Poezen

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • Klas onbekend | 1039 woorden
  • 13 juni 2003
  • 130 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
130 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Hieronder zie je de onderwerpen van de spreekbeurt.

1. Over onze poezen.

2. Echte slopers!!!!!!!!

3. Zijn poezen nieuwsgierig???.

4. Ongeveer een halfjaar later.

5. Wat krijgen ze te eten???

6. Op jachtgaan.

7. Hoe verzorgen we ze.

8. Wat hebben ze nodig??? Over onze poezen

Jonge poesjes mogen meestal na zo’n 6 weken bij de moederpoes weg. Ze moeten dan wel zelf al brokjes kunnen eten en water drinken. Voordat de zomervakantie van vorig jaar begon mochten we 2 poezen uitzoeken. We gingen eigenlijk kijken voor 1 poes, maar omdat we niet konden kiezen hebben we er 2 genomen, want ze zagen er allemaal even lief uit. Maar we moesten toch een keuze maken, dus namen we de kleinste en de grootste. Toen we naar huis gingen, moesten ze mee in de auto. Ze wilden niet in een doos. Dus moesten we ze vasthouden. Dat ging heel moeilijk want ze wilden telkens weg en ze zaten heel erg hard te miauwen. Toen we eindelijk thuis waren hebben we ze meteen op de kattenbak gezet. Dat ging meteen goed. Ze waren dus al zindelijk. Na die tijd zaten ze wel een uur onder de boekenkast. Toen ze er eindelijk onderuit kwamen konden we met ze knuffelen en stoeien. Ze heten Witje en Vlekje. Achteraf blijkt dat ze iets te vroeg bij de moeder zijn weggegaan, want vooral Vlekje heeft nu nog steeds sabbelbehoefte. Als ze dan bij je op schoot zit, gaat ze aan je trui sabbelen. Echte slopers!!!

Poezen zijn echte slopers. Vooral als ze heel erg jong zijn. Ze vervelen zich nooit want dat komt omdat ze met z’n tween zijn. Als ze iets slopen komt het vaak doordat ze wild zijn. Ze zitten dan achter elkaar aan te vangen en overal op en onder. Ook voordat we ze kregen hadden we nog een hele grote Yucca-plant in de kamer staan. Maar die hadden ze als een van de eerste kapot gemaakt. Maar omdat de poezen niet naar buiten gaan, moeten ze binnen hun energie kwijt, en rennen en springen ze achter elkaar aan. Dat is altijd leuk om te zien. Zijn poezen nieuwsgierig???

Poezen zijn qua karakter heel erg nieuwsgierig. Onze poezen dus ook. Toen ze nog onder de boekenkast zaten, durfden ze er nog niet onderuit te komen. Maar na een uur wel weer. Ze gingen toen overal heel erg aan snuffelen. Als we thuiskomen zitten ze ook al meteen klaar om te kijken wie het is. Bijna alles wat je pakt komen ze bekijken en lege dozen en plastic tassen vinden ze reuze interessant. Toen we met kerstmis de kerstboom gingen zetten, dachten we eerst dat ze daar wel in zouden gaan klimmen, maar dat viel reuzemee. Ze gingen wel met de kerstballen spelen, en daar zijn er ook wel een aantal van kapot gegaan. Ongeveer een half jaar later

Ze zijn ontzettend gegroeid in dit halve jaar dat ze bij ons zijn. Nu ze wat ouder zijn, worden ze ook al wel iets rustiger. De poezen slapen ook nog best wel veel. Poezen zijn best wel slim. Die van ons ook. Ze hadden al ontdekt hoe je de deurklink open kunt maken om zo naar boven te kunnen komen. Toen hebben we de deurklink op de kop in de deur gezet om het ze lastig te maken. Maar ze hebben het nu al weer door hoe het moet. Nu mogen ze ook rennen op de trap en dat vinden ze heel leuk. Maar ze mogen niet op de slaapkamers. Wat krijgen ze te eten?? Witje en Vlekje krijgen best veel te eten thuis. Meestal zijn het brokjes maar als ze een keer goed hun best hebben gedaan (bijvoorbeeld rustig blijven zitten bij het borstelen) krijgen ze iets extra’s. Met de feestdagen kregen ze ook wel wat extra’s. Bijvoorbeeld kattenmelk. En extra staafjes. Soms als extra ook nog wel eens een bakje voer. Daar zijn verschillende soorten van. En als er eten overblijft bij ons, mogen de poezen dat, dus ze eten ook nog eens met de pot mee. Op jacht gaan

Witje en Vlekje zitten heel vaak voor het raam naar buiten te kijken. Als ze dan een vogel zien zitten op het dak van de schuur dan gaan ze meteen in de aanval zitten. Ze maken ook een bepaald geluid (een soort gegrom) Als ze iets extra’s krijgen, bijv. een plaatje worst of een stukje vis, dan vliegt vlekje er altijd bovenop, alsof dat haar prooi is die ze gevangen heeft. Hoe verzorgen we ze???

Eén keer in de week krijgen ze een geklutst ei. Als we klaar maken in de keuken staan ze heel erg te miauwen. Toen ze nog kleiner waren, gingen ze bij ons in de broekspijp klimmen of zelfs in de blote benen als we met iets te eten voor ze bezig waren. We proberen de poezen minimaal 1 x in de week te borstelen, als het kan liever iets vaker. Ze vinden dat heel erg fijn en strekken zich dan ook helemaal uit op hun ruggetje. Als het borstelen klaar is krijgen ze vaak als beloning iets lekkers te eten. Wat hebben ze nodig??

Ze hebben vooral veel aandacht nodig. Als je ze geen aandacht zou schenken dan gaan poezen veel meer hun eigen gangetje. Een kattenbak is ook nodig want waar moeten ze anders hun behoefte kwijt? En minstens 1x in de week de kattenbak verschonen. Soms wel twee keer. Het eten moet je aanvullen als het bijna op is. Wij doen de voerbak niet helemaal vol want anders gaan ze er mee spelen. De drinkbak moet je iedere dag verschonen. Poezen zijn hele schone dieren. Ze zitten zich dan ook heel veel te wassen. Ook wassen ze elkaar. Ze doen dat door aan hun pootje te likken en daarmee over de vacht te strijken en gewoon door te likken. De poezen zijn 1 keer ontsnapt naar buiten en wij waren bang dat ze onder een auto zouden komen. Gelukkig hebben we ze weer kunnen vangen. Ik moet er niet aan denken dat er wat me ze zal gebeuren, zo lief vind ik ze. Ik kan ze echt niet meer missen. Het is ook zo gezellig. Maar nu we ze gesteriliseerd hebben mogen ze naar buiten toe en zijn ze de hele dag weg.

REACTIES

K.

K.

alle woorden zijna binna nietg goed gespeld


16 jaar geleden

G.

G.

als je bij werkstukken gaat.
en je schrijft katten en dan druk je op de eerste dan zie je veel fouten

16 jaar geleden

J.

J.

ik heb geen commentaar maar hij is perfecht hoor.
ik ga hem gebruiken voor mijn spreekbeurt.
omdat hij goed is.

doei Sanne

19 jaar geleden

I.

I.

haaY k vind het heel goew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
egt waar k heb er veel aan gehad
deoj

17 jaar geleden

D.

D.

hoi sanne alles kids je ken mij niet denk ik maar tog ik heb heel veel informatie van je gekregen en ik had uiteindelijk een 10 en geef de groetjes aan witje & en vlekje ok

17 jaar geleden

G.

G.

Heel erg bedankt Sanne

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.