Drugs

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Spreekbeurt door een scholier
  • 4e klas vwo | 407 woorden
  • 5 december 2003
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
22 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Opdracht “spreekbeurt één minuut” ANW

SPEED Speed is een Harddrug. Speed is een straatnaam voor "Wekaminen". Wekaminen zijn chemische stoffen die heel erg op het centrale zenuwstelsel werken. Er zijn verschillenden soorten Wekaminen. Er was een speedgolf tussen 1972 tot 1996. DE SPEED GEBRUIKER VOELT: Ze worden peppend, het peppende effect werkt op de geest en op het lichaam. De kracht: het ligt eraan hoe je speed gebruikt. HOE WORDT SPEED GEBRUIKT? Het wordt meestal verkocht als pil of in poedervorm. Meestal wordt het geslikt maar het wordt ook gespoten of gesnoven. WAT ZIJN DE RISICO’ S? Het is natuurlijk altijd gevaarlijk! Vooral voor mensen met een zwak hart, hoge bloeddruk, suikerziekte of epilepsie is het gebruik van Speed gevaarlijk. HENNEP Hennep wordt ook wel Cannabis of Maribuana genoemd. Van de Hennepplant kan je wiet en hasj maken. Hasj en wiet kun je mengen met tabak en oproken (dat heet blowen). Een sjekkie met Hasj of Wiet erin heet een joint, een blowtje of een stickie. Na 2 uur voelen je armen en benen zwaar. Dat gevoel heet ´´stoned``. Hennep is soms ook nuttig . Van Hennepvezels worden al duizenden jaren touw en kleding gemaakt. Hennep kan je kopen in Coffee Shops. Het kost ongeveer 5 gulden per gram. Hasj en Wiet zijn niet verslavend. Geestelijk is het wel verslavend. XTC XTC is in de vorm van pillen en capsules te koop. In XTC zit een stimulerend middel met een oppeppende werking. WAT VOELT DE XTC GEBRUIKER? De gebruiker wordt opgepept. Hij krijgt zowel lichamelijk als geestelijk een energiek gevoel. Vermoeidheid wordt onderdrukt. Als de XTC pil uitgewerkt is, dan komt de vermoeidheid weer met mate terug. PADDO´S Paddo´s zijn paddestoelen die de werking van het bewustzijn beinvloeden. Ze kunnen ziektes veroorzaken. De gebruiker ziet dingen die er niet zijn.

Naar alle drugs wordt ontzettend veel onderzoek gedaan. Dat is ook nodig want het is super gevaarlijk spul. Als je een “slechte” versie (eigenlijk is het allemaal slecht) koopt, kan dat dodelijk zijn. In veel discoteken kun je je pillen en poeder ook laten onderzoeken. Er kijkt dan iemand met een microscoop naar de ingrediënten. Het kost natuurlijk wel geld, maar veel mensen hebben het er voor over om te weten wat erin zit. Je moet het niet in combinatie met alcohol gebruiken want dan is het helemaal slecht. Ook dat kan dodelijk zijn. Er zijn op het moment zo’n 8500 onderzoeken lopende over drugs, over de hele wereld!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.