Des Gorilles

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 513 woorden
  • 5 maart 2002
  • 69 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 69 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

Je vais vous parler au dessus des gorilles.
Ils vivent spécialement sur la terre.
Les gorilles de la montagne mangent des fruits et des geuilles; ils sont végétariens.
Aussi ils mangent de la terre pour leur minerales.
C’est à dire c’est du sodium et du pottassium.
Les gorilles vivent en Afrique.
Ils ont un toison foncé.
Les gorilles venant qui de l’ouest de l’Afrique ont le toison le plus brunâtre.
Avec l’âge les males dirigent un groupe de gorilles.

Ils ont un toison argent-gris au dos et aux cuisses.
Donc ils s’appellent ’les dos et argent’.
Le maximum du poids les gorilles sauvages est cent-soixante-dix et cinq kilogrammes.
Au zoo le maximum poids est trois cent kilogrammes.
Le poids d’un bébé-gorille est deux kilogrammes.
Le maximum de longueur d’un gorille qui se dresse sur ses ergots est deux mètres.
A l’état sauvage le gorille peut devenir trente-cinq ans.
Au zoo le maximum est de cinquante ans.
Les gorilles de la montagne sont gais et contents.
Ils sont intelligents et ont des sentiments vivants.
Et un bon mémoire.
Si un groupe de gorilles se sent menacé.
Le dirigeant se dresse sur ses ergots et essaye d’imposer l’ennemi si le gorille ne baisse pas le yeux, le gorille va ataquer.

Les gens sont anxieux pour les gorilles parce que les yeux sont très furieux et il a un parfum très irritant.
Ce parfum est nécessaire pour chasser l’ennemi.
En Afrique il y a seulement six-cent et vingt gorilles de la montagne.
Leur situation est très allarmée.
Merci de votre attention...


(Vertaling)
Gorilla’s leven in Afrika. Ze leven vooral op de grond. Berggorilla’s zijn vegetarisch, ze eten bladeren bloemen daarnaast eten ze fruit. Ook eten ze aarde,waarin onmisbare mineralen als natrium en kalium zitten. Ze hebben een donkere vacht. Bij de gorilla’s uit het westen van Afrika wordt de vacht bij het ouder worden wat bruiner. De mannetjes die leider zijn van een gorilla groep hebben zilvergrijze haren op hun rug en dijen. Ze heten daarom ook wel zilverruggen. Het maximum gewicht van een gorilla in het wild is 175 kilo. In dierentuinen kunnen ze ruim 300 kilo wegen. Het gewicht van een babygorilla is 2 kilo. De maximum lengte van een staande gorilla is 2 meter. In het wild kunnen gorilla’s 35 jaar worden. In dierentuinen 50 jaar. De berggorilla’s zijn vrolijke apen en tevreden dieren. Ze zijn intelligente en hebben een rijk gevoelsleven en een goed geheugen. Als een gorillagroep bedreigd wordt, gaat de leider op zijn achterpoten staan en probeert met imponeer gedrag (op de borst slaan, gillen, met de armen zwaaien) de aanvaller te verjagen. Als de aanvaller het oogcontact niet metteen verbreekt dan gaat hij over tot aanval. Mensen zijn bang voor gorilla’s Met zijn diepliggende ogen en zware wenkbrauwen ziet vooral het mannetje er indrukwekkend uit. In Afrika leeft nog maar een kleine groep van 620 berggorilla’s. Hun toestand is alarmerend. Bedankt voor de aandacht

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.