoektanden van de Sabeltandtijger en z’n scherpe klauwen.En hij had een dikke vacht voor tegen de kou.
Hij leek ook veel op de Eland.Hij leefde in Beringia,dat bestaat nu niet meer,daarom zeggen mensen vaak: Beringia,wat is dat nou weer?En hij lee-fde in de noordelijke delen van Europa.

Death vally

De Death vally was een hele hele droge vallei in de Canyons.Het regende so-ms jaren niet,en er was geen mens en geen dier te bekennen.Behalve in de z-oet water bronnen,daar leefde alleen vissen,nergens anders in de Death vally waren er dieren.Volgens Men kwam dat door een of andere rede

Bering-landbrug

De Bering-landbrug verscheen in de late ijstijd zo’n 14,000 jaar geleden.
Tussen noord-Azie en in het noorden van Alaska lag de Bering zee,maar o-mdat de Aarde zoveel water op het land trok.
Was er minder water in de zee.Dat gebeurde in ook in de Bering zee.
En daarom hete het de Bering-landbrug.Mensen en dieren kwamen uit cent-raal-Azie en zagen de nieuwe wereld in Amerika.

Mastodont

De Mastodont lijkt veel op de Wolharige mammoet,alleen de kop was kleiner.
Z’n vijand was de Sabeltandkat.De Sabeltandkat viel hem heel vaak aan.
Hij had nog een vijand:de Grote kortsnuitbeer,maar die zijn allebei uitgestorven.
Hij was iets kaler dan de Wolharige mammoet.Maar hij overleefde iedere winter.Hij leefde in Florida en Biringia,maar het maakte niet uit wat de temperatuur ook was,hij overleefde het altijd

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.