Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

La Moulin Rouge

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 429 woorden
  • 18 mei 2005
  • 50 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.4
  • 50 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
La moulin rouge:

Les bals du Moulin Rouge deviennent rapidement très prisés. Apothéose de la soirée: on y découvre avec un enthousiasme débordant une nouvelle danse, le Cancan avec ses danseuses, Les chahuteuses et ses rythmes endiablés, qui au grand dam de certains, ont de quoi vous retourner les sens!!!
Dans le Guide des plaisirs de Paris, édition 1898, les danseuses de Cancan sont décrites comme "une armée de jeunes filles qui sont là pour danser ce divin chahut parisien comme sa réputation l'exige... avec une élasticité lorsqu'elles lancent leur jambe en l'air qui nous laisse présager d'une souplesse morale au moins égale...".
Parmi ces nouvelles figures de proue de la vie parisienne, certaines comme la fameuse La Goulue immortalisée par Toulouse-Lautrec, passeront à la postérité.


Op 6 oktober 1889, aan de voet van Butte Montmartre, werd een nieuwe Music-Hall geopend. Deze was gevestigd in de Jardin de Paris. De Moulin Rouge was geboren en dat ging niet onopgemerkt. Het publiek kwam massaal naar de Place Blanche om deze extravagante plek met een enorme dansvloer, overal spiegels, optredens van schitterende vrouwen, een tuin gedecoreerd met een grote olifant en ritjes op ezels voor het plezier van de dames, te ontdekken.

Er was zo’n wilde atmosfeer dat de show niet alleen op het podium plaatsvond maar overal binnen en buiten: aristocraten en arme burgers hadden samen plezier. De leiders van de tent waren Joseph Oller en Charles Zidler.

Zij hadden hun zaak de bijnaam ‘Le Pemier Palais des femmes’ (het eerste vrouwenpaleis) gegeven en waren overtuigd van het succes van hun zaak en vertelden tegen een ieder die het maar horen wilde dat de Moulin Rouge de beroemdste tempel voor muziek en dans zou worden. Op de allereerste dag ging hun wens in vervulling, de andere Music-Halls moesten gelaten toekijken.

Féerie” bestaat uit: een groep van honderd artiesten, inclusief zestig Doriss Girls die van over de gehele wereld zijn gecontracteerd; duizend kostuums met veren en ingezet met sierstenen ontworpen in de beroemdste Parijse ateliers; ontelbare sets in schitterende kleuren uniek ontworpen door Italiaanse designers; de beste internationale acts en een reusachtig aquarium, dit alles opgevoerd onder de originele muziek opgenomen door 80 muzikanten en 60 koorleden

De Moulin Rouge aan de Avenue de Clichy, de hoofdslagader van de rosse buurt van Parijs. Temidden van de talloze seksshops, nachtclubs en barretjes is de rode molen op het dak van de Moulin Rouge een aparte verschijning. De club omvat onder andere een theater, een bioscoop, een restaurant en een bar. [Foto: Emiel Martens]

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

"le pemier palais de femmes"??
"le premier malai de femmes" zeker

15 jaar geleden